cvakání u motoru

1994 - 2005

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
fousek

cvakání u motoru

Příspěvek od fousek »

Při volnoběžných otáčkách a pomalém přidání plynu se nic neděje, ale při rychlé zmněně otáček se ozve zvláštní cvakání. Podle poslechu to je někde na zadní straně motoru (čerpadlo pro servo a nebo něco co je pod ním - možná klimatizace ) .Že by zvuk šel od ventilů se mi nezdá. Co by to mohlo být ? Mám Accenta 98 ,1.3 55kw 12v
Reklama

draceq
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od draceq »

Nechci strašit, ale mě podobný "cvakavý" zvuk vydává převodovka (hlavně na 3 a 4 při zátahu, např do kopečka) Po aplikaci přípravku Xeramic (díky Ivanovi za tip :wink: ) se to výrazně ztišilo (při ceně 923,- Kč za 80 ml přípravku by mělo :twisted: ), nicméně úplně nezmizelo - ale u mě to bylo způsobeno provozem převodovky s minimem oleje. Ale jedna z možností tedy je, že ten zvuk vychází odněkud ze sestavy spojka-převodovka-diferenciál... Ačkoliv ty píšeš, že to dělá jen na volnoběh..... Tak to by vylučovalo ten diferenciál.....Měli by to poznat mechanici.
Dříve: Accent 1.3i 12 V, 1998, 3dv., green metal, sem tam lehce něco jinak, než jak to bylo originál :mrgreen:
Nyní: Citroën C5 II generace, 1.6 HDI
Lazo
**

Příspěvek od Lazo »

zkus zatocit do plnyho rejdu a potom stim chvili jet a jestli to bude cvakat tak jsou to homo klouby hmm jinak nevim,a nebo jednoduše odpoj řemen od serva a klimatizace zustane ti akorát řemen od altíku
Hyundai ACCENT 1.3 62kw 1997
fousek

Příspěvek od fousek »

Tak to nejspíš je tím že mi fouklo těsnění pod hlavou.
Odpovědět

Zpět na „ACCENT“