Asi EL Niňo... nemůže doplavat
![Brick wall ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
To s tou SIM kartou byl další z mých dotazů, ale už jsem se nechtěl ptát, abych nevypadal jak úplný blbmozecek píše: ↑15 čer 2023, 15:34 Co vidím jako větší otazník je přístup k online službám - dopravní info atd. V autě musí být SIM a ta stahuje data. Mám pocit že je to na 5 let, a potom možná řeknou že 100kč/měsíc. Já bych to třeba nedal .. jednak mám raději Waze a jestli odemykat auto přes mobil nepotřebuju, ale někdo možná ano.
Slot na kartu není, aktualizuješ strčením usb disku s aktualizací do usb díry vedle 12V zásuvky.
NejspíšSprite píše: ↑15 čer 2023, 14:55 2) Pokud má uživatel možnost si sám provádět aktualizace, tak:
a) proč se Hyundai tak "chlubí" tím, že poskytuje mapové podklady na 10 let zdarma a ušetří tak zákazníkům cituji "Ve srovnání s ruční aktualizací mapových dat pomáhá program Lifetime MapCare ušetřit nejméně 40 tisíc korun v nákladech na mapy a software za celé období." - kdo by pak dobrovolně jezdil do servisu a nechával si to tam nahrávat za 4tis každý rok? Navíc ručně se ty aktualizace provádí pořád. Tak jak myslí to, že "ve srovnání s ruční aktualizací..."?
Buď to budou počítat na 10 let od posledního vyrobeného kusu s daným infotainmentem a pak prostě přestanou poskytovat aktualizace. A nebo si ten infotainment řekne "od mojí aktivace uteklo 10 let, už novější updaty nedovolím nainstalovat."Sprite píše: ↑15 čer 2023, 14:55 b) jak např. za 10 let to webové rozhraní pozná, že si z něj stahuji mapy do i30 z roku 2023 let a ne třeba už 13 let staré z roku 2020? Zkrátka jak mají ošetřeno to, že skutečně půjde zdarma aktualizovat "jen" 10 let, když si to mohou uživatelé stahovat a instalovat sami?
Čili opravdu buď něco špatně chápu, nebo mi není jasné, jak chtějí kontrolovat, že si to někdo nestahuje i 11, 12 let zdarma. Navíc ty aktualizace zdarma "podmiňují" návštěvami garančních prohlídek, přičemž si to tam každý může vesele nahrávat sám doma a po záruce už na servis jezdit jinam (pokud nejezdí jinam už v prvních 5 letech).
Veľmi pekne zhrnuté…. Avšak vidím tam jeden fundamentálny problém- v 2035 to auto s najväčšou pravdepodobnosťou nikto nebude mať. Autá sa dnes robia na 100k km/ 5 -7 rokov.PeterOV píše: ↑15 čer 2023, 20:07 Asi bych to jeste doplnil takhle. Staci se podivat na aktualni info k cervnove aktualizaci. Kdyz si tam otevrete podporovane modely, tak tam treba na vas blikne model ix30 rocnik 2009. Dale i modely rok 2010. Celkove je tam podpora pro radia Gen1. Myslite si, ze to je na rok 2023 spatne? Ja myslim, ze hodne OK.
Dale SIM kartu v radiu opravdu nehledejte. Kdyz uz, tak urcite bude eSIM.
Takze pokud se podivame na posledni oblibeny model i30 udavany jako rok 2020, tak v pripade ukonceni vyroby treba v roce 2025 pocitejme s podporou do 2035. Ten co koupi drive, muze mit mozna podporu i 15 let.
Pravda je, budeme chtit za 15 let pouzivat tento typ navigace? Asi zvitezi nejaky iPhone 30 nebo Android 32![]()
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |