Já to dělám především kvůli menším nájezdům a E5 vs E10. Hlavně u druhého auta, které za rok najede třeba jen 3tis km. Vždy jsem tankoval obyč 95 od Benziny + VIF. Ale co je od nového roku 95ka E10, přešel jsem u obou aut na Vervu. Skutečně jen kvůli delší skladovatelnosti a tím klidu.
Navíc je tam s tou jejich kartou sleva koruna na litr, což kdyby byla pravda to, co se vesměs píše, že s prémiovým benzínem se sníží spotřeba cca o 0,5L, tak by to bylo po slevě a při menší spotřebě za +/- stejné peníze jako obyč 95, ale s tím rozdílem, že je tam ETBE a ne biolíh. Takto jsem se na to díval.
Nicméně se mi zdálo, že ta spotřeba je fakt vyšší. Neříkám, že nějak drasticky, ale pár deci jo. Což ve videu bylo naprosto vyvráceno. Ale teď, když se člověk koukne na ten sprintmonitor a rozklikne si podrobnosti, na co jezdili, tak je tam krásně vidět, že všem se tankováním 98ky zvedla spotřeba

Takže buď zkusím změnit benzínku a vyzkouším třeba MOLku, nebo se na to vykašlu, protože opravdu se bavíme o pár deci

Můj příspěvek tak neměl být nějakým šťouráním a poměřováním spotřeby, ale skutečně jsem chtěl jen poukázat na to, že se mi dle spotřeb na sprintmonitoru potvrdilo to, co jsem sám vypozoroval