stabilizátor zadní nápravy
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
-
- Kontaktovat uživatele:
Já to nepíšu jen tak
Bohužel.. Hyundai brzdy jsou celkem slabý.. a vyběhanej.. myšleno tak, jak bych to popsal.. no zkrátka když nebrzdíš, brzda je volná, a chytneš za něj, tak s nim hejbeš a tudíž to při jízdě mlátí.. jelikož je plovoucí, tak se ti vydřou ty pístky na kterých se pohybuje a je nutná výměna nebo repas.. mám to na zadnim kole, přesně tam, odkud se ozývaj největší rány.. a chystám výměnu za jinej.. tak doufám že to pomůže
Bohužel.. Hyundai brzdy jsou celkem slabý.. a vyběhanej.. myšleno tak, jak bych to popsal.. no zkrátka když nebrzdíš, brzda je volná, a chytneš za něj, tak s nim hejbeš a tudíž to při jízdě mlátí.. jelikož je plovoucí, tak se ti vydřou ty pístky na kterých se pohybuje a je nutná výměna nebo repas.. mám to na zadnim kole, přesně tam, odkud se ozývaj největší rány.. a chystám výměnu za jinej.. tak doufám že to pomůže
- Reklama
Tak to jsi mě moc nepotěšil ....na brzdy sem se ještě nestihl podívat, ale při dalším zkoumání jsem našel znatelné vůle (cca 2mm) v tom gumovým uložení stabilizační tyče. Takže to zatím vypadá, že za to bouchání může právě ta tyč a stabilizátory snad boudou OK. Teď ještě někde sehnat to gumový uložení ..... nevíte někdo o nějakým slušným obchodě? Nebo originál nejsou moc drahý?
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to tě nepotěšim ještě víc
Jelikož to uložení sem měl taky vyběhaný, koupil sem nový gumy.. stojej pár stovek, klidně kup origo a hle, ona tam ta vůle je furt.. totiž, normálně se vydřela ta stabilizační tyč.. já tomu nevěřil, ale je to tak.. a tam už je to přes litra.. sem to chtěl koupit z Coupe co mělo 80 tis.. ale ta tyč vypadala podobně.. tak sem si pak nebyl jistej, jestli to tak nakonec nemá bejt.. závěr je že to teď neřešim.. páč na těch zimákách to bouchání moc slyšet nejni.. akorát se vymění ten třmen.. a v létě se bude zkoumat dál.. asi ale objednám fungl novej stabilizátor
Jelikož to uložení sem měl taky vyběhaný, koupil sem nový gumy.. stojej pár stovek, klidně kup origo a hle, ona tam ta vůle je furt.. totiž, normálně se vydřela ta stabilizační tyč.. já tomu nevěřil, ale je to tak.. a tam už je to přes litra.. sem to chtěl koupit z Coupe co mělo 80 tis.. ale ta tyč vypadala podobně.. tak sem si pak nebyl jistej, jestli to tak nakonec nemá bejt.. závěr je že to teď neřešim.. páč na těch zimákách to bouchání moc slyšet nejni.. akorát se vymění ten třmen.. a v létě se bude zkoumat dál.. asi ale objednám fungl novej stabilizátor
-
- Kontaktovat uživatele:
Jseš si jistej že myslíš tu stabilizační tyč která je od kola ke kolu a ne jen tzv. kosti stabilizátoru? Takový tyčky, na kterých jsou dva kulový čepy a jsou přidělaný právě k tomu stabilizátoru a tím druhým čepem nevim kam?severak píše:Tak já zrovna včera měnil stbilizátory na zadní nápravě a slišitelně se to zlepšilo k dobrému. Jeden na Lantru Kombi mě vyšel 330,- teda spolu 660.- plus 250,- práce.
Ano, myslel jsem ty krátke tyčky s kuláčkama. Ale i na netě je to psáno jako stabilizační tyč. Tak nevím, co je správné.MartasZ píše:Jseš si jistej že myslíš tu stabilizační tyč která je od kola ke kolu a ne jen tzv. kosti stabilizátoru? Takový tyčky, na kterých jsou dva kulový čepy a jsou přidělaný právě k tomu stabilizátoru a tím druhým čepem nevim kam?severak píše:Tak já zrovna včera měnil stbilizátory na zadní nápravě a slišitelně se to zlepšilo k dobrému. Jeden na Lantru Kombi mě vyšel 330,- teda spolu 660.- plus 250,- práce.
Re: stabilizátor zadní nápravy
Ahoj Lantráci,
při přejezdech po nerovnostech mi cosi bouchalo na zadku, tak jsem dneska vyměnil stabilizační tyčky a bouchání se zlepšilo, ale ne úplně. Stabilizátor a gumy co ho drží se mi zdálo v pohodě. Tlumiče i pružiny pracujou jak mají. Bubny jsem nerozebíral, ale na jejich brzdových vlastnostech jsem také nic nespozoroval. Nevíte co by tam mohlo ještě mlátit? Ty rány mi trhají uši
Bordel v kufru nemám
při přejezdech po nerovnostech mi cosi bouchalo na zadku, tak jsem dneska vyměnil stabilizační tyčky a bouchání se zlepšilo, ale ne úplně. Stabilizátor a gumy co ho drží se mi zdálo v pohodě. Tlumiče i pružiny pracujou jak mají. Bubny jsem nerozebíral, ale na jejich brzdových vlastnostech jsem také nic nespozoroval. Nevíte co by tam mohlo ještě mlátit? Ty rány mi trhají uši
Bordel v kufru nemám
ROVER 75 2.5 V6 r.v.2000
Bylo:
Hyundai Lantra kombi 1.6 GL benzín, 84 kW, r.v. 97
Seat Cordoba 1.6 r.v. 97
Renault 19 1.6 r.v. 96
Fiat Uno
Škoda 105
Bylo:
Seat Cordoba 1.6 r.v. 97
Renault 19 1.6 r.v. 96
Fiat Uno
Škoda 105
no bouchání od zadku budˇ:
- tyčky (táhla, kosti) stabilizátoru
- vůle v silentblocích tyče stabilizátoru
- vůle v silentblocích příčných a podélných ramen (to by byl průser, blbě se to shání a taky pakárna to měnit)
- tlumič po smrti
- vymletý horní uložení tlumiče
- volný výfuk co mlátí o nápravnici
- volný zámek kufru
- blbě utažené kolo
něco z výše popsaného to být musí
- tyčky (táhla, kosti) stabilizátoru
- vůle v silentblocích tyče stabilizátoru
- vůle v silentblocích příčných a podélných ramen (to by byl průser, blbě se to shání a taky pakárna to měnit)
- tlumič po smrti
- vymletý horní uložení tlumiče
- volný výfuk co mlátí o nápravnici
- volný zámek kufru
- blbě utažené kolo
něco z výše popsaného to být musí
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Vše popsané do konce týdne otestuju, tak jsem na to zvědavej
Pokud na to nepřijdu, tak při nejhoršim dojedu na technickou, aby mi stim zadkem zamleli
Díky za radu
Pokud na to nepřijdu, tak při nejhoršim dojedu na technickou, aby mi stim zadkem zamleli
Díky za radu
ROVER 75 2.5 V6 r.v.2000
Bylo:
Seat Cordoba 1.6 r.v. 97
Renault 19 1.6 r.v. 96
Fiat Uno
Škoda 105
Bylo:
Seat Cordoba 1.6 r.v. 97
Renault 19 1.6 r.v. 96
Fiat Uno
Škoda 105
už jsem se konečně dostal k tomu, abych zjistil co to tam tak mlátí a je to vůle v silentblocích tyče stabilizátoru. Když sní začnu cloumat, tak tam pěkně lítá. Je to nějak náročnější výměna, nebo to zvládnu "na koleni"?
ROVER 75 2.5 V6 r.v.2000
Bylo:
Seat Cordoba 1.6 r.v. 97
Renault 19 1.6 r.v. 96
Fiat Uno
Škoda 105
Bylo:
Seat Cordoba 1.6 r.v. 97
Renault 19 1.6 r.v. 96
Fiat Uno
Škoda 105
jsou tam dva silentbloky, každý na jedné straně a ten drží plechový výlisek na dvou šroubech, takže celkově 4 šrouby tušim. Sežeń někde ty silentbloky, zas taková cenová rána to není a vyměň to. Pokud neseženeš, vypodlož to třeba pásem vystřižené gumy, stejně to řešil i Hujer na Martaszově coupe, viz zde https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... y&start=15
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
Super, díky chlape
ROVER 75 2.5 V6 r.v.2000
Bylo:
Seat Cordoba 1.6 r.v. 97
Renault 19 1.6 r.v. 96
Fiat Uno
Škoda 105