Aktuátor iMT 1.5 T-GDI

Tlumiče, nápravy, brzdy.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
Tommrmdn

Aktuátor iMT 1.5 T-GDI

Příspěvek od Tommrmdn »

Dobrý deň páni. Chcel by som sa spýtať či už niekto menil kvapalinu v aktuátore. Leje sa tam brzdová kvapalina DOT 4. Nádržka je pod boxom vzduchového filtra. Na YouTube som našiel jedno video, kde mechanik jednoducho vybral nádržku, vyčistil pomocou čističa na karburátor, nalial novú DOT 4 kvapalinu a nasadil nádržku. Mňa, ale zaujalo jedno. Vôbec nerobil odvzdušnovanie tohto systému. Povedal, že to nieje potrebné. Ja osobne si myslím, že to je potrebné, ALE ?? Ako postupovať pri odvzdušnovaní systémy iMT s elektrickou spojkou? Robil to niekto? Je tam na spojkovom valci odvzdušnovák a stačí to vo dvojici našlapať? Alebo v autorizákoch používajú DiagToll, ako pri odvzdušnovaní ABS na brzdách?
Pre mňa je to záhada. Ak by niekto vedel, ako postupovať budem veľmi vďačný a verím, že mnohým ľudom to pomôže, keďže táto výmena je odporúčaná každých 30 tisíc/2 roky. Sám som zástanca tejto výmeny vzhľadom nato, že stará kvapalina DOT 4 či už v brzdách alebo tu v aktuatore nasáva vzdušnú vlhkosť, čiže sa v nej zvyšuje obsah vody a na komponentoch to spôsobuje koróziu, úniky kvapalín a následne drahší náročnejší servis.
Ak by niekto vedel napíšte prosím. Ďakujem.
AHOJTE! :hyu:
Reklama

Tommrmdn

Re: Aktuátor iMT 1.5 T-GDI

Příspěvek od Tommrmdn »

Pridávam jedno video, ktoré som našie ale týka sa zn.OPEL tak neviem či to funguje rovnako aj u Hyundai. https://www.youtube.com/watch?v=K3Xyv5lQ1nM&t=87s
Odpovědět

Zpět na „i30 2016- Podvozek a řízení“