Kde strávit zimu v teple (několik měsíců)
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Kde strávit zimu v teple (několik měsíců)
Po přečtení několika příspěvků od člena Birdr, který ještě si stále je v Egyptě, mě zaujalo, že se dá zima strávit mnohem lépe, než tady v Čr ve tmě a "depresích" Máte někdo zkušenost s dlouhodobějším několikaměsíčím pobytem v cizině přes zimu, ideál podle mě listopad - únor,březen.
Jak je to s bydlením, jídlem, službami, teplotou moře třeba atd?
Sleduju Bitcoinovej kanál a Kicom (autor) vyrazil tuším na 2 měsíce do Thajska i s dětmi a vychvaloval si to. Samozřejmě hodně lidem to práce nedovolí, ale kdo může mít homeoffice v Čr, asi to zvládne i z druhé strany zeměkoule.
Díky za názory.
Jak je to s bydlením, jídlem, službami, teplotou moře třeba atd?
Sleduju Bitcoinovej kanál a Kicom (autor) vyrazil tuším na 2 měsíce do Thajska i s dětmi a vychvaloval si to. Samozřejmě hodně lidem to práce nedovolí, ale kdo může mít homeoffice v Čr, asi to zvládne i z druhé strany zeměkoule.
Díky za názory.
- Reklama
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kde strávit zimu v teple (několik měsíců)
nasi kamosi (ona je na materskej s 2r synom) sli na 6 mesiacov na Bali (plus nejaky Vietnam atd), za mesiac sa budu vracat. My planujeme buducu zimu vziat obytku aspon na 3 tyzdne do spanielska. ja tam planujem normalne vacsiu cast pracovat (mozem)
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Byli jsme v Egyptě do konce ledna, 2 měsíce. Na zkoušku.
Zkouška dopadla tak, že díky prudké devalvaci egyptské libry a současné síle koruny jsme se rozhodli koupit si tam vlastní byt a zimu trávit tam. Byt 2+kk, 85 M2 za cenu větší garáže v Brně. Ale pozor, toto je velmi individualni. Je to i v zájmu ochrany před inflaci, a možná i devalvaci, koruny u nás. Připomíná mi to rok 90 u nás .
Ty dva měsíce tam bylo naše příjemné léto. V noci 15, přes den 26, more 24 stupňů.
Ceny pro nás až neskutečně nízké, lidé příjemní, obchodníci nejsou vlezlí. Pronájem bytu v centru Hurghady 300 korun/den. Se vším všudy.
Mexičan - nějak nechápu, kam chceš v zimě do Španělska s obytnou jet. Na Mallorce teď napadl sníh, neznám místo, kde by se nemuselo topit, moře ledový.
Zkouška dopadla tak, že díky prudké devalvaci egyptské libry a současné síle koruny jsme se rozhodli koupit si tam vlastní byt a zimu trávit tam. Byt 2+kk, 85 M2 za cenu větší garáže v Brně. Ale pozor, toto je velmi individualni. Je to i v zájmu ochrany před inflaci, a možná i devalvaci, koruny u nás. Připomíná mi to rok 90 u nás .
Ty dva měsíce tam bylo naše příjemné léto. V noci 15, přes den 26, more 24 stupňů.
Ceny pro nás až neskutečně nízké, lidé příjemní, obchodníci nejsou vlezlí. Pronájem bytu v centru Hurghady 300 korun/den. Se vším všudy.
Mexičan - nějak nechápu, kam chceš v zimě do Španělska s obytnou jet. Na Mallorce teď napadl sníh, neznám místo, kde by se nemuselo topit, moře ledový.
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
priemerna decembrova teplota napr v Malage je 14 (december), 12 (januar). To je pre mna fajn
druha moznost je Sardinia. Nad tym dost premyslame (vc kupenia domu)
druha moznost je Sardinia. Nad tym dost premyslame (vc kupenia domu)
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
No, vždyť píšu, že musíš topit a do moře nevlezes.
Po Sardinii jsme taky pokutovali, ale platí pro ni již výše napsané. Pro nás je v ideální dosažitelné vzdálenosti prostě ideál ten Egypt
Po Sardinii jsme taky pokutovali, ale platí pro ni již výše napsané. Pro nás je v ideální dosažitelné vzdálenosti prostě ideál ten Egypt
- sibelius
- *
- Kontaktovat uživatele:
Sice to nebylo na několik měsíců a už je to pár let, ale pracovně jsem v prosinci trávil na Guadeloupe a Martinku v karibiku a jednou na Mauriciu. A hlavně francouzské deparmenty byly skvělé... jak místní cenou všeho, tak přívětivostí lidí. Trávit zimu v teple je naprostá pecka jen teda nastoupit v 30 stupních do letadla a vystoupit do sněhové vánice (to se mi stalo) nebylo zrovna to nejlepší
a ten rum! já tvrdý alkohol nepiju, ale tady mi byl naordinován místním doktorem kvůli zažívacím potížím a byl fakt výborný (jen teda několik flašek, které jsem si vezl mi z kufru zmizelo během cesty).
