janyso píše: ↑11 lis 2024, 11:58
Ahojte vsetci.
uz sa vam stalo ze pri zanovnom aute a nabehu 60 000 km vam vysvietila kontrolka motora a chyba bola katalizator?
V servise mi ukazali fotku ze katalizator sa uz deformuje a ze by ho odporucali vymenit. tu anstava problem ekdze auto je rok po zaruke a vymena stoji 4000 eur co mi pride ako poraidna palka za auto ktore ma aktualen hodnotu +- 11 000
riseili ste take nieco s i30tkou alebo ako by ste take neico riesili ? ako som taz zistoval ten katalizator na tretiu generaciu hyndai zatial velmi od inych vyrobcov sa zohnat neda
Zánovné auto.... po záruke.... 60000/5.. je 12000km ročne. Asi si to mimo mesta a zohriate veľmi neprevádzkoval. Takže toľko k tomu prečo sa to stalo. Sústavne nútene zohrievaný katalyzátor toho zase toľko nevydrží.
No a riešenie...
keďže už servis videl poškodenú štruktúru, tak by som to urgentne riešil.. lebo za pár tisíc km môžeš mať aj z motora šrot.
Ideál je len originál za tých 4000e. Verím, že to je raketa a z ekonomického hľadiska by mohlo byť na mieste aj rozpredaj auta/zošrotovanie.
Skúsil by som osloviť priamo aj importéra.. ak má auto za sebou kompletnú servisnú históriu. Možno by na spomínanú kulanciu niečo aj pustili.
Potom by stálo za úvahu obzrieť PL allegro, či nie je niečo v ponuke z búračie.
Aftermarket, prípadne niečo príspôsobené z aftermarketu by mala byť posledná možnosť a potom by som auto hneď predal.. tam bude životnosť fakt mizerná.