Opět kolísání volnoběžných otáček u GETZE
Moderátoři: vipe, Moderátoři
Opět kolísání volnoběžných otáček u GETZE
Getz 1,4 Palette březen 2007 . I tato serie má má špatný SW. Již jsem se
objednal na přehrání.
objednal na přehrání.
Palette 1,4 2007
- Reklama
Dnes som 1.x pozoroval zvlastne vybehnutie otacok (cca na 2000) bez priciny na volnobehu kratko po pusteni plynu. Najprv som myslel, ze pri tlaceni na brzdu okrajom tenisky tlacim aj na plyn ,ale ked sa to stalo 3.x tak to uz nebola nahoda. Budem to sledovat dalej a uvidime...
Tucson 2.0i CVVT + Getz 1.4i + Galloper 2.5TD
Getzík koupený v červnu 2006 - kolísání otáček.
Software přehrán v říjnu 2006 - při studeném motoru cca 1100 ot., u zahřátého motoru cca 700 ot.
V poslední době se mi ale zdá, že opět otáčky začínají kolísat - není to ale pokaždé a pravidelně. Pokusím se to vysledovat.
Software přehrán v říjnu 2006 - při studeném motoru cca 1100 ot., u zahřátého motoru cca 700 ot.
V poslední době se mi ale zdá, že opět otáčky začínají kolísat - není to ale pokaždé a pravidelně. Pokusím se to vysledovat.
Naposledy upravil(a) J.Petroš dne 24 črc 2007, 11:41, celkem upraveno 1 x.
IX 20 1,6 Tricolor club polar white 8/2019-
I 30 kombi 1,6 GDi platinum silver 6/2016-8/2019
IX 20 1,4 Classic Ice Blue 4/2011-6/2016
GETZ 1,4 Champion Sky blue 6/2006-4/2011
F Fiesta 1,0 5/1995-6/2006
I 30 kombi 1,6 GDi platinum silver 6/2016-8/2019
IX 20 1,4 Classic Ice Blue 4/2011-6/2016
GETZ 1,4 Champion Sky blue 6/2006-4/2011
F Fiesta 1,0 5/1995-6/2006
- gizmonka
- *
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Tak ty si dopadol dobre.. ja mám auto 5 mesiacov a stále mi tvrdia, že je v poriadku a už si neviem rady..om3wgq píše:Ja som bol pred týždňom v servise a prehrali mi program a je to v poriadku
1.4 r.v 2007
Getz Dynamic 1.4 5dv.
Re: Re:
vymenit servis...gizmonka píše: Tak ty si dopadol dobre.. ja mám auto 5 mesiacov a stále mi tvrdia, že je v poriadku a už si neviem rady..
toyota highlander 2.5 hybrid executive
seat tarraco 1.4 ehybrid xcellence - na predaj
hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
seat tarraco 1.4 ehybrid xcellence - na predaj
hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
- gizmonka
- *
- Kontaktovat uživatele:
Re: Re:
Už som bola v oboch..a do iného mesta by som aj išla, len s mojimi skúsenosťami nechať tam auto, tak to už nie.. a pritom tu na hyundai píšu, že to je 5 min. záležitosť..JoKo píše:vymenit servis...gizmonka píše: Tak ty si dopadol dobre.. ja mám auto 5 mesiacov a stále mi tvrdia, že je v poriadku a už si neviem rady..
Getz Dynamic 1.4 5dv.
- gizmonka
- *
- Kontaktovat uživatele:
Re: Opět kolísání volnoběžných otáček u GETZE
Môžem Vás všetkých poprosiť o pomoc? potrebujem vedieť, kto mal problémy s kolísaním otáčiek za studena a komu prepalovali software, aby mi napísal, kde to bolo robené..ďakujem (Hyundai Getz dynamic)
Getz Dynamic 1.4 5dv.
Me SW prehravali tam, kde jsem si auto koupil: http://www.hyundaicb.cz/gizmonka píše:Môžem Vás všetkých poprosiť o pomoc? potrebujem vedieť, kto mal problémy s kolísaním otáčiek za studena a komu prepalovali software, aby mi napísal, kde to bolo robené..ďakujem (Hyundai Getz dynamic)
Sice to taky neprobehlo uplne hladce, ale nakonec novy SW mam a problem se jiz nikdy neobjevil.
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
- gizmonka
- *
- Kontaktovat uživatele:
No mne povedali tam kde som to kúpila, že s tým nemôžu nič spraviť, pritom vedia, že to treba prepáliť..takže ja to mať tiež ľahké nebudem..a serie ma to, že sa môj motor trápi, kvôli niekomu kto o probléme vie a predsa predáva tie autá..XMira píše:Me SW prehravali tam, kde jsem si auto koupil: http://www.hyundaicb.cz/gizmonka píše:Môžem Vás všetkých poprosiť o pomoc? potrebujem vedieť, kto mal problémy s kolísaním otáčiek za studena a komu prepalovali software, aby mi napísal, kde to bolo robené..ďakujem (Hyundai Getz dynamic)
Sice to taky neprobehlo uplne hladce, ale nakonec novy SW mam a problem se jiz nikdy neobjevil.
Getz Dynamic 1.4 5dv.
tak som zasa trochu experimentoval - keďže sa ochladilo, kolísanie pri štarte sa prejavuje čoraz viac. Skúšal som štartovať so spojkou aj bez (viď príslušnú tému) a zdá sa, že po štarte bez stlačenej spojky (na neutrále, samozrejme) otáčky nekolíšu (ok, raz zakolísali aj tak, ale pri stlačenej spojke kolíšu viacmenej vždy). Teda moja pracovná hypotéza je, že ECU očakáva pri štarte nejakú záťaž (prevodovku) a podľa toho roztočí motor. Nuž a keď tá záťaž chýba, tak otáčky vybehnú, ECU sa spamätá a priškrtí ich.
A "prehranie softwaru" by mohlo akurát nastaviť, že od určitej teploty (ak je to vôbec teplotne závislé) má nejaký čas po štarte ECU dodávať bohatšiu zmes bez ohľadu na lambda sondu, teda taký automatický sýtič.
Keby sa vám zdalo, že píšem blbosti, je to celkom dobre možné, do áut moc nevidím. Ale živím sa počítačmi a ECU je tiež viacmenej počítač.
A "prehranie softwaru" by mohlo akurát nastaviť, že od určitej teploty (ak je to vôbec teplotne závislé) má nejaký čas po štarte ECU dodávať bohatšiu zmes bez ohľadu na lambda sondu, teda taký automatický sýtič.
Keby sa vám zdalo, že píšem blbosti, je to celkom dobre možné, do áut moc nevidím. Ale živím sa počítačmi a ECU je tiež viacmenej počítač.
Getz 1.4 Dynamic
A když před nastartováním ještě rozsvítíš světla, zapneš klimatizaci, rozmrazování zadního skla a ventilátor na plný pecky, tak bude problém vyřešen bezezbytku. Když ne hned, tak určitě tak po desátém nastartování v mrazubedo píše:...Teda moja pracovná hypotéza je, že ECU očakáva pri štarte nejakú záťaž (prevodovku) a podľa toho roztočí motor. Nuž a keď tá záťaž chýba, tak otáčky vybehnú, ECU sa spamätá a priškrtí ich...
... zkráta pokud většina aut startuje bez kolísání, tak tohle chování není normální a ani bych neřešil čím to je - zkrátka bych se to snažil reklamovat
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6