Desinfekce klimatizace
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
Desinfekce klimatizace
Uz si nekdo delal desinfekci klimy sam ? Chci vystrikat pruduchy a vyparnik. Uvital bych nejaky jednoduchy postup / radu. Diky moc
Hyundai už nemám, ale za to to tu mám rád, vždycky jsem tu našel radu
- Reklama
Návod na vyčistění je na servisních stránkách Hyunday v části TSB a Climate control, Cleaning procedure. Do krytu výparníku se v určeném místě vyvrtá dírka pro hadičku se sprejem na čistění. Výparník je přístupný po odmontování schránky u spolujezdce a krytu za ní. Hned vedle výparníku je motor větrání a nasávání vzduchu pro vnitřní cirkulaci. Možná stačí nastříkat pěnu sem a zapnout větrání na max . Pro čistění průduchů se zároveň přepíná foukání do všech poloh a přepíná klima/topení, aby se to dostalo všude. Průduchy vedoucí k zadním sedadlům jsou u středového panelu dole u nohou řidiče a spolujezdce - je tam otvor pro vzduch na nohy a zároveň to pokračuje dozadu.
Dírka po vrtání se pak zalepí.
Lze to i bez vrtání - po odmontování kabelu a rezistoru u motoru větráku, ale to jsem nezkoušel.
Dírka po vrtání se pak zalepí.
Lze to i bez vrtání - po odmontování kabelu a rezistoru u motoru větráku, ale to jsem nezkoušel.
Lantra 1.8 GLS 1996
Taky se chystám před dovolenou vyčistit klimu. jen bych chtěl upozornit na příspěvek-jelensoft. Do klimy by se nemělo dávat savo (prý může poškodit dost věcí) , ale ocet. Již jsem se o tom s někým bavil a potvrdil to. nevím, třeba jde ocet i savo, ale jen dávám informace dále.
Minulý týden jsem objevil tento článek: http://automix.centrum.cz/clanek.phtml?id=10199
a tak ho přikládám jak další možnost.
Minulý týden jsem objevil tento článek: http://automix.centrum.cz/clanek.phtml?id=10199
a tak ho přikládám jak další možnost.
"H" i30HB. 1,4. černá metal, 2009, palivo E85
----------------------------------------------------
dříve:"H" Lantra. 1,6, šedá metal. 1996
----------------------------------------------------
dříve:"H" Lantra. 1,6, šedá metal. 1996
Vlakno mazat nebudu ... jedine kdyby jsi kor moc chtel, tak ho muzu zamknout ... ale to je podle me taky zbytecny ... jsou tu dalsi rady a nazory a treba jeste nekdo neco bude mit noveho, nebo primo na lantru ...TomXP píše:Vito, uz mam info sehnane, kdyztak tohle vlakno smaz, diky
Coupe 2.0 r.v. 2005 GK - 105.1/6000
Lantra 1.6 r.v. 1992 16V G4CR DOHC 84/6200
Lantra 1.6 r.v. 1992 16V G4CR DOHC 84/6200