Výměna žárovky na new Santa Fe

Santa Fe druhé generace, 2006 -2012

Moderátoři: miooo, Moderátoři

protokol

Příspěvek od protokol »

zdravím tak už mám žárovky vyměněné a stálo to 57kč v servisu.o) ale možná taky proto,že jsem chtěl u toho být,když to budou dělat,aby mě nemohli oblbovat. Pravda je,že se jim to moc nelibilo,ale nic s tím sesvedli.o) je to opravdu práce cca na 5-10 min,když se ví kam šáhnout.
pravá jde v pohodě a na levou .((bráno z pohledu řidiče) povolil akorát dva šrouby nahoře v plastu a jeden na světle a opravdu tak max o 2 cm s ním hnul ven a vyměnil to
Jo když se to umí je to sranda.
J8 bych si to taky udělal,ale když jsem to tady pročítal,a venku je taková zima tak jsem se na to vybodl.o)
Jak lehce to jde ste měli napsat dřív.o))))))
Reklama

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Za ty peníze se ti to vyplatilo. :wink: Ale tak rychlá výměna a za tak málo peněz byla jen proto,že jsi u něho stál.Jinak jsi byl o pár set Kč lehčí. :lol:
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Korálek

Příspěvek od Korálek »

tom píše:
Rici píše:Parkovačka se dá řešit s bílou LED a ta tam zustane do konce auta :D
Zůstane navěky, to je sice pravda, ale policajtum se to moc nelíbí. Všechny LED co jsou běžně k dostání jsou určeny jen pro sportovní účely a nemaj homologaci.
Podívej já prošel z bílejma LED diodama v parkovačkách a na osvětlení RZ i technickou.poprví jsem byl venku asi za 10 minut a po 2 letech asi tak za 40minut.Trefil jsem na nějakýho starýho zamindrákovanýho kokota,kterej měl kecy ohledně diod,chromovejch podložek pod RZ atd.
Letos ta samá STK auto rodičů Suzuki Wagon R+ poprvé po 4letech na STK,ten samej zmrd a samozřejmě zase kecy,že prej tomu brzdí zadek více než by měl.Z toho jsem usoudil že je to fakt totální hovado který je nasraný že ti nemůže do protokolu napsal žádnou závadu.

Jinak z policajtama nikdy žádnej problém.
Hyundai Accent LC 1.3 12V,3dvéřák,prodán
Hyundai Sonata EF 2.0 16V 2003
santafe007
**
Kontaktovat uživatele:

LED bile misto zarovky ze skody

Příspěvek od santafe007 »

zz píše:Nejdříve ale zkus do reflektoru klepnout. Můj má na obrysovkách problémy s kontaktem. :evil: Ale žárovky jdou vyměnit i bez demontáže světla. Ale je to dřina. Pokud nemáš rezervní, tak si kup normální žárovku do parkovačky Š120 a ubruš jeden zobáček. Svítí trošku slaběji, ale pro policajty to stačí a hlavně od té doby není problém s kontaktem
...to je přesné co píšeš.
žárovku ze škodovky. My povolili pravou lucernu a pak to šlo rukou, ale po pul hodine a s odreninami.
jinak kontakty jsou des, staci poklepat a jde to on/off...

osobne to ale chci doresit jinak.
mate nekdo prehled, jako svetlo LED by mohlo mit stejnou patici?

nasel jsem tohle jako jednu zarovcicku...
http://www.graficar.cz/1822/tuning-shop ... -bila.html
potreboval bych poradit, pokud nedo mate prehled, jakou presne , zda-li vubec....

soucasne mam ale napad udelat totez co ma Zdenek v oranzove LED V BILE PODLE VZORU NOVYCH SVETEL U NOVYCH AUDI - A5, A4:
Obrázek
http://korea-suv.cz/index.php?sec=detai ... braneDil=3

predstavuji si vysledek takto:
Obrázek
Obrázek

MATE NEKDO RESENI CI NAPAD, JAK A Z CEHO TO UDELAT?
NEBO, NECHCE SE NEKDO PRIDAT K REALIZACI TOHODLE RESENI?

