Nehody
Moderátoři: Farrael, Engineer, Moderátoři
Re: Nehody
Neco na tom bude, ale blby ze ty moto experti malokdy jezdi podle predpisu a pak se divi 

- Reklama
Auto vyjelo nepochopitelne zbytecne daleko doprostred cesty, ale hlavne motorkar byl nezkuseny resp. doted nepouceny tele. Jinak by vedel, ze na moto se neda brzdit a zatacet zaroven. Coz v takovych klikatych neprehlednych usecich pri rychlosti 90 je proste ruska ruleta - bud tam nic nebude a preziju nebo cokoli a bud to trefim nebo skala nebo pres rantl dolu
Nastesti to dopadlo cajk 

i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
No máte tu teorii zmáknutou dokonale... Ale dám sem taky jedno vídeo.
Motorkář na videu v čase 0:21- 0:25, je syn mojí bývalé přítelkyně, jsme stále v kontaktu- jak s ní, tak i s ním.
Tu motorku si koupil vloni na jaře, nehoda se stala v létě v srpnu. Učil jsem jej jezdit na kole, čtyřkolce, motorce i v autě. Kluk má teď 25 let. Když s tou strojovnou přijel, ta radost mu úplně čišela z očí. Na své roky, velmi dobrý řidič, prostě talent s citem a žádný bezmozek a hlupák, který se potřebuje předvádět. Řekl jsem mu jediné- (zkušeností s ježděním, mám ve svých letech opravdu docela dost a to ve všem, co má kola. Jediné na co nemám řidičák, je autobus a to jen proto, že přišla "revoluce" a já místo pokračování v Dpm Brna, jsem se vrhnul na svobodné podnikání. Ale jak v tramvaji/ šalině, tak trolejbusu jsem odjezdil dost a dost. Autobus by přišel na řadu vzápětí, ale už k tomu nedošlo). "Honzo, užívej si tu radost a hlavně... Mysli za ty druhé, co někdy nemyslí"
A pak se stalo tohle. po 4 měsících jeho radosti.
Nedostal ani nejmenší šanci tohle vymyslet a jakkoliv zareagovat.
Je to neuvěřitelné, ale když to člověk znovu a znovu vidí, nechápe, jakou musel mít ten jeho anděl strážný tenkrát šichtu, že to přežil. Nebudu popisovat, co všechno a jak bylo polámáno a kolik to zatím bylo operací atd. a kolik jich to ještě bude. Ale žije
A už i chodí- špatně, ale chodí a maká, rehabilituje aby byl opět ten silný chlap a mohl se vrátit k práci na VŠB Ostrava.
Motorka- teda torzo, minulý týden odešla k novému majiteli. Přesně jak řekl, se slzami v očích, něco musí skončit, aby další mohlo začít. Takové šance/ zázraky a štěstí se neopakují.
Viník nehody- 80+ letý pán, který jel s paní na chatu- odbočka doleva a 300m už nejezdí a asi nebude.
Soud nebude, došlo k mimosoudnímu- směšnému- vyrovnání a chatu mu o pár týdnů po nehodě vzala povodeň a co si na něm vezmeš.
Jen jsem tím chtěl říct, myslete za těmi volanty prosím. Protože nemůžete jet někam, kam vůbec nevidíte a jste povinní dát přednost. Ano je to zkrat, prostě už jsme tam bábo, co by se mohlo stát... Stalo se...
A hlavně, ať jsou s Vámi na cestách vždy ti andělé strážní a trocha toho štěstí. Někdy i větší trocha.
A teď to video, vždycky když to vidím, mám opravdu husí kůži...
https://www.youtube.com/watch?v=MPecgw5 ... publiky%29
Motorkář na videu v čase 0:21- 0:25, je syn mojí bývalé přítelkyně, jsme stále v kontaktu- jak s ní, tak i s ním.
Tu motorku si koupil vloni na jaře, nehoda se stala v létě v srpnu. Učil jsem jej jezdit na kole, čtyřkolce, motorce i v autě. Kluk má teď 25 let. Když s tou strojovnou přijel, ta radost mu úplně čišela z očí. Na své roky, velmi dobrý řidič, prostě talent s citem a žádný bezmozek a hlupák, který se potřebuje předvádět. Řekl jsem mu jediné- (zkušeností s ježděním, mám ve svých letech opravdu docela dost a to ve všem, co má kola. Jediné na co nemám řidičák, je autobus a to jen proto, že přišla "revoluce" a já místo pokračování v Dpm Brna, jsem se vrhnul na svobodné podnikání. Ale jak v tramvaji/ šalině, tak trolejbusu jsem odjezdil dost a dost. Autobus by přišel na řadu vzápětí, ale už k tomu nedošlo). "Honzo, užívej si tu radost a hlavně... Mysli za ty druhé, co někdy nemyslí"

A pak se stalo tohle. po 4 měsících jeho radosti.

