Automatické zapnutí klimatizace při foukání na přední sklo
Moderátoři: Martun, Moderátoři
- Tringi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Automatické zapnutí klimatizace při foukání na přední sklo
Jj, taky jsem si toho všiml, chytré Jinak, podle návodu zde jsem se to pokoušel v létě vypnout několikrát, a nikdy se mi to nepodařilo, možná jiná (novější) verze softwaru ...a nebo jsem já jednoduše kopyto
- Reklama
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
A zjistil jsi,že když ji máš zapnutou na automatiku,tak sama pozná,že je třeba i nepatrně orosené sklo a sama se přepne na sklo.Po odrošení,se vrátí třeba na foukání na nohy.Tahle klima je fakt vymakaná.I to čidlo čistoty vzduchu obdivuji,jak rychle dovede poznat zplodiny ze smraďocha vpředu nebo při vjezdu do tunelu a přepnout na vnitřní okruh.Potom čuchá dál a když je vzduch čistý,pustí zase venkovní okruh .DEDe píše:to to trochu nevychytali hlavne ze to jde vypnout. u coupe GK to automaticky zapina klimu jen vlete kdyz se ty skla mlzi casto defakto to jindy clovek ani nezapina ale kupodivu v zime to nejak pozna ze ji neni treba zapnout a nezapne ji to az sem si rikal jak je to chytre
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
- DEDe
- Kontaktovat uživatele:
jo to prepnuti ze skla to sem cumel jeste vic jako jak pozna ze na sklo neni treba uz foukat to je fakt pekny ) ale ze to ma cidlo smradu sem si nevsiml ale mas recht ze parkrat mi to samo odsebe na vnitrni okruh preplo ale ja reagoval jako co to dela proc mi to prepina ) Jo klima je chytrejsi vic nez vypada jedno tlacitko auto a tolik veci to umiBorek píše:A zjistil jsi,že když ji máš zapnutou na automatiku,tak sama pozná,že je třeba i nepatrně orosené sklo a sama se přepne na sklo.Po odrošení,se vrátí třeba na foukání na nohy.Tahle klima je fakt vymakaná.I to čidlo čistoty vzduchu obdivuji,jak rychle dovede poznat zplodiny ze smraďocha vpředu nebo při vjezdu do tunelu a přepnout na vnitřní okruh.Potom čuchá dál a když je vzduch čistý,pustí zase venkovní okruh .DEDe píše:to to trochu nevychytali hlavne ze to jde vypnout. u coupe GK to automaticky zapina klimu jen vlete kdyz se ty skla mlzi casto defakto to jindy clovek ani nezapina ale kupodivu v zime to nejak pozna ze ji neni treba zapnout a nezapne ji to az sem si rikal jak je to chytre
Hyundai Tuscani 2,7 Elisa - 12/2003
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
"Čuchače" v klimě zapneš tlačítkem A v kroužku.To je spínač systému řízení kvality vzduchu a pracuje špičkově.Nejlépe je to vidět třeba při průjezdu tunely,jak při vjezdu přepne na vnitřní okruh a při výjezdu zpět na venkovní.Třeba při cestě do Itálie se vždy namaká,protože těch tunelů jsou cestou desítky .Zkus to i na křižovatce nebo při jízdě za náklaďákem nebo stačí přiblížit se za TDI smrady v kopci a uvidíš jak rychle čuchač přepne vzduch.
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
neviem, ale na predchadzajucom aute {clio} mi automaticke zapnutie klimy pri fukani na sklo velmi chybalo... som rad, ze to ma hyundai standardne..
toyota highlander 2.5 hybrid executive
seat tarraco 1.4 ehybrid xcellence - na predaj
hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
seat tarraco 1.4 ehybrid xcellence - na predaj
hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
Mne sa klima nezapina. sondoval som ako by Vam to malo fungovat a chapem to takto: zapnete kurenie na max, potom ventilator , ofukovanie okna a rozsvieti sa vam kontrolka klimatizacie. ale mne nic nezasvieti. a neviem ako predchadzajuce roky accentov, ale moj gombik klimy nie je tlacitko, ale je to vypinac s polohami on/off.
accent 1,4 dynamic, 6/2009, bronze gray
tvoj accent je uz z roku 2009 kde z neho vsetko dobre vymontovali
KIA RIO II 1,4 SPORTY
Já jsem si automat na zapínání klimy deaktivoval a nijak mi to nechybí ... radši si ji zapnu sám ..zelokvet píše:Mne sa klima nezapina. sondoval som ako by Vam to malo fungovat a chapem to takto: zapnete kurenie na max, potom ventilator , ofukovanie okna a rozsvieti sa vam kontrolka klimatizacie. ale mne nic nezasvieti. a neviem ako predchadzajuce roky accentov, ale moj gombik klimy nie je tlacitko, ale je to vypinac s polohami on/off.
