I 40 problem prevodovky ?
Moderátor: Moderátoři
I 40 problem prevodovky ?
Dobrý deň, idem si k vám po radu lebo čo sa týka aut som úplný blbec. Mám I40 1.7 crdi automat a dnes po ceste z dovolenky mi začala blbnut prevodovka. Vynecháva stupne idu iba stupne : 1,3,5 a 7 a do kopca ledva podhradí do 5 a cítim ako motor trpi a auto doslova spomalí na 30...neviete v čom by mohol byť problem ? Do servisu sa uz dnes nedostanem a mam obavy aby mi niečo neodišlo, displej ziadnu chybu nehlási:/ za každú radu budem vďačný ďakujem.
- Reklama
Re: I 40 problem prevodovky ?
Naprosto stejný problém mají DSG převodovky u koncernu. Prý tam odchází mechatronika, resp. nějaká elektronika. Když zabrousíš do škodováckého fóra nebo na FB skupinu, tak tam to hojně řeší.
Takže bych to tipoval na obdobný problém. Do servisu bych asi nejezdil nebo se člověk nedoplatí. Ale jsou servisy, které se zabývají jenom převodovkami a tam by to mohlo vyjít levněji.
Takže bych to tipoval na obdobný problém. Do servisu bych asi nejezdil nebo se člověk nedoplatí. Ale jsou servisy, které se zabývají jenom převodovkami a tam by to mohlo vyjít levněji.
Hyundai i40 CW, Premium, 1,7 CRDi, 100kW, 6A/T
- zubmachine
- *
- Kontaktovat uživatele:
Re: I 40 problem prevodovky ?
Zaujimave, poznam skor opacne pripady, ked sa zoderie spojka, ktora radi neparne stupne a predvodovka radi len parne. V zasade by ti ale malo hodit prevodovku do nudzoveho rezimu a nemal by si vediet tym padom radit manualne, toto je fakt zaujimave. Vacsinou sa derie "prva" spojka skrz jazdu v zapchach, pri nastartovani sa nasledne prevodovka pokusa zaradit 1ku (pocut tri buchnutia, resp preskocenia), potom zaradi 2ku a nasledne radi len 2,4,6.... v tvojom pripade to asi bude o mechatronike.... v kazdom pripade pocitaj s nie lacnou opravou. Na mojej 40tke som mal 1x. menemu spojku a dvojhmotu na zaruku pri 75000km gratis v zaruke. Dali tam udajne zosilnenu spojku (podla katalog cisla to sedelo), no pri 150000km sa to zopakovalo opat... a to uz na zaruku samozrejme nebude, takze hladam v SR niekoho, kto to vie opravit, lebo 3tis. eur v origo servise mi nepride ako dobra ponuka..
i40cw 1.7crdi 7dct.. 75000km
i30cw 1.6vvti classic.. predane
1.3i/62.5Kw - 60500km - Predane....
i30cw 1.6vvti classic.. predane
1.3i/62.5Kw - 60500km - Predane....