Nedostal ani nejmenší šanci tohle vymyslet a jakkoliv zareagovat.
Je to neuvěřitelné, ale když to člověk znovu a znovu vidí, nechápe, jakou musel mít ten jeho anděl strážný tenkrát šichtu, že to přežil. Nebudu popisovat, co všechno a jak bylo polámáno a kolik to zatím bylo operací atd. a kolik jich to ještě bude. Ale žije

A už i chodí- špatně, ale chodí a maká, rehabilituje aby byl opět ten silný chlap a mohl se vrátit k práci na VŠB Ostrava.
Motorka- teda torzo, minulý týden odešla k novému majiteli. Přesně jak řekl, se slzami v očích, něco musí skončit, aby další mohlo začít. Takové šance/ zázraky a štěstí se neopakují.
Viník nehody- 80+ letý pán, který jel s paní na chatu- odbočka doleva a 300m už nejezdí a asi nebude.
Soud nebude, došlo k mimosoudnímu- směšnému- vyrovnání a chatu mu o pár týdnů po nehodě vzala povodeň a co si na něm vezmeš.
Jen jsem tím chtěl říct, myslete za těmi volanty prosím. Protože nemůžete jet někam, kam vůbec nevidíte a jste povinní dát přednost. Ano je to zkrat, prostě už jsme tam bábo, co by se mohlo stát... Stalo se...
A hlavně, ať jsou s Vámi na cestách vždy ti andělé strážní a trocha toho štěstí. Někdy i větší trocha.
A teď to video, vždycky když to vidím, mám opravdu husí kůži...

https://www.youtube.com/watch?v=MPecgw5 ... publiky%29
CUPRA Formentor 1,5TSI, 110kW- 2023 matná petroleum
6,9l/100km
Aktuálně 50000 km
Olej: Ravenol 0W-20
palivo: Převážně EO N95,pokud možno bez biosložky.
6,9l/100km
Aktuálně 50000 km
JJ pravda, ale osobně si myslim, že starý člověk, který už na tom není zdravotně dobře, by se toho auta měl zbavit. Můj táta 77 let auto dal synovcovi, tchán ve stejném věku taky vyjel max 4x ročně, většina starších lidí blbě vidí a chlapi i slyší (někdy jen doma manželku
) a lepší, než aby byla podobná nehoda, tak raději jezdit autobusem/vlakem. Nebo je sveze někdo z rodiny.

Vedieť si to priznať nie je vôbec ľahké.
Jazdí tak max.4x za rok.To býva práve ten problém.
A ako píše kolega,len sem kúsok,čo sa tu môže stať.

Jazdí tak max.4x za rok.To býva práve ten problém.
A ako píše kolega,len sem kúsok,čo sa tu môže stať.

