těsnění pod olejovou vanu
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
těsnění pod olejovou vanu
Nevíte někdo čím nahradit těsnění pod olejovou vanou, jestli je na to nějaký specialní silikon nebo tmel? Jinak nemáte někdo zkušenost se sundáním olejové vany? Jako jestli muže něco vypadnout nebo tak??? Kdyby někdo věděl, budu vděčnej............
Sonata 2.0i 16V r.v.93 plná palba== luxus za malej peniz
- Reklama
Re: těsnění pod olejovou vanu
no nema tam co vypadnout, pokud mas klikovku celouTIR píše:Nevíte někdo čím nahradit těsnění pod olejovou vanou, jestli je na to nějaký specialní silikon nebo tmel? Jinak nemáte někdo zkušenost se sundáním olejové vany? Jako jestli muže něco vypadnout nebo tak??? Kdyby někdo věděl, budu vděčnej............
jen by to mozna chtelo vylejt olej..
tak ten mi cumi pod hlavou, ten cervenej.. mirne to v jednom miste propousti, ale asi tak jako ze tam sahnu jednou za pul roku jemne hadrickem pac je to tam vlhky (2x1,5cm flek), takze pohoda asi..TIR píše:no ja tam tedka mam silikon, obyč bílej....a ten prosakuje, tak se hodlám to opravit, takže tam dam taky nějakej silikon, známej radil jakejsi červenej silikon specialně na motory, tak snad v prodejně poraděj
Tak Tobě kouká červený silikon pod hlavou???black_sheep píše:tak ten mi cumi pod hlavou, ten cervenej.. mirne to v jednom miste propousti, ale asi tak jako ze tam sahnu jednou za pul roku jemne hadrickem pac je to tam vlhky (2x1,5cm flek), takze pohoda asi..TIR píše:no ja tam tedka mam silikon, obyč bílej....a ten prosakuje, tak se hodlám to opravit, takže tam dam taky nějakej silikon, známej radil jakejsi červenej silikon specialně na motory, tak snad v prodejně poraděj
Jak Ti tam může koukat něco červeného,když naše Scoupíčka mají plechová těsnění!!(mezi hlavou a blokem) :!:Teda motory G4EK,ty slabší
mají korkové takové to obyčejné!!
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
Kup červený silikon má větší výdrž na teploty a to je to tajemství!!TIR píše:no ja tam tedka mam silikon, obyč bílej....a ten prosakuje, tak se hodlám to opravit, takže tam dam taky nějakej silikon, známej radil jakejsi červenej silikon specialně na motory, tak snad v prodejně poraděj
Bílý ten špatně udrží vodu na tož potom olej!
Vypustit olej,povolit šrouby,odstranit nečistoty a zbytky starého těsnění nebo silikonu,pořádně odmastit(doporučuji klasické ředlo-aceton!)
Nandat silikon na vanu a nechat tak 15minut zaschnout!!To je důležité!!
Nasadit vanu zpět prichytit a postupně dotahovat!!
A garantuji Ti,že až to bude někdy někdo sundavat ,tak aby si na to vzal
kladívko a majzlík aby to odsekal!!!
Bud ten červený silikon(jejich hodně těch značek,tak je ůplně jedno co použijěš)nebo Loctite je to modrý silikon a je hlavně na olejové vany!
- Romcis
- **
- Kontaktovat uživatele:
Ona mu uz neslouzi hlava ale ta jeho... uz nevi ani ci je...pak se nediv hlava x viko ze to je to samy a cumi z toho cervenej sil.ivan.raffai@seznam.cz píše:Tak Tobě kouká červený silikon pod hlavou???black_sheep píše:tak ten mi cumi pod hlavou, ten cervenej.. mirne to v jednom miste propousti, ale asi tak jako ze tam sahnu jednou za pul roku jemne hadrickem pac je to tam vlhky (2x1,5cm flek), takze pohoda asi..TIR píše:no ja tam tedka mam silikon, obyč bílej....a ten prosakuje, tak se hodlám to opravit, takže tam dam taky nějakej silikon, známej radil jakejsi červenej silikon specialně na motory, tak snad v prodejně poraděj
Jak Ti tam může koukat něco červeného,když naše Scoupíčka mají plechová těsnění!!(mezi hlavou a blokem) :!:Teda motory G4EK,ty slabší
Hyundai SCoupe - 1.5 12V ECFi 65kW 94' - KI Bright Aqua
no hlavne ze slouzi ta na valcichRomcis píše:Ona mu uz neslouzi hlava ale ta jeho... uz nevi ani ci je...pak se nediv hlava x viko ze to je to samy a cumi z toho cervenej sil.ivan.raffai@seznam.cz píše:Tak Tobě kouká červený silikon pod hlavou???black_sheep píše: tak ten mi cumi pod hlavou, ten cervenej.. mirne to v jednom miste propousti, ale asi tak jako ze tam sahnu jednou za pul roku jemne hadrickem pac je to tam vlhky (2x1,5cm flek), takze pohoda asi..
http://mafioso.novybor.com/scoupe/4.jpg
vyhrabal jsem starou fotku kdyz jsem to kupoval, tady je to mirne videt neni to urcite mezi hlavou a valcem ale pod ventilovym vikem.. a zda se ze to tam napatlal predchozi maj. ty brdo, to bejvali casy kdyz jsem tam jeste mel tyhle zapi kabely..
Hmm!Motor máš taky pěknej,ale ten silikon Mě tam štveblack_sheep píše:no hlavne ze slouzi ta na valcichRomcis píše:Ona mu uz neslouzi hlava ale ta jeho... uz nevi ani ci je...pak se nediv hlava x viko ze to je to samy a cumi z toho cervenej sil.ivan.raffai@seznam.cz píše: Tak Tobě kouká červený silikon pod hlavou???
vyhrabal jsem starou fotku kdyz jsem to kupoval, tady je to mirne videt neni to urcite mezi hlavou a valcem ale pod ventilovym vikem.. a zda se ze to tam napatlal predchozi maj. ty brdo, to bejvali casy kdyz jsem tam jeste mel tyhle zapi kabely..
Když jsem koupil Mího Hundíka tak taky měl silikon idiot!!
Koupil jsem nové těsnění zn.Nipparts-400kč a padne jak ulitý!
Mimochodem,jak koukám na ty zapalovací kabely,tak mám ty samé akorát,že oranžové,ty jsem ted sehnal před vánocema!!
Budou mu moooc slušet!
za kolik a kde? me uz to fakt stve jak mu to nepali mohl bys me doporucit nakou sadu? uz jsem z toho zoufalej.. jinak to tesneni je kupodivu ve skutecnosti min videt nez na fotkce, asi ten blesk to zvyraznil.. teda z blizka je to videt samozrejme, ale tahkle z dalky mi to tam ani nevadi no od ty doby se zmenil akorat rozdelovac a filtry, takze jedinej kterej je videt je palivovej, ten byl snad jeste origo jak byl vosoupanej nekdy ho chci nalestit, ale nejdriv na to musim koupit nakou lestenku, vstrikovaci jednotka, krokovej moturek jsou uz naky zapraseny a jarem to nejde dolu..ivan.raffai@seznam.cz píše:Hmm!Motor máš taky pěknej,ale ten silikon Mě tam štveblack_sheep píše:no hlavne ze slouzi ta na valcichRomcis píše: Ona mu uz neslouzi hlava ale ta jeho... uz nevi ani ci je...pak se nediv hlava x viko ze to je to samy a cumi z toho cervenej sil.
Když jsem koupil Mího Hundíka tak taky měl silikon idiot!!
Koupil jsem nové těsnění zn.Nipparts-400kč a padne jak ulitý!
Mimochodem,jak koukám na ty zapalovací kabely,tak mám ty samé akorát,že oranžové,ty jsem ted sehnal před vánocema!!
Budou mu moooc slušet!