Tak chápu, že když jsou lidi s něčím spokojený a někdo jim o tom řekne něco negativního, že je to naštve. Ale já rozhodne neháním auto, to je prostě pro mě jedno veliké potěšení a keci škodovkařu jak hjundaj kunda je apod. mě nechávají chladný. Otestoval jsem všechny tři motory I30 co jsou dostupné. V testech jsem samozřejmě neměl na krátké trase možnost předjíždět. A stále jsem tu četl, jak to auto jede jako lemra a že se probudí. Na probouzení je ještě čas. A říkám to férově a na rovinu, pokud nepředjíždím auto jede slušně a výkon mi v něm opravdu nechybí ani v tom kopci. Ale u předjíždění citím takové ospalé reakce, je to i vysvětlené testem u Vaculíka kde mimochodem ten technik ten motor "dehonestuje". Po jeho závěru: "nelze jezdit sportovně, pidi výkonek, žere to, řve to když chcete jet". S tímhle se tu nestotožňuju, jezdí se mi s ním dobře. Těch 81kw na papiru tomu dle mě ale škodí, pocitově je to jako 60kW které jsem měl. Dobře to tu napsal Maras, je to klasická 1.5 ATMO a tak to jede. Jen mě občas příjde jak kdyby byla ECO utlumenější. Já tu měl veliké dilema mezi TGDI a DPI, kdyby šlo jen o chuť tak beru TGDI. Rozhodl jsem se dle doporučení na me krátké trasy, respektuju co jsem si vybral, dělim se tu o své pocity. Aby tu každej jen nepsal jak to letí, jak to jede, ale sami si kluci všimněte, že se tu předháníte s nejmenší spotřebou a to se uplně nestotožnuje s rychlejší jízdou. Pokud bych jel za 5L, tak bych předjížděcí problém neměl, protože bych byl předjížděn spíše já. Tak se nemrač, nemyslím to přeci zle
.