Cupra Formentor 1,5 TSI (2022-)
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
- Espero
- Kontaktovat uživatele:
Už začínáte i tady s nenávistí vůči strým lidem? Jenže oni způsobí podstatně méně nehod než ti mladí. Statisticky tady problém není. Aby toho mohl senior nechat záleží také na tom, kde žije. Když má do města třeba 30 kilometrů, nic jiného mu nezbývá, než jezdit dokud je to možné. Já jsem také starý, ale jezdím každodenně a jezdím dlouhých 57 let, posledních několik desetiletí protože musím. Naštěstí, takže z toho nevycházím. Poslední zaviněnou nehodu jsem měl v r. 2006. A šlo jen o železo. Zajímavé je, že nikdo z Vás se nepozastavuje nad tím, že motorkáři jednak jsou velmi špatně vidět, zejména ve zpětném zrcátku, jednak často jezdí nepřiměřenou rychlostí a příliš si nelámou hlavu s tím, po jaké straně silnice zrovna jedou. Jenže ostatní řidiči to memohou a ani nejsou schopní a dokoce ani povinni předpokládat Bylo to vidět i na těch videích. Řítil se například nejméně stovkou ve městě a modré auto odbočující vlevo mu nedalo přednost. Jenže ten člověk v něm předpokládal padesátku u protijedoucího a odbočit by stačil, kdyby motorkář jel předpisovou rychlostí. Takových nehod tam bylo více. Část z nich opravdu zavinili automobilisti. A k tomu původnímu videu. Řidič toho auta jel opravdu podivně a neobratně, ale kdyby motorkář jel přiměřeně, měl by čas i místo to auto objet. Takže jestli Vám staří vadí a nechcete se jim přizpůsobit a i snad je pochopit. Pak zajděte za svým poslancem, ať prosadí v parlamentu, že lidi od nějakého věku se budou povinni podrobit eutanasii. Tím by pak odpadly doměnky o jejich zaviněných nehodách.
Tady u nás, myslím v západní společnsti chybí to, co je vlastní v asijských kulturách. Úcta ke starým lidem.
Tady u nás, myslím v západní společnsti chybí to, co je vlastní v asijských kulturách. Úcta ke starým lidem.
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 17.12.2021 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2014, barva bílá káva
Kolego, ty jsi vyjimka, kdyz jezdis porad, ale jsou starsi lidi, hlavne panove, protoze v te dobe, kdyz oni byli mladi, "babicky" sedely doma a tak nejak ridicak nechtely nebo jim auto proste manzel nepujcil.
To neni neucta, to je uvedomeni si, ze na to uz proste nemam. Pred rokem jsem se o tom bavil s tatou. Rikal jsem mu ze srandy, kdyz mu "sebereme" auto, tak ztrati "muznost". Ale stacilo par mesicu a doslo mu, ze proste uz skoro nejezdi, bydli ve meste, kde je zdarma MHD, takze do Penny (kde to je samozrejme nejlevnejsi), si dojede, takze neni problem. Ted je rad nejen on, ale i ja i segra, ze bychom nemuseli resit pripadnou nehodu a to fakt nechces.
Motorkari to je kapitola sama pro sebe, to je na samostatne vlakno. Uz zacinaji vylezat z der, kde byli pul roku a to je taky jak ten duchodce co vyjede par krat za rok, proc se taky tolik nehod stava o Velikonocich? Protoze je uz teplo a tak hodne z nich poprve vyjede.
A co se stane kdy se potka deda 80+ a motorkar co jede kilo ve meste...
Jeste me napadlo kolik tech senioru jezdi na dalnici v protismeru, to normalni mlady clovek co ma reflexy proste pozna, jako ze jede deda 30km jinym smerem a ani policie ho casto nezastavi, videi je na netu spousta.
To neni neucta, to je uvedomeni si, ze na to uz proste nemam. Pred rokem jsem se o tom bavil s tatou. Rikal jsem mu ze srandy, kdyz mu "sebereme" auto, tak ztrati "muznost". Ale stacilo par mesicu a doslo mu, ze proste uz skoro nejezdi, bydli ve meste, kde je zdarma MHD, takze do Penny (kde to je samozrejme nejlevnejsi), si dojede, takze neni problem. Ted je rad nejen on, ale i ja i segra, ze bychom nemuseli resit pripadnou nehodu a to fakt nechces.
Motorkari to je kapitola sama pro sebe, to je na samostatne vlakno. Uz zacinaji vylezat z der, kde byli pul roku a to je taky jak ten duchodce co vyjede par krat za rok, proc se taky tolik nehod stava o Velikonocich? Protoze je uz teplo a tak hodne z nich poprve vyjede.
A co se stane kdy se potka deda 80+ a motorkar co jede kilo ve meste...

Jeste me napadlo kolik tech senioru jezdi na dalnici v protismeru, to normalni mlady clovek co ma reflexy proste pozna, jako ze jede deda 30km jinym smerem a ani policie ho casto nezastavi, videi je na netu spousta.
Espero nikto nešije do seniorov.Nakonuec na rok mám 60 a tuež som si kedysi myslel,že v tom veku majú sedieť v kúte a nezavadzať.
Dnes to vidím inak.
No spôsobiť nehodu ,nedaj boh niekomu vážne ublížiť,s tým by som žiť nechcel.Nehovoruac o tresnoprávnej zodpovednosti.
Preto hovorím:"nie je to ľahké"

No spôsobiť nehodu ,nedaj boh niekomu vážne ublížiť,s tým by som žiť nechcel.Nehovoruac o tresnoprávnej zodpovednosti.
Preto hovorím:"nie je to ľahké"

Cupra Formentor 1,5 TSI (2022-)
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Vůbec to nebylo myšleno jako útok a neúcta ke stáří- stárnutí. Naopak. Taky už nejsem nejmladší a řídím 48. rok.
Bylo to myšleno, jak tady píší chlapi.
O uvědomění si.
Mimochodem, nárazová rychlost motocyklu popsaného v nehodě byla 63km/hod. A ne, opravdu tam nebyla šance ani náznakem vzít za brzdu.
Každý děláme chyby i za volanty a kdo tvrdí, že ne, kecá. Jde o to, neudělat tu chybu fatální k druhým. Tady to naštěstí pro zúčastněné vcelku vyšlo. Nechtěl bych být v kůži ani jednoho.
Bylo to myšleno, jak tady píší chlapi.
O uvědomění si.

Mimochodem, nárazová rychlost motocyklu popsaného v nehodě byla 63km/hod. A ne, opravdu tam nebyla šance ani náznakem vzít za brzdu.
Každý děláme chyby i za volanty a kdo tvrdí, že ne, kecá. Jde o to, neudělat tu chybu fatální k druhým. Tady to naštěstí pro zúčastněné vcelku vyšlo. Nechtěl bych být v kůži ani jednoho.
CUPRA Formentor 1,5TSI, 110kW- 2023 matná petroleum
6,9l/100km
Aktuálně 50000 km
6,9l/100km
Aktuálně 50000 km
Nehody se stavaji a kazdy si tim musi projit, cim driv tim lepe .. jednak clovek pozna hranice motorky ci auta, i sve vlastni, ale hlavne hranici sve (ne)smrtelnosti, prijme urcitou zodpovednost, zpomali a vic predvida. S autem sem boural po 1.5 roce co sem mel ridicak, auto plne kamaradu ze silvestra - noc, zima, kalamita, ledovka, smyk, hodiny a auto zustalo uprostred cesty napric. Naboural do nas z boku dalsi ridic co klouzal 100m, ale nemel kam uhnout, kdyz sem tu uzkou cestu ucpal. Auto KO, ale bez zraneni, jen otec mi tehda rekl, ze jsem za tu noc zestarnul o 5 let. Od te doby jsem mnohem opatrnejsi. Presto jak je clovek nezkusene jelito tak prisla odrena noha na motorce a s tuktuk sem na hrbate ceste rovnou poslal do skarpy. Nastesti to dycky dopadlo dobre a jen si porad rikam ze priste uz zadnou chybu neudelam. Bohuzel stat se muze zitra cokoli komukoli 

