VELA OLEJA V MOTORE
Moderátoři: 89majlo96, nulda, Moderátoři
- 89majlo96
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: VELA OLEJA V MOTORE
69pavel : to auto nema olejovu vanu z tatry V12 kde centimetrova zmena hladiny predstavuje 3 litre. Tiez som znizoval hladinu zhruba o centimeter a nevybral som od tade viac ako 2 deci.
1,4i CVVT občas nezaškodí pozdraviť obmedzovač...
- Reklama
no je to mozne ze u vasich mototru 1.4 2deci oleje dela na rysce 1-1.5cm, ale prijde mi to malo,spis bych to tipoval tak kolem 0.5l ,to uz byb bylo realnejsi,ale budiz
na druhou stranu pokud je to tak jak pisete a toto male mnozstvi na ryce udela 1-1.5cm tak rozhodne bych tam nedaval vic nez je horni ryska,ba naopak bych to nalil doprostred mezi rysky
na druhou stranu pokud je to tak jak pisete a toto male mnozstvi na ryce udela 1-1.5cm tak rozhodne bych tam nedaval vic nez je horni ryska,ba naopak bych to nalil doprostred mezi rysky
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
89majlo96 píše:69pavel : to auto nema olejovu vanu z tatry V12 kde centimetrova zmena hladiny predstavuje 3 litre. Tiez som znizoval hladinu zhruba o centimeter a nevybral som od tade viac ako 2 deci.
TATRA nemá olejovou vanu Má "SUCHOU KLIKOVOU SKŘÍŇ".
.........
Já jsem měl po všech třech prohlídkách olej nad max.
Nijak jsem to neřešil.
Nijak jsem to neřešil.
Stačí hadička a rozprašovač 2 deci do 5 minut venku.
pekne riesenie...
Sonata, 2.5
out:
skoda fabia 1.2 TSI
fiat doblo 1.3 JTD
ford ka 1.3
mazda 626 2.0
skoda felicia 1.3
out:
skoda fabia 1.2 TSI
fiat doblo 1.3 JTD
ford ka 1.3
mazda 626 2.0
skoda felicia 1.3
-
- *
Zdravím všetkých.
Mám rovnakú skúsenosť so servisom v Nitre. Taktiež som zistil že mám v aute veľa oleja. Napísal som na centrálu sťažnosť. Preverili to a potvrdili mi že servis spravil chybu. Skončilo to ako inak ako hlbokým ospravedlnením a odsatím prebytočného oleja. Na to ako sa s tým popasoval môj motor mi asi neodpovie nik. Zábavné na tom všetkom bolo aj to že si aj vo faktúre zaúčtovali 4L oleja. Pritom do mojej i30 1,6 MPi ide 3,5L. Keď som sa ich pýtal ako sa takéto niečo môže stať v autorizovanom servise tak sa len priblblo pousmiali a pokrčili plecami. Ponúkli mi bezplatnú kontrolu či mi neposrali motor . Sú to šuplikanti. Ale to sú vo všetkých autorizovaných servisoch.
Mám rovnakú skúsenosť so servisom v Nitre. Taktiež som zistil že mám v aute veľa oleja. Napísal som na centrálu sťažnosť. Preverili to a potvrdili mi že servis spravil chybu. Skončilo to ako inak ako hlbokým ospravedlnením a odsatím prebytočného oleja. Na to ako sa s tým popasoval môj motor mi asi neodpovie nik. Zábavné na tom všetkom bolo aj to že si aj vo faktúre zaúčtovali 4L oleja. Pritom do mojej i30 1,6 MPi ide 3,5L. Keď som sa ich pýtal ako sa takéto niečo môže stať v autorizovanom servise tak sa len priblblo pousmiali a pokrčili plecami. Ponúkli mi bezplatnú kontrolu či mi neposrali motor . Sú to šuplikanti. Ale to sú vo všetkých autorizovaných servisoch.
pri minulej výmene som sa sekol... zamyslený som tam natankoval o liter viac... A tak som vliezol pod auto, odskrutkoval vypúšťací šroub, tlačil ho "do závitov" a pomaly vypúšťqal olej. Celý som bol posratý, lebo som si uvedomoval, že ak mi "odíde "prst, tak celý nový olej vytečie do jamy ,a ja ostanem bez auta...
Nakoniec som to nejak vypustil. Tento rok som si pomaly zobral kalkulačku, aby som sa nepomýlil...
Nakoniec som to nejak vypustil. Tento rok som si pomaly zobral kalkulačku, aby som sa nepomýlil...
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Chcem trocha upresnit tu suchu olejovu vanu.To tá tatra má odkrytu klukovu hriadel.Vanu to má,ale olej je v samostatnej nádržke mimo vanu.
Hyundai Accent LC 1,3í 12V 63kw r. v. 2005
suzuki sx4 1,6 GS 4x4 SE-SNOW Outdoor Line r.v.2011
suzuki sx4 1,6 GS 4x4 SE-SNOW Outdoor Line r.v.2011
Celý příběh je o tom, že v autorizáku jsou matláci a navíc okrádají zákazníky. Do 1,4 CVVT se vejdou přesně 3 l oleje, a přesto autorizáci účtují 3,3 nebo dokonce 4 l.
Dělat to doma = jediná jístota, že to bude správně. Za tepla a celý objem.
Dělat to doma = jediná jístota, že to bude správně. Za tepla a celý objem.
I 30 CW Plus 1,4 CVVT LPG 08/2010
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
-
- *
Samozrejme je jednoduché to spraviť doma, ale ak chceš aby ti platila záruka na nové auto tak nemáš na výber. Jediné čo sa dá v takomto prípade spraviť je trvať na tom aby som mohol byť pri tom keď budú ten olej a ostatné veci na aute meniť. Bez takéhoto súhlasu servis zďaleka obídem.