Škubání automatické převodovky, i40, Crdi, 2012
Moderátor: Moderátoři
Škubání automatické převodovky, i40, Crdi, 2012
Zdravím.
Koupil jsem cca před měsícem i40 combi s najetymi 80tis. Km. Auto je s automatickou převodovkou a motorem 1,7 Crdi 100kw, z roku 2012.
Měsíc vše v pohodě, ale teď se z palubky ozývá takový divný klepání. Tom jsem četl, že je to trochu běžná věc, coz by mne momentálně nejak nevadilo. Co mě ale s.re, je automat. Začalo to jednou při brzdění před kruhačem, kdy auto ze třetího přeřadilo na 2 st., ale pak zase hned na 3 a s takovým vyloženě kopnutím! A postupně se to opakuje, ale nepravidelne. Nicmene mám pocit, že je to až po delší cestě ( 40-50km), až se olej v převodovce zahřeje. Ale z toho když zastavím, vypnu motor a pak zase nastartuju tak je to v pohodě, ale pak se to zase třeba ozve při další zastávce ( vypnutí a znovu nastartování). Zvenku je to jinak dosti hlučné...No, pojistku nějakou mám, ale kdoví, co to je za (ne) vážný problém a co to bude stát...Setkal se s tím někdo nebo co by to mohlo být? Spojka nebo začít výměnou oleje v převodovce. Dle servisky výměna nebyla. Díky, R.
Koupil jsem cca před měsícem i40 combi s najetymi 80tis. Km. Auto je s automatickou převodovkou a motorem 1,7 Crdi 100kw, z roku 2012.
Měsíc vše v pohodě, ale teď se z palubky ozývá takový divný klepání. Tom jsem četl, že je to trochu běžná věc, coz by mne momentálně nejak nevadilo. Co mě ale s.re, je automat. Začalo to jednou při brzdění před kruhačem, kdy auto ze třetího přeřadilo na 2 st., ale pak zase hned na 3 a s takovým vyloženě kopnutím! A postupně se to opakuje, ale nepravidelne. Nicmene mám pocit, že je to až po delší cestě ( 40-50km), až se olej v převodovce zahřeje. Ale z toho když zastavím, vypnu motor a pak zase nastartuju tak je to v pohodě, ale pak se to zase třeba ozve při další zastávce ( vypnutí a znovu nastartování). Zvenku je to jinak dosti hlučné...No, pojistku nějakou mám, ale kdoví, co to je za (ne) vážný problém a co to bude stát...Setkal se s tím někdo nebo co by to mohlo být? Spojka nebo začít výměnou oleje v převodovce. Dle servisky výměna nebyla. Díky, R.
S pozdravem Roman.
- Reklama
Re: Škubání automatické převodovky, i40, Crdi, 2012
Musíš napsat jaky typ automatu,bud máš hydraulicky ,klasicky s hydroměničem ,nebo dvojspojkovy suchy automat Suchy ma dvě spojky,říkaj tomu automat,ale to není automat je to manuální převodovka ovladaná počítačem,místo táhel maš elektromotory Zkus to ještě jednourope79 píše: ↑24 říj 2024, 21:57 Zdravím.
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
Njn ivane. To se lehce řekne, ale kde to vyčtu nebo jak to poznám, co to je za převodovku?
S pozdravem Roman.
Bude to 6° automat s hydromenicem
i30 PDe fastback 1.5 DCT
ELANTRA XD 1.6 2006
dříve:
Tucson TLe 1.6 Crdi 2019
Santa Fe DM 2.2AT 2015
i30CW GDH 2016 1.6 Crdi
i30 FD 2.0i 2011
Accent LC
Felicia 1.3
ELANTRA XD 1.6 2006
dříve:
Tucson TLe 1.6 Crdi 2019
Santa Fe DM 2.2AT 2015
i30CW GDH 2016 1.6 Crdi
i30 FD 2.0i 2011
Accent LC
Felicia 1.3
Ok, díky.
A co by to mohlo teda být? Dnes mě to zlobilo opět a to už po kratší cestě. Spíš když to podřazuje, tak to škube...