i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
Pravda, u mladych vidim problem, ze nepredvidaji jako my co mame uz 30 let a vic papiry. Ale naopak hodne senioru si mysli - mladej ty me nebudes poucovat kdyz jezdim uz 60 let.... Ale zapominaji na to, ze driv se jezdilo jen o vikendu max na vylet, dnes jezdime vsichni vesmes denne a co duchodce soucasny najel za cely zivot, nekdo zvladne treba za 10-20 let.
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
Petzl62: to ma uprimne mrzi, je to vlastne rodina. Myslel som prave presne to video (bolo aj na idnese) a to ste mali videt ako bolo v diskuzii nablito, beznybtaky ten whataboutizmuz ze vlastne lietaju ako hovada, ze si za to mozu sami atd, atd
ja som mal nehody na moto dve, obidve som bol poskodeny a v obidvoch pripadoxh ma zostrelil senior. Jeden v strede krizovatky, druhy na parkovisku. Necham to tu vsiaknut...
myslim, ze som uz vyjazdeny turista/cestovatel na moto (odhadom asi 80+ tisic km) ale mam fakt strach posledne roky, ze mi to tam niekto posle podobnym sposobom.
PS: k seniorom celkovo chovam uctu a vazim si ich
PS2: na moto jazdim.celorocne, okrem par zasnezenych a dazdivo/posolenych dni. V utorok som bol s babcou (Yamaha 600s Diversion z roku 2001) na STK, mam zas 4 roky pokoj. Momentalne 99 300km a jazdi ako mladica. Prehnal som na jednom stupani nejakeho blbecka, ktory z mne neznameho dovodu zacal na semaforoch do mna "najizdet". Dostal zo svetiel na hitlerovek dialnici (zebetin) akceleraciu z 1 na 3, kde som radil v 9500 ot a pri stovke do kopca bol 100m vzadu. trapak. Skoda, ze mu pokora nevydrzi dlho a zas bude casom ohrozovat ostatnych
ja som mal nehody na moto dve, obidve som bol poskodeny a v obidvoch pripadoxh ma zostrelil senior. Jeden v strede krizovatky, druhy na parkovisku. Necham to tu vsiaknut...
myslim, ze som uz vyjazdeny turista/cestovatel na moto (odhadom asi 80+ tisic km) ale mam fakt strach posledne roky, ze mi to tam niekto posle podobnym sposobom.
PS: k seniorom celkovo chovam uctu a vazim si ich
PS2: na moto jazdim.celorocne, okrem par zasnezenych a dazdivo/posolenych dni. V utorok som bol s babcou (Yamaha 600s Diversion z roku 2001) na STK, mam zas 4 roky pokoj. Momentalne 99 300km a jazdi ako mladica. Prehnal som na jednom stupani nejakeho blbecka, ktory z mne neznameho dovodu zacal na semaforoch do mna "najizdet". Dostal zo svetiel na hitlerovek dialnici (zebetin) akceleraciu z 1 na 3, kde som radil v 9500 ot a pri stovke do kopca bol 100m vzadu. trapak. Skoda, ze mu pokora nevydrzi dlho a zas bude casom ohrozovat ostatnych
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
- Espero
- Kontaktovat uživatele:
A přesně o tom to je, že když někomu natřeš na motorce v rychlosti na nějaké dálnici či pseudodálnicí, takže ho "vyškolíš" a očekáváš od nej "pokoru". Takže jsi se docela tady propíchl. Proč? To je přesně ten arogantní a nebezpečný přístup. Já tohle zažívám častěji, když jedu s veteránem, který ale "umí" 190, což na něm není nijak vidět. I když akceleraci z nuly nijak zázračnou nemá, rozhodně ale vyšší než Fabie 1,3. Každou chvíli se na mě tlačí kdejaká 3 válcová Fabie nebo podobný vůz s motůrkem skoro o pooivinu menším a snaží se mě "vyškolit". A sedí v něm mlaďoch. Často to vyřeším tak, že ho nechám jet. Stává se mi to hlavně na červenou, kdy ten výtečník ve vedlejším pruhu točí motor vestoje v otáčkách, aby byl při rozjezdu aspoň trošku rychlejší a mohl si v rámci zákona trochu zazávodit. Někdy mu dokonce očima naznačím, jako, že jo, aby se ještě víc nabudil. No a po rozjezdu zůstávám vzadu, (stejně po nějakém 3/4 kilometru jsem před ním, když se mi zachce a jestliže provoz dovolí). Ale rozhodně to není o výchově k pokoře. Já bohužel na motorce jezdil jen od 15 tak do 19 a tehdy to byly "motorky" typu java Pionýr pařez, na kterém jsem dělal papíry, Java 21 apod. Bylo to jako v té písničce .... v 5 v Dejvicích, v Brně před šestou.... Jen jednou se mi podařilo půjčit na letním sportovním soustředění Harlejku, i když jsem na ní papíry neměl a dodnec nemám. A to už je sakra dlouho. Počítám tak 50 let.
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
espwro: cital si co som pisal? ja som stal na semaforoch a on na mna zozadu najizdel a turoval to. Ver mi, ze ked sedis na moto a nechapes preco, tak od takych idiotov chces byt nasledne co najdalej. A ak to nie je mozne, tak ho necham nech si ide. Ono vela z nich vsak pri pruznom zrychleni do kopca (pokojne do 80-100 ked ide o argument) prijde o iluzie vykonu ich olietaneho bawors po troch nemeckych fararoch a jednom polskom instalaterovi
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
Moj atary otec bol celozivotny sofer z povolania od 16 rokov, jazdil vela, ale ked mu uz tiahlo na 80 a videli sme ho ako jazdi (fakt uz moc dobre nevidel, reakcny cas vyrazne posunuty).... bohuzial bol "sikovny" a vedel si vybavit vysetrenia... museli sme zasiahnut a obehat doktorov aby mu uz papiere nepotvrdili, naozaj to nebola sranda. Tak ako ja sa nevidim aky som sofer a myslim si ze som super
Dacia Duster TCe 100 LPG Arizona Orange Journey + country pack 01/2024-
Hyundai i20 1.2 62kw CHIC Phantom black + winter pack 8/2017
ex Škoda Fabia 7/2019 - 1/2024
ex Kia cee´d_SW 02/2015 - 08/2017
Hyundai i20 1.2 62kw CHIC Phantom black + winter pack 8/2017
ex Škoda Fabia 7/2019 - 1/2024
ex Kia cee´d_SW 02/2015 - 08/2017