Místní teda vůbec nemluví anglicky, ale jejich přívětivost je tak skvělá, že se s vámi dorozumí rukama i nohama. Restaurace na pláží = čersvě ulovená ryba na talíři. Čerstvé ovoce na každém rohu a pár drobných.
Nevím, jak jsou na tom teď ceny letenek (což asi bude největší výdaj), ale zejména ubytování bylo velmi levné.
a ten rum! já tvrdý alkohol nepiju, ale tady mi byl naordinován místním doktorem kvůli zažívacím potížím a byl fakt výborný (jen teda několik flašek, které jsem si vezl mi z kufru zmizelo během cesty).
Místní teda vůbec nemluví anglicky, ale jejich přívětivost je tak skvělá, že se s vámi dorozumí rukama i nohama. Restaurace na pláží = čersvě ulovená ryba na talíři. Čerstvé ovoce na každém rohu a pár drobných.
Nevím, jak jsou na tom teď ceny letenek (což asi bude největší výdaj), ale zejména ubytování bylo velmi levné.
Hyundai i30 HB 1.5 T-GDi iMT N-Line (MY23 od 11/2022)
Škoda Octavia Combi 2 RS 2.0TDI
Škoda Octavia 2 1.6TDI*
Peugeot 308 1.6HDI*
Renault Megane IV 1.5DCI*
Renault Megane III 1.5DCI*
Škoda Fabia II 1.9SDI*
Škoda Fabia I 1.2HTP*
Škoda 105 L
*Služební
Škoda Octavia Combi 2 RS 2.0TDI
Škoda Octavia 2 1.6TDI*
Peugeot 308 1.6HDI*
Renault Megane IV 1.5DCI*
Renault Megane III 1.5DCI*
Škoda Fabia II 1.9SDI*
Škoda Fabia I 1.2HTP*
Škoda 105 L
*Služební
Jen bych k tomu jen dodal, že nakonec je jedno, kde člověk tu zimu prožije, protože důležitý je vypadnout tady z toho neskutečnýho absurdistanu. Ty 2 měsíce v Hurghadě, bez těch sraček, co tady musí člověk denně vnímat, byl neskutečný balzám na nervy a nabyl jsem tam dojmu, že tam je svět ještě pořád normální. I přes těžkosti, které místní mají.
Jak v Egyptu probiha nakup a provoz nemovitosti po "uredni" strance? tj. notar/katastr/banka/dane/jine poplatky a uplatky atp. ? Resili jste to prip. pres nejakou "mistni pomocnou" silu?
Úplatky nejsou potřeba, nabídka nemovitostí je velká. Vše probíhalo přes egyptskou realitní kancelář, kde pracuje češka, dlouhodobě žijící v Egyptě. Právník realitky zařídil vše potřebné, přihlášení elektřiny, vody, WiFi, TV.
No, a ostatní ukáže až čas. Ale vzhledem k tomu, že v Hurghadě žije už dlouho silná česká komunita, jsou tam 2 české restaurace, české úklidové i opravářské firmy, není se asi čeho moc obávat.
No, a ostatní ukáže až čas. Ale vzhledem k tomu, že v Hurghadě žije už dlouho silná česká komunita, jsou tam 2 české restaurace, české úklidové i opravářské firmy, není se asi čeho moc obávat.
Súhlasím len doplním.Je jedno kde trávim zimu pokiaľ nemusím pracovať a som ekonomický zabezpečený.Birdr píše: ↑07 bře 2023, 15:33 Jen bych k tomu jen dodal, že nakonec je jedno, kde člověk tu zimu prožije, protože důležitý je vypadnout tady z toho neskutečnýho absurdistanu. Ty 2 měsíce v Hurghadě, bez těch sraček, co tady musí člověk denně vnímat, byl neskutečný balzám na nervy a nabyl jsem tam dojmu, že tam je svět ještě pořád normální. I přes těžkosti, které místní mají.
Potom je "amerika" všade.
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
No, já si teda radši dám noťas na klín na pláži u moře než v Alpách na sněhu v zimě Když je práce koníčkem, pak je jedno že pracuješ i na místě, kam většina jen jezdí na dovolenou.
Kde strávit zimu? Na Velkých Divech. Ty Malé jsou již zprofanované...
Diky!Birdr píše: ↑08 bře 2023, 06:58 Úplatky nejsou potřeba, nabídka nemovitostí je velká. Vše probíhalo přes egyptskou realitní kancelář, kde pracuje češka, dlouhodobě žijící v Egyptě. Právník realitky zařídil vše potřebné, přihlášení elektřiny, vody, WiFi, TV.