Ve meste na semaforech mi taky jde spotreba hodne nahoru. Za celou dobu provozu auta mam prumernou spotrebu presne za 6. Dalnici mam tak 7. Kdyz jedu ze Dvora Kralove do Hradce Kralove , tak kdyz prijizdim do Hradce mam spotrebu 5.4 a staci projet Hradcem , nekde nakoupit a pri ceste zpet uz je spotreba 6,8. Takze to mesto za 8 je asi realita.Sprite píše: ↑27 črc 2023, 20:16 Když už se tu tak řeší spotřeba, což někteří nelibě nesou , tak se zeptám. Jakou máte spotřebu čistě po městě např. na 4-5km cestě?
Já na "delší" cestě (třeba 10km), normální styl jízdy, mám při dojezdu spotřebu 6-6,5.
Na dálnici to bývá kolem 6. Při dlouhé cestě po okreskách taky kolem 6.
Ale po městě, když jedu např. jen 4 km, tak se pod 8 nedostanu. Jedině v případě, že chytnu zelenou vlnu a na těch 4km prakticky nebrzdím. Ale s rozjezdy na 6 křižovatkách to udělá těch 8 a víc. Což neříkám, že je zlé, spíš mě to jen zarazilo, když Vaculík ve videu říkal, že pokud auto parkuje v garáži (můj případ), tak prakticky vůbec nepoužívá sytič atd.
Tak by mě jen zajímala reálná spotřeba ostatních na těchto krátkých cestách.
Jen takovy dotaz, jak vam drzi sedacka u ridice ? Mam najeto 40000 v listopadu mam auto 2 roky a uz mam znatelne prosezeny sedak. Pri delsi ceste je to uz neprijemny. Mam tedy 95 kg, ale stejne mi to prijde hodne brzo , takhle prosedeny. Jak to muze vypadat po deseti letech.