Jura2 píše:copper5252 píše:ahoj olej se ti ředí benzine , když pišeš spotřebu 5.5 l tak předpokládám že motor podtáčíš což není vubec dobré ,a tím padem se ti do oleje dostává benzin ,pak ti připadá že olej přibývá , ale vlastně se jen naředí benzinem a tím padem ti stoupne hladina oleje
kolik máš celkem najeto ? auto kupované nové ? nebo starší ? jaky olej používáš ?
motor nepodtáčím, jezdit umím, je to moje 7 auto, mám najeto asi 800 000 km,
spotřeba je dle palubního počítače který u všech aut ukazuje méně, nejezdím brzda, plyn, po městě
![Hyundai :hyu:](./images/smilies/eusa_boohoo.gif)
kupované nové, najeto 37 000, olej Shell, na garančce mi řekli že je vše OK
To je hezké že ti na ganranřce řekla že vše ok
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
jsou to troubové pokud jim diagostika nenapiše co je vadné tak je vše v pořádku ! takhle pracují
pokud motor jak pišeš nepodtačíš tak pak je problém někde jinde , což je horší ! bud netěsné kroužka na pístech ,nebo vejcovété písty , připadně pisty vydřené , případně něco jiného nic mně nenapadá !
ale spotřeba 5.5 l na 100 km hodně malo , to máš kombíka ? a motor přepokládám 1.4 cvvt ?
jak chasník piše idělani aby se mrknul na to jak olej vypaád někdo tomu rozumí více než ty ,, benzin v oleji =olej smrdí po benzinu ! "voda" (G11) v oleji = divný zapach z oleje plus muže být sraženina na víčku od nalivaní oleje barva až šedá až bilá