Jakou novou autobaterii?
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Re: Jakou novou autobaterii?
Vybral bych jakoukoliv normalni znacku dle ceny (treba banner, bosch, exide, varta...), idealne nekde, kde maji velkou "vytoc" at clovek nekoupi nejakou co lezela 2 roky na sklade. Pak je to uz o stesti, nekdy i baterka z kauflandu muze vydrzet dyl, nez ta yuasa Priplacet za "kosmicke" technologie podle me nema cenu.
- Reklama
Jednou jsem jí měl a vydržela 11 let, takže proto moc nechci tebou napsané značky které jsem měnil po max 4 letech. Jednou jsem dával nějakou Slovinskou, ale název si nepamatuji, snad Start, ale to už nevím a ta vydržela oproti těmto značkám taky o dost déle. Takže pokud mám měnit baterii jednou nebo dvakrát rozdíl je.
Hyundai I30 kombi, 1.6gdi, weekend. Tucson 2022, 1,6 T-gdi, 110kw, 4x4, smart
Honda Jazz, 1,4, 2008- prodaný
Hyundai Getz, 1.3, 2003- prodaný
Honda Jazz, 1,4, 2008- prodaný
Hyundai Getz, 1.3, 2003- prodaný
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
dobrym ukazovatelom kvality baterie je casto jej hmotnost (v pripade AGM a EFB) - plati ze cim tazsia, tym je tam viac olova tz hrubsie dosky. Tz da sa predpokladat ze viac vydrzi. Teraz som predaval z dodavky 95Ah AGM navyssej rady od Exide. Bezna AGM tiez od Exide ma v danom rozmere a kapacite (s nizsim starovanim vykonom) o 3kg menej
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Jo, pánové, poslechněte si tohle video. Ten chlapík ví moc doobře o čem mluví.
https://www.youtube.com/watch?v=5nLR4ujP0Og&t
https://www.youtube.com/watch?v=5nLR4ujP0Og&t
No jasne, chlap ma urcite pravdu a prave proto... co nastve vic, kdyz po 2,5 roku chcipne baterka za 1500, nebo 2500 Kc?
Může mi prosím někdo říct, jaké baterie (značka) se dávaly do Hyundai i30 GDi ? Ptám se proto, že mi původní baterie od r. 2015 stále slouží a pokud jí budu v budoucnu nahrazovat, chtěl bych tam dát tu samou značku. Ale právě značku nikde nevidím, to bych ji zřejmě musel vytáhnout z kaslíku a možná bude z boku nějaká nálepka... i když možná jen s nápisem Hyundai.
Po tom nema smysl patrat, vyrobky do OE kanalu jsou casto jine, nez ty co jdou do aftermarketu... A ze zkusenosti (napric vyrobcema) OE baterky vydrzi dyl, nez aftermarketove, tak to bohuzel je...
Tedy, az bude potreba nova, vybral bych nejlevnejsi z normalnich znacek, nejlepe v obchode, kde maji velkou "vytoc" a dal to neresil. Zbytek je o stesti na konkretni kus.
Tedy, az bude potreba nova, vybral bych nejlevnejsi z normalnich znacek, nejlepe v obchode, kde maji velkou "vytoc" a dal to neresil. Zbytek je o stesti na konkretni kus.
Presne tak…. u novej baterky je podstatne dôležitejšie aby od oživenia išla čo najskôr do prevádzky ako riešiť značku… takže vždy lepší čerstvý starline ako varta ktorá stála v sklade rok…
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
to o tom starline by som rozhodne netvrdil.
su proste dobri vyrobcovia baterii, su proste mizerni
su dobri predajcovia (ktori vedia ako spravne uskladnovat a kondiciovat baterie)
ja mam uz dlhe roky favorita vo forme Exide a dvoch predajcov v Brne, ktorym doverujem.
nie o ako original hyundai baterka neexistuje. Su to vyrobcovia ako Mutla, Bosch, atd a ti dodavaju baterie ako prvomontaz do automobiliek. Vacsinou su tazsie ako aftermarket (maju viac olova) ale to som uz pisal vyssie.
su proste dobri vyrobcovia baterii, su proste mizerni
su dobri predajcovia (ktori vedia ako spravne uskladnovat a kondiciovat baterie)
ja mam uz dlhe roky favorita vo forme Exide a dvoch predajcov v Brne, ktorym doverujem.
nie o ako original hyundai baterka neexistuje. Su to vyrobcovia ako Mutla, Bosch, atd a ti dodavaju baterie ako prvomontaz do automobiliek. Vacsinou su tazsie ako aftermarket (maju viac olova) ale to som uz pisal vyssie.
Přesně jak píše dibarbora,jelikož hodně nakupuji v AK,tak se Starline absolutně bez problémů, má běžně záruku 3 roky a nikdy se mi nestalo,že by klekla nějak brzo co jsem komu měnil,nejstarší je u kolegy cca 8let.
Jináč v soukromých autech preferuji také Exide,kvůli větším startovacím proudům a bufikum.
Exide do skútru nám lehl po třech měsících.
Jináč v soukromých autech preferuji také Exide,kvůli větším startovacím proudům a bufikum.
Exide do skútru nám lehl po třech měsících.
Mrkni sem :" https://www.bateriecepek.cz/autobaterie-osobni" . Tenhle pán z Brna tomu hooodně rozumí.
má i užitečná videa na YouTube. V podstatě dělá jen baterky a vše okolo nich.
má i užitečná videa na YouTube. V podstatě dělá jen baterky a vše okolo nich.
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
jj Cepek je prave popri battery-import moj favorit na nakup baterii.