Ssangyong Korando 1.5 GDI 2024
Fiat Tipo 1.4 T-Jet 2018 Red Amore - prodaný
Yamaha Midnight Star 1300 De luxe
New Accent 1.6i CVVT celadon blue - prodaný
Fiat Tipo 1.4 T-Jet 2018 Red Amore - prodaný
Yamaha Midnight Star 1300 De luxe
New Accent 1.6i CVVT celadon blue - prodaný
Přesně tak, co Vilda i ostatní, taky jsem to vypnul. A zapnu ji sám když chci. Akorat když jsem šel do servisu, tak jsem ji opět aktivoval, aby náhodou při jejich případném napíchnutí na PC , jim to nehlásilo chybu. Znáte to, začnou se v tom rejpat, a už ten fígl třeba nepůjde! Myslím že tu otom někdo psal? Že se mu vrátilo auto ze servisu a už ta automatika vrátit nešla.. Tudíž jsem tomu raději předešel
HYUNDAI IX55 3.0crdi V6 176KW
prodáno
NISSAN X-TRAIL 1.6 DCI 96KW
KIA SORENTO XM FL 2.2 145KW
NISSAN MURANO 3.5 V6 188KW
HYUNDAI GRANDEUR 3.3 V6 173KW
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Koupeno: 03.08 ukradeno 02.14
prodáno
NISSAN X-TRAIL 1.6 DCI 96KW
KIA SORENTO XM FL 2.2 145KW
NISSAN MURANO 3.5 V6 188KW
HYUNDAI GRANDEUR 3.3 V6 173KW
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Koupeno: 03.08 ukradeno 02.14
- Tringi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mimochodem, teď když klesly teploty (tuším pod 8°C) tak se už kompresor automaticky nezapíná, jakmile se to ale na jaře zvedne, zase se zapínat začne. Za předpokladu že jste si tu funkci nedeaktivovali ručně, samozřejmě.
Ja mám furt prepnuté na sklo aby mi nefúkalo na tvár, to sa automaticky zapne klíma? Potom má svietiť kontrolka klímy či nesvieti? To som jazdil celé leto so zapnutou klímou a ani som o tom nevedel?
xwing> Neboj sa, my, čo máme tohto roku kúpené Accenty, to máme "vylepšené" a nezapína nám to automaticky. My sa môžeme slobodne rozhodnúť, či s A/C alebo bez ...
Hyundai Accent ´09 1.4 - Dynamic - EB, folie
- PabloPicaso
- **
Tak jsem to dnes také vyzkoušel a hned na poprvé se mi to povedlo zastavil jsem na semaforech nastavil foukání na před. sklo, ventilátor do polohy 1 a 5x jsem po sobě stiskl vnitřní okruh..... zablikalo to a již se mi klima automaticky nezapíná. Super věcička štvalo mě to od začátku.
Doufám, že tady někdo začne načíkat, že to už novém autě nemá, a tudíž si to nemůže tímto krásným postupem vypnout...
Mimochodem, já jsem kupoval 2/09 a ještě tam to automatické zapnutí mám (ale už dávno vypnuté).
Mimochodem, já jsem kupoval 2/09 a ještě tam to automatické zapnutí mám (ale už dávno vypnuté).
Accent 1.4 Elegance Celadon Blue 2/2009
Škoda Favorit 135 LSe vínová
Škoda Favorit 135 LSe vínová
Tak jsem to dnes také vyzkoušel a hned napoprvé vypnul. Paráda! Mám nastavené foukání téměř stále na sklo a tohle mě docela štvalo. Škoda, že se o těhle zlepšovácích nedočtu v manuálu...
Accent 1.4 Elegance