A co by to mohlo teda být? Dnes mě to zlobilo opět a to už po kratší cestě. Spíš když to podřazuje, tak to škube...
S pozdravem Roman.
Felotrone Ty taky ještě fuguješ???
No nejdřív by chtělo to napíchnout co píše za kody převodovka a to kopaní muže dělat nějaky ventil Muže byt taky problem ve shiftu(to je řadicí paka) Tam probiha komunikace paka ecu převodovka , automat s hydroměničem je stroj a vyžaduje kompletnější analyzu ,když kopne to znamena problem s tlakem
Osobně bych začal s výměnou oleje, ale ne pouhým vypuštění a napuštění, jelikož se nevymění všechen olej, ale s postupným proplachem, kdy se vyčerpává starý olej a napouští nový.
Měl jsem možná trochu jiný, ale obdobný problém. Při 1500ot/min když jsem chtěl začít akcelerovat, tak auto začalo poškubávat, musel jsem víc sešlápnout plyn, aby si převodovka podřadila a pak bylo všechno v pořádku, jelikož řadila ve vyšších otáčkách kde si s tím pravděpodobně poradila.
Beztak jsem měl již na čase plánovaný interval, tak jsem jim to popisoval v servisu, co mi to dělá. Do oleje nabídnou i přidání aditiv s čímž jsem taky souhlasil. Při předání mi řekli, že je potřeba, aby se olej dostal do všech koutů a ventilů, takže to chce chvíli počkat až si to sedne (tomuto výroku jsem zprvu nevěřil). Je pravda, že po vyjetí se servisu se auto chovalo stále stejně, ale pak jsem najel něco okolo 800km a najednou jsem si všiml, že škubání se nějak vytratilo. Nikdy bych nevěřil, že se to takhle může chovat, kdybych to na vlastní kůži nezažil. Opravdu od té doby se převodovka opět chová správně a to už mám na tenhle olej najeto cca 23tis.km. Jinak interval na převodový olej mám 60tis., tak jak mi doporučili i v servisu.
Měl jsem možná trochu jiný, ale obdobný problém. Při 1500ot/min když jsem chtěl začít akcelerovat, tak auto začalo poškubávat, musel jsem víc sešlápnout plyn, aby si převodovka podřadila a pak bylo všechno v pořádku, jelikož řadila ve vyšších otáčkách kde si s tím pravděpodobně poradila.
Beztak jsem měl již na čase plánovaný interval, tak jsem jim to popisoval v servisu, co mi to dělá. Do oleje nabídnou i přidání aditiv s čímž jsem taky souhlasil. Při předání mi řekli, že je potřeba, aby se olej dostal do všech koutů a ventilů, takže to chce chvíli počkat až si to sedne (tomuto výroku jsem zprvu nevěřil). Je pravda, že po vyjetí se servisu se auto chovalo stále stejně, ale pak jsem najel něco okolo 800km a najednou jsem si všiml, že škubání se nějak vytratilo. Nikdy bych nevěřil, že se to takhle může chovat, kdybych to na vlastní kůži nezažil. Opravdu od té doby se převodovka opět chová správně a to už mám na tenhle olej najeto cca 23tis.km. Jinak interval na převodový olej mám 60tis., tak jak mi doporučili i v servisu.
Hyundai i40 CW, Premium, 1,7 CRDi, 100kW, 6A/T
Zatim ano
i30 PDe fastback 1.5 DCT
ELANTRA XD 1.6 2006
dříve:
Tucson TLe 1.6 Crdi 2019
Santa Fe DM 2.2AT 2015
i30CW GDH 2016 1.6 Crdi
i30 FD 2.0i 2011
Accent LC
Felicia 1.3
ELANTRA XD 1.6 2006
dříve:
Tucson TLe 1.6 Crdi 2019
Santa Fe DM 2.2AT 2015
i30CW GDH 2016 1.6 Crdi
i30 FD 2.0i 2011
Accent LC
Felicia 1.3
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Safra, plantážníci-Ivane a Felotrone, kde jste ty roky byli Omlouvám se za offtopic, ale jsem rád, že jste se tady zase objevili.
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži