Spotřeba v závislosti na druhu paliva (podruhé a lépe :)

Vše co se týká techniky, zapojení, ND

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Jaké palivo čerpáte ?

Natural 91
4
3%
Natural 95
78
66%
Natural 98
2
2%
Blue 99 Octans (Benzina)
1
1%
V-Power (Shell)
16
14%
V-Power Racing (Shell)
4
3%
V-Power Diesel (Shell)
1
1%
Nafta
10
8%
LPG
2
2%
jiný ... a ve fóru upřesním :)
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 118

ryba

Příspěvek od ryba »

u meho predpotopniho stroje jsou jiste rozdily patrne. Nejdrive stanice. Da best jsou Agip, Jet, OMV, snesitelne a v pohode robin oil, shell (drahy), benzina, eurooil, papoil, kupodivu i tank ONO, shitz jsou Makro, Hypernova, Globus a vubec mam tyhle kramovy cerpacky spatne zapsany.

Na 91 mi to jede tak nejak normalne, ovsem na toceni do hor s nakladem, vracecky pod plnym plynem to neni :?
95 je v pohode, nejlip v okoli jezdi benosh od Agipu, to je radost.
98 je u 1,5 znat, hlavne v kopcich, misto 4 klidne za 5. Ale taky ta cena uz je treba 80-160 na jedny nadrzi...a to radsi propiju.

Dobrej priklad pri prave probehle dovolene...dojel jsem dolu do Novych Hradu na svou milou 95 od agip. Tam jsem jezdil, ale protoze tam jsou silnice v tech horach zcela na sracky tak nelze jezdit moc rychle. Tak jsem vzal 91 a naprosto v pohode...spotreba nekde kolem 5,5 :) ale taky do 60km/h. Potom ovsem nastal prejezd na Sumavu a to uz byly jiny krpaly kolem Viperka, Kvildy, Srni a tam uz 91 byla problem...mizerna akcelerace...po rovine v pohode, ale na tu dvojku to do vracecky proste moc nejede. Ovsem, po natankovani plny 95 ve Vimperku najednou v tom kopci za mestem pomalu zmena a uz to zase jelo jak po masle. Holt 1,5. Verim, ze u 2,0 uz to neni tak patrny.

Takze rozdil je urcite a u mensich motoru jeste patrnejsi
Lantra 93/1,5 8v, slouzila dobre, bud ji zeme lehka. Nyni mondeo 2,0i
Reklama

Josef

Příspěvek od Josef »

v jiném vlákně před časem
Josef píše:Pokud se týká kvality benzinu 95 (91) nedělejte si velké iluze. Pokud si zajedete k tankovišti do Kralup, nebo do Litvínova, uvidíte tam cisterny všech prodejců. Dovážejí se pouze benziny 98 oktanů a více. Takže benzím se stává šmejdem až na benzince "pečlivou péčí" personálu benzinky.
vipe

Příspěvek od vipe »

Jo jo značka neznačka všechno je z jednoho tanku. :lol:
Luki
*

Příspěvek od Luki »

tak jsem nabral 37 litrů Shell V-Power 95. Nádrž má 42 l, tak se to smísilo ještě z benálem od Hypernovy.
Nevím, jestli mám brát další nádrž od Shellu nebo radši zajet k OMV.
Zatím jsem totiž nezaznamenal žádný rozdíl.
Accent 1.3i 5dv, r.v. 2005
koupeno nové v Dubnu 2006. Prodáno v prosinci 2008. Najeto skoro 20 tisíc km.
macháček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od macháček »

Tankuji u Benziny,OMV (dříve u Aralu), Shellu u těchto maji asi nejlepší paliva a výhradně Natural 95.
vlkobass
*

Benzín

Příspěvek od vlkobass »

Já tankuji posledni dobou u benzínky TESCO, jinak občas Shell V-Power, tankoval jsem u Carrefouru, Globusu a nikdy jsem si nemohl stěžovat. Jednou jsem to řešil, a zrovna Globus zavážel třeba Aral. Aditiva se davájí až na pumpách. V zimě jsem tankoval pouze na jedné čerpací stanici Shell u mě ve městě a stalo se mi 3x, že jsem nemohl nastartovat. A to jsem lil Velfobin do nádrže několikrát, jakmile jsem změnil pumpu, v pohodě.
Naposledy upravil(a) vlkobass dne 22 dub 2007, 01:30, celkem upraveno 2 x.
www.ochranamotoru.cz
Luki
*

Příspěvek od Luki »

tak už týden jezdím na Shell V-Power, po městě, a palubní počítač mi ukazuje spotřebu 7,3 litru :(
Předtím jsem bral výhradně u Hypernovy a pal.poč.ukazoval po městě max 6,5, spíš kolem 6 litrů.
Jsem docela zklamanej.
kokroff
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kokroff »

Cau vsichni, souhlas s Lukim, taky se mi zda ze se mi zvysila spotreba kdyz jezdim na V power nebo power racing, je fakt ze motor se chova lip, drzi lip otacky auto se tolik neklepe a akcelerace na v-power racing - doporucuju vyzkouset, stoji to aspon za jednu nadrz jede tyo krasne :twisted: Ale pri cene 35,50, tolik u nas stoji, ANI NAHODOU nebudu tankovat tohleto palivo pravidelne.Mam na V poweru nalitano asi tak 5-6 nadrzi, hlava se bude sundavat tedka tak jsem zvedav jestli ty ventily budou tak cisty jak rikaj muslaci. Tedka jsem zvedavej, natankoval jsem natural 98 u essa tak uvidime co to udela...
Jinak na ten v power racing jsem jel na SVK asi 550km, spotreba vyssi,
mimo mesto jsem jel 100-110, mesto priblizne 60 a potom v noci i vic.Mozna to bylo tim ze jsem na to slapal ale nemyslim ze bych jel jinak nez vzdycky.No proste oproti normalnimu N95 spotreba +1l/100 urco.
Hyundai Lantra 1.6 16V G4GR,r.98

*** Ivan je nejlepsi!!! ***
macháček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od macháček »

Kamarádi tento týden jsem nouzově musel natankovat u Robinoil a to jsem neměl dělat. Jel jsem jen cca 60km dlouhou štreku, ale auto žralo jak zjednaný. Nalil jsem asi tak 12 litrů N95 a zdálo se mi jako by je to vyjelo skoro komplet bez pár litříků. Tak že těm se raději vyhněte bůh ví co maji za paliva nebo čím to ředěj, nevím, ale rozhodně už tam tankovat nebudu.
ryba

Příspěvek od ryba »

hm, tak to me robin oil jel dobre...holt je to vsude jiny.
Lantra 93/1,5 8v, slouzila dobre, bud ji zeme lehka. Nyni mondeo 2,0i
yenda
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenda »

Taky se přidám - tankuju N95 nejčastěji u benziny na Opatovské v Praze. Jinak když potřebuju benzín, zajedu do první benzinky, extra si nevybírám, ale nejraději mám Shell (jednou za dva měsíce dám V-Power).
Nejhorší zkušenost mám zatím s JETem v Chomutově - po cestě v pohodě, ale dalších několik dní jsem měl docela problémy se startováním za studena, už jsem se bál že s tím něco je, tanknul jsem u Shellu a bylo to zas v pohodě.
Toyota Avensis sedan Sol 2.0 16V (94 kW)
dříve: Accent 1.5 12V GLS, r.v. 1997
Luki
*

Příspěvek od Luki »

2kokroff:
Můžu se zeptat proč budeš sundavat hlavu ? Něco se porouchalo ?
Ještě jsem tu nádrž V-Poweru nevyjel, ale pal.poč ukazuje 7.1 což je dost :(
Příště zkusím u OMV buď nat95 nebo lepší, na Shell už kašlu.
Možná se ten motor sám přizpůsobí na jiné palivo po několika nádržích, ale nejezdím tolik, abych to mohl tak dlouho testovat.
Luki
*

Příspěvek od Luki »

tak po zkušenostech s V-Power 95 můžu napsat, že spotřeba vzrostla přibližně o 0.5 litru. Subjektivně mám dojem, že motor měl lepší zátah/setrvačnost ve vyšších otáčkách.
Teď jsem nabral u OMV Natural 95, protože jsem někde četl, že OMV vozí benál z Rakouska. Prý je kvalitnější než u většiny benzínek v Česku, které vozí benzín zpracovaný v Kralupech nad Vltavou.
maca.iq

Příspěvek od maca.iq »

JEzis lidi a na co bych vubec mel jezdit ja?

__________________________________________________--
Lantra 1,6 ,2000
kokroff
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kokroff »

TO:Luki hlavu budu davat dolu bo mi to papa olej a vypada to na simeringy ventilu nebo kruhy v nejhorsim pripade, kazdopadne dolu se to dat musi a pritom se vzmenej aj rozvody kdyz to bude dole vsecko...
No Ale Shell = vetsi spotreba jednoznacne...Nevim cim to je ale jezdit na ten jejich benzin nebudu, radsi JET nebo OMV, zkusil jsem tedka i ESSO 98 za nejakych 31,8 a jelo to taky docela v poho...
Hyundai Lantra 1.6 16V G4GR,r.98

*** Ivan je nejlepsi!!! ***
Odpovědět

Zpět na „Technická Sekce“