Dobrý den, děkuji za přijetí na fórum a rovnou bych chtěl požádat o radu. Mám možnost koupit Hyundai Tucson 1.6 T-GDi Premium 4X4, r.v. 2018, 130 kW, benzín s najezdem cca 86 tisic km a velice bohatou výbavou. Je tento motor dobrá volba nebo se jej vyvarovat. Nebo hledat raději 2.0 CRDi? Jezdím z cca 70ti % město zbytek kolem, občas dálnice. V současné době mám VW Passat B7, který prodávám. Jelikož jsem po 5ti operacích páteře a s částečným ochrnutím levé nohy, potřebuji auto, do kterého se mi lépe bude nastupovat, resp. spíše vystupovat a s automatem v ceně kolem 400tisic Kč. Poprosím vás tedy o radu, než "šlápnu vedle". Viděl jsem pár videí, kde auto jako takové chválili, ale pak jsem zase četl několik recenzi na problémy s KO motory a vodou z intercooleru, nebo velkou spotřebou oleje, či docela vysokou spotřebou benzínu (cca 10l kombinovaná), tak jsem tak nějak znejistěl. Moc děkuji.
P. S. kdyby někdo prodával 2.0 v naftě s lepší vybranou a nižším nájezdem, klidně mi prosím napište do SZ, děkuji
ráda před koupí - Hyundai Tucson 1.6 T-GDi Premium 4X4
Moderátoři: Farrael, Lantra Luke, Moderátoři
- Reklama
Re: ráda před koupí - Hyundai Tucson 1.6 T-GDi Premium 4X4
Na plánované použitie nie je vhodná ani jedna spomínaná motorizácia. Pokiaľ siaha moja pamäť.. tak Hyundai v Tucson-e na takéto použitie už veľmi dlho nič vhodné ani neponúkal.
2.0CRDi asi rozoberať netreba.. prečo nie na vozenie okolo komína.
1,6TGDi.. v tomto prípade staršia generácia ešte bez GPF bude trpieť na pomalé zohrievanie, riedenie oleja benzínom, karbónovanie, vysokú spotrebu oleja a následnú stratu kompresie a KO pre motor ako taký.
Vzhľadom na priemerný nájazd niečo cez 12tkm ročne na aute o ktoré sa zaujímaš by som už mal dôvodné obavy, že niečo z vyššie uvedeného tam môže byť pokročilom štádiu. Takéto autá, sa často kupovali ako mama taxi k nejakému podstatne noblesnejšiemu autu.. takže to jazdilo dlhdobo len z ulice do ulice.
Čo sa týka spotreby.. tak tých 10l/100km nie je žiadny HOAX ale realita.. ak by si to väčšinou motal studené po meste.. tak by som si k tým 10l ešte aj nejaký liter prihodil... motor ako taký zrovna etalón spotreby nikdy nebol a 4x4 tomu dáva ešte "korunu"..
Automat (DCT) používaný pri tomto motore tiež zrovna etalón dlhdobej bezporuchovej prevádzky nie je...
2.0CRDi asi rozoberať netreba.. prečo nie na vozenie okolo komína.
1,6TGDi.. v tomto prípade staršia generácia ešte bez GPF bude trpieť na pomalé zohrievanie, riedenie oleja benzínom, karbónovanie, vysokú spotrebu oleja a následnú stratu kompresie a KO pre motor ako taký.
Vzhľadom na priemerný nájazd niečo cez 12tkm ročne na aute o ktoré sa zaujímaš by som už mal dôvodné obavy, že niečo z vyššie uvedeného tam môže byť pokročilom štádiu. Takéto autá, sa často kupovali ako mama taxi k nejakému podstatne noblesnejšiemu autu.. takže to jazdilo dlhdobo len z ulice do ulice.
Čo sa týka spotreby.. tak tých 10l/100km nie je žiadny HOAX ale realita.. ak by si to väčšinou motal studené po meste.. tak by som si k tým 10l ešte aj nejaký liter prihodil... motor ako taký zrovna etalón spotreby nikdy nebol a 4x4 tomu dáva ešte "korunu"..
Automat (DCT) používaný pri tomto motore tiež zrovna etalón dlhdobej bezporuchovej prevádzky nie je...
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.