dIKY pETR
Santa FE 2.2CRDi VGT Elegance AT
http://www.cydonia.cz
Korálek

Re: LED bile misto zarovky ze skody

Příspěvek od Korálek »

santafe007 píše:
zz píše:Nejdříve ale zkus do reflektoru klepnout. Můj má na obrysovkách problémy s kontaktem. :evil: Ale žárovky jdou vyměnit i bez demontáže světla. Ale je to dřina. Pokud nemáš rezervní, tak si kup normální žárovku do parkovačky Š120 a ubruš jeden zobáček. Svítí trošku slaběji, ale pro policajty to stačí a hlavně od té doby není problém s kontaktem
žárovku ze škodovky. My povolili pravou lucernu a pak to šlo rukou, ale po pul hodine a s odreninami.

potreboval bych poradit, pokud nedo mate prehled, jakou presne , zda-li vubec....

soucasne mam ale napad udelat totez co ma Zdenek v oranzove LED V BILE PODLE VZORU NOVYCH SVETEL U NOVYCH AUDI - A5, A4:
Obrázek

Obrázek
Obrázek

dIKY pETR
No to s těma bílejma LED lištama pod světlama to vypadá hodně luxusně.
Zkusím něco vymyslet.Sám přemýšlím na tom jak překopat přídavný brzdový na LED.Mám LEDky v parkovačkách a nad RZ a svítí to pěkně.
Nafotím to a hodím sem.
Korálek

Příspěvek od Korálek »

Nemám překladač stránek ale zkus kouknout sem:
http://www.tuningnara.co.kr/generic/Cat ... 1213141832

Můžeš poprosit i Zdenka76 třeba to může sehnat.Řekl bych že se to dělá v několika odstínech.
protokol

Příspěvek od protokol »

hele ty bílé fakt vypadají dost slušně. docela bych do toho šel. Jo takový dotaz,pro toho,kdo už to předělával. jak to jde a jak je to náročné to předělat?
master
*

Re: LED bile misto zarovky ze skody

Příspěvek od master »

Korálek píše:
santafe007 píše:

Obrázek

Obrázek
Obrázek

dIKY pETR
No to s těma bílejma LED lištama pod světlama to vypadá hodně luxusně.
Zkusím něco vymyslet.Sám přemýšlím na tom jak překopat přídavný brzdový na LED.Mám LEDky v parkovačkách a nad RZ a svítí to pěkně.
Nafotím to a hodím sem.
Santa Fe 114 kW CRDI, 2007
master
*

Re: Výměna žárovky na new Santa Fe

Příspěvek od master »

Pozdravujem všetkých v klube.
Menil som obrysovky za 2xLED BA9s, to je tá malá žiarovka ktorá je zobrazená v príspevku santafe007. Výmena ide pri snahe a dávke trpezlivosti aj bez demontáže reflektorov.
Na led žiarovke treba kladivkom jemne ťuknúť na výstupok bajonetu na telese a zrovnať ho pretože objimka má asymetrické drážky. Drží v objimke aj s jedným výstupkom. Hlavne však treba zameniť póly konektora pretože dáva + na objímku a dioda potrebuje + na špičke. Ide to spraviť rozobratím konektora prívodu prúdu na objimku parkovačky, zhodením jeho krytu, stiahnutím oranžového plastu a tesniaceho krúžku. Odklopením istiaceho pera na boku zdierky sa dajú póly vybrať a zmontovať otočene. Diody majú málinko nižšiu svietivosť ale biele svetlo, čo ladí s xenon osvetlením. Ak nerátate prácu, LED stoja cca 3,5 € takže je to skutočne lacné riešenie do doby kompletnej výmeny za led súpravu ako píše santafe007.
Santa Fe 114 kW CRDI, 2007
Odpovědět

Zpět na „SANTA FE II“