Norsko jsem měl kdysi v plánu - nevyšlo.
Pořád mě to láká, ale už mám svoje roky a nevím jestli by to nebylo spíše trápení.
(Dovolená "na divoko", spaní ve stanu ev. pod širákem, zastavit na pěkných místech , celkem cca 2 až 3 týdny)
No, sním dál

Moderátoři: Farrael, Moderátoři
mna pred rokmi uchvalita cistota v malych kempoch. Su jednoduche, chatky su ciste a aj v sezone nie je problem sa ubytovat. Co som pozeral, tak vychadzaju casto (3-4 ludia, socialky su klasika kempove mimo chatku) za 700-1200 NOK / noc, takze byt tebou by som sa toho vobec nebalwilly50 píše: ↑20 srp 2024, 11:32 Mexican, Axel, díky za info.
Norsko jsem měl kdysi v plánu - nevyšlo.
Pořád mě to láká, ale už mám svoje roky a nevím jestli by to nebylo spíše trápení.
(Dovolená "na divoko", spaní ve stanu ev. pod širákem, zastavit na pěkných místech , celkem cca 2 až 3 týdny)
No, sním dál![]()
Nejaké extra historické skúsenosti nemám.. ale v GR sa mi osvedčilo to isté čo platilo aj v HR... ak si chcel relatívny pokoj na dovolenke bez davov na pláží a pod.... tak bolo treba cestovať tak ďaleko ako tie davy už ochotné cestovať nie sú.. takže po dvoch dovolenkách s davom Čechov a Slovákov v Tučepi pod Makarskou sme aj so zhodou Covid okolností skončili na Korčuli.. v 2020 a v 2022 sme tam spokojne oddychovali na poloprázdnej pláži kde okrem domácich zo Záhrebu boli na striedačku nejaký Nemci. V roku 2021 sme vyskúšali Nea Kalikratia (južne od Solúnu).. to mi prišlo ako kópia Makarskej... horda ľudí.. SRB, NMK, BG, RO... pričom z dôvodu rôznych pandemických reštrikcii tam bola obsadenosť odhadom tak na 60%...oltcitak píše: ↑20 srp 2024, 12:18 Toz uz sme doma týždeň, čas hodnoteniazasa sa potvrdilo, že telo začína regenerovať až po cca 7-10 dňoch, takze akákoľvek "dovolenka pod touto hranicou nemá význam z dlhodobého prospechu. V Grecku sa mení demografická štruktúra návštevníkov a pomaličky, aj so skripanim zubov sa tomu hostitelia prispôsobujú. Kedysi ich tahali "zapadniari" potom stredoeuropani a teraz nastupujú "zapadobalkanci" . Na Chalkidikach(a zrejme aj inde) bolo sucho, malo zrážok, napriek tomu úroda oliv bude veľmi dobrá môžme sa na buduci rok tešiť z nižších cien olivového oleja. Priklad, minuly rok klasika 4l v plechovke cca 25E, tento rok to iste 45E. Mlieko 1,20, teraz 1,60, ALE napr. Cena nafty najnižšia 1,45E, ale niekde aj 1,90E. Aj Macedónsko zdrazilo zo 72MKD na 73-74(dokonca ku koncu znížili na 72,50)čo je cca 1,20E. V Maďarsku OMV 1,65E, Srbsko 1,75E. Celkovo nás dovča vyšla skoro polovicu ako v roku 2022. Rexik po úvodných komplikaciach isiel na jedničku, spotrebu som ešte nerátal, ale kedze klima bežala stále na voľnobehu, tak bude značná. Ale pretože po úvodnom zdrzani sme už nemali čas tolko behať po krajine, tak sme z macedonskych bandaskovych 40 litrov doviezli naspäť do Macedónska 20 l. Esteze nás nekontroluje na hraniciach. Iba raz pri návrate zo Srbska do Maďarska som bol nútený ist otvoriť kufor a to colnik vzdal, ked to uvidel(mal polhodinu do skončenia sichty)
takze az na blbú volbu prechodu z Macedónska do Srbska cez Presevo(1:30 hod.) to islo absolútne bez problémov a rychlo. Spokojnosť.
K tomu bych měl dvě zprávy, jednu dobrou a jednu špatnou.takže po dvoch dovolenkách s davom Čechov a Slovákov v Tučepi pod Makarskou
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |