Priemerna spotreba
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
- Reklama
No jak na to tak koukám, tak mám asi divný auto. Minulej rok jsem ve městě jezdil za 7,5l/100km. Ale od jara jezdím za 9...Pod to prostě nejde a nevím co s tím. Přitom na dovolenou do Chorvatska jsem jel 5,5 -6l. I když je pravda, že půl cesty tam jsem jel za 7l. Že by to bylo českým benzínem? Ale je Pravda že ČB jsou zk.... město a člověk se tu víc nastojí na křižovatkách než najezdí.
Hyundai Accent GLS, 1,5i, 12/1999, 5dv.,
PRODÁNO 05/2012
PRODÁNO 05/2012
A co v záběhu?
A jak to u tebe probíhalo, když bylo auto nové? Já mám CRDi ani ne měsíc a jsem z té spotřeby úplně na infarkt. Ve městě to žere 7.5, mimo město 6.4 a na dálnici tak 7.0 ... říká se, že nové auto v záběhu žere víc, ale já najezdil už 1300km a pořád to nekleslo. Mám si jít stěžovat do Butovic, nebo ještě počkat?Anonymous píše:pánové, to ty benzinovy motory opravdu zerou tolik?
Mam Accent CRDi 2004 a po meste bezne jezdim s prumerem mezi 5.5 az 6.5l/100km. Pokud se nekde udela pojizdne parkoviste a jeste popojizdim kratke trasy se studenym motorem tak to vyleze nekam lehce pres 7l. Mimo mesto to jezdi kolem 4.5l, ale kdyz se snazim setrit, tak se da zajet i za mene. Napr. Z Prahy Krče do Mladé Boleslavi jsem jel jednou s prumerem 3.8l/100km.
Zdenek
SC
to chce klid!
Mám diesela tři roky a postupně mi spoteba klesla na 4,4 litru. Naučil jsem se jezdit s citem, ale hlavně motor si sedl a je dobře zaběhlý. Podle mých zkušeností přijde pokles po 4000 a optimum se dostaví po 14 tis. km. Ale tak je to prý normální, protože při dnešní výrobě motorů jsou tolerance minimální a vše je utáhlé na fest. Hodně šťastných kilometrů. Mám téměř 37 tisíc bez poruchy a jsem nadmíru spokojen.
Re: A co v záběhu?
ja bych s tim pockal a vono to urcite klesneSC píše:A jak to u tebe probíhalo, když bylo auto nové? Já mám CRDi ani ne měsíc a jsem z té spotřeby úplně na infarkt. Ve městě to žere 7.5, mimo město 6.4 a na dálnici tak 7.0 ... říká se, že nové auto v záběhu žere víc, ale já najezdil už 1300km a pořád to nekleslo. Mám si jít stěžovat do Butovic, nebo ještě počkat?Anonymous píše:pánové, to ty benzinovy motory opravdu zerou tolik?
Mam Accent CRDi 2004 a po meste bezne jezdim s prumerem mezi 5.5 az 6.5l/100km. Pokud se nekde udela pojizdne parkoviste a jeste popojizdim kratke trasy se studenym motorem tak to vyleze nekam lehce pres 7l. Mimo mesto to jezdi kolem 4.5l, ale kdyz se snazim setrit, tak se da zajet i za mene. Napr. Z Prahy Krče do Mladé Boleslavi jsem jel jednou s prumerem 3.8l/100km.
Zdenek
SC
cca ve 40tis me tepraf muj accentik zacal jezdit
prumer kdyz to prezenu 6,5l/100km
accent 05, 1.5crdi, teď najeto 12tkm:
teď v zimě spotřeba postupně stoupá (dle pp), teď ukazuje asi 7,7l/100km. Není se čemu divit, jezdím ráno v mrazech cca 11km, motor se často ani na konci jízdy nestihne prohřát.
V létě jsem měl spotřebu na dálky tak 5,7l (nezapomeňte, že je to nový) a na krátké jízdy asi 6,5l.
Škoda, že do toho nedávají matrixovej 1,5crdi vgt, ten by měl asi nižší spotřebu a ještě vyšší výkon, uau uau uau
Jinak po této zkušenosti s dieselem bych si benzín už nikdy nekoupil (můj osobní názor, který nikomu nevnucuji).
Nejekonomičtější je u tohodle motoru jízda při 2000ot/min.
teď v zimě spotřeba postupně stoupá (dle pp), teď ukazuje asi 7,7l/100km. Není se čemu divit, jezdím ráno v mrazech cca 11km, motor se často ani na konci jízdy nestihne prohřát.
V létě jsem měl spotřebu na dálky tak 5,7l (nezapomeňte, že je to nový) a na krátké jízdy asi 6,5l.
Škoda, že do toho nedávají matrixovej 1,5crdi vgt, ten by měl asi nižší spotřebu a ještě vyšší výkon, uau uau uau
Jinak po této zkušenosti s dieselem bych si benzín už nikdy nekoupil (můj osobní názor, který nikomu nevnucuji).
Nejekonomičtější je u tohodle motoru jízda při 2000ot/min.
Spotřeba
V roce 2002 jsem manželce koupil Accenta 1,3, jezdí s ním denně a má najeto v současné době nějakých 149.000 km, spotřebu průměrnou za celý rok mi na něm počítá daňový poradce a byl v šoku když zjistil za rok 2002 , 2003 i 2004 spotřebu cca. 5,5l/100km. V letošním roce je spotřeba vyšší ze dvou důvodů, motor už má něco najeto a celkem dost mu dává zabrat i mladší syn. Ještě jsme to nepočítali, bude to tak o litr více. S autem se jezdí převážně po městě - denně cca 100 - 150 km a zhruba 2x měsíčně delší cesta - z Ostravy do Prahy,Bratislavy, Brna a pod. Manželka tedy není žádný sváteční řidič a bohužel dopravní předpis o max. povolené rychlosti si uvědomila někdy v autoškole. Záleží tedy na stylu jízdy, kvalitním benzínu, údržbě. Spotřebu okolo 8l/100km, jak zde někteří uvádí, si nedovedu u tohoto autíčka představit.
VS
VS
ja jezdim v lete za 6,5 a to docela to auto tocim. Prijde mi, ze cim vic auto tocim tim lepci spotreba.. teda samozrejme ne to drzet u 6ti tisic, ale trosku tomu slapat na plyn a spotreba je nizsi nez kdyz se plynu ani nedotknu a jedu jako snek.. V zime mi spotreba dost narusta, az k 8mi litrikum (protoze: letni gumy a nehorazna couracka, hodne stani ve volnobehu a promrzly auto pred barakem) no na 90pferdů to je hezky, hlavne v lete..
tak ted uz mam konecne ty zimaky, venku -7, jezdim stylem sotva ohraty zase zastavit, pockam az vychladne a pak zase jedu, takze vecne studeny auto, njn jezdim prevazne po meste.. je fakt ze obcas jedu trenovat smyky na takovej placek, takze to je dost neobjektivni, pac tam najedu prd a sezere to hafo, ale spotreba podle najetejch km je max. nakejch 8litru v zime.. uvidime az se naucim jezdit v zime a prestane me bavit to blbnuti na parkovisti za kolik to bude.. Jo a malem bych zapomnel dodat ze to je 1.5i 12V stejnej motor jako accent (pozdeji i 16V a upravena elektrika) a getz (upravenej na 1.6 16V DOHC). jo a studeny to fakt hodne setrim!
tak ted uz mam konecne ty zimaky, venku -7, jezdim stylem sotva ohraty zase zastavit, pockam az vychladne a pak zase jedu, takze vecne studeny auto, njn jezdim prevazne po meste.. je fakt ze obcas jedu trenovat smyky na takovej placek, takze to je dost neobjektivni, pac tam najedu prd a sezere to hafo, ale spotreba podle najetejch km je max. nakejch 8litru v zime.. uvidime az se naucim jezdit v zime a prestane me bavit to blbnuti na parkovisti za kolik to bude.. Jo a malem bych zapomnel dodat ze to je 1.5i 12V stejnej motor jako accent (pozdeji i 16V a upravena elektrika) a getz (upravenej na 1.6 16V DOHC). jo a studeny to fakt hodne setrim!
Naposledy upravil(a) black_sheep dne 30 pro 2005, 17:31, celkem upraveno 1 x.
-
- *