Chyba P1405
Moderátoři: miooo, Moderátoři
Chyba P1405
Ahoj měl jsem problém s filtrem pevných částic tak jsem ho vyměnil za nový a auto mi píše tuto chybu P1405 CPF- trvalá regenerace - přerušovaný chybu smažu ale po cca 30km naskočí znovu a spotřeba stoupla cca o 1,5l santa 2008 2,2 114kw AT neměl stím už někdo zkušenost co stím ?
- Reklama
Re: Chyba P1405
Tato chyba nie je trvala regeneracia. Su tam 2 teplotne cidla, jedno je na turbe a jedno na dpf filtry.
Sikovny mechanik Ti to zisti diagnostikou. V originalnom servise hyundai mi nezistili co tomu je, len ze mam sem tam vytacat auto - idioti.
Kamarat mi to zistil za 5 minut, pripojil diagnostiku, skontroloval lambda sondu, senzory tlaku pred a za dpf, a teplotne cidla. Jedno (na dpf) stale ukazovalo rovnaku hodnotu aj pri zatazeni motora (stlacenim plynu).
Po vymene, mi spotreba klesla o 1,5l a mam 2 roky pokoj.
Pred tym ako som za tym kamaratom zasiel, som si sam zohnal labda sondu a teplotne cidlo na turbo, ktore mi teraz zbytocne zavadzaju v garazi...
Sikovny mechanik Ti to zisti diagnostikou. V originalnom servise hyundai mi nezistili co tomu je, len ze mam sem tam vytacat auto - idioti.
Kamarat mi to zistil za 5 minut, pripojil diagnostiku, skontroloval lambda sondu, senzory tlaku pred a za dpf, a teplotne cidla. Jedno (na dpf) stale ukazovalo rovnaku hodnotu aj pri zatazeni motora (stlacenim plynu).
Po vymene, mi spotreba klesla o 1,5l a mam 2 roky pokoj.
Pred tym ako som za tym kamaratom zasiel, som si sam zohnal labda sondu a teplotne cidlo na turbo, ktore mi teraz zbytocne zavadzaju v garazi...
Asi máš pravdu sic jsem toto procházel a řekl bych že to všechno chodilo ale člověk se může přehlédnout tak jsem to prošel znovu a vypadá to na čidlo teploty turba je tam teplota 127 ale občas tam skočilo přes 200 ale to bylo cca na 10 km 3x .
Mi to dělalo to samé, vyměnit lambda sondu a aktivovat ji v řídici jednoste a je po problémech.
Zdravím všechny, měl jsem teď nedávno taky chybu P1405 na Hyundai Sonata 2.0CRDi, nejedná se o chybu DPF, ale špatná teplota na EGR ventilu. Způsobuje to defektní čidlo před turbem na výfukovém potrubí. Spotřeba byla při chybě kolem 8l. Po výměně čidla chyba pryč a spotřeba 6.1l trvalo mi pár týdnů laborování než jsem na to přisel
Jsem šťastný jako blecha že jsem na to přišel
Jsem šťastný jako blecha že jsem na to přišel
Kluci, po výměně lambda sondy je ji potřeba nějak "aktivovat" v diagnostice? to je blbost, nebo ne? Co se má na lambda sondě aktivovat? To je předce jen hloupé zařízení, nebo se pletu?
=============================
i40 kombi crdi 104kW, premium
=============================
O zadny aktivaci jsem neslysel, u mne probehla vymena kus za kus
Sorento 2.2CRDi TOP 4x4 (2021)
Sportage 1.6T-GDi GT line 4x4 (2017)
Stinger 3.3 V6 T-GDi (2017)
Prodáno:
Santa Fe 2.2CRDi GLS 4x4 (2008)
Sorento 2.2CRDi Premium 4x4 (2013)
Sorento 2.2CRDi (2010)