tepelny izolant? mas treba skleneny pekace. a to nemam ze svy hlavy ale rikaly mi to v autorizovanym servisu renaul kdyz sem se jich ptal jestly si muzu dat do dodavky 100Watovky tak mi bylo receno to co sem psal vise
nasel sem takovy maly clanek:

je celkem mimo tema ale je tam podstata tepelny vodivosti skla vs plast. bod 1. a bod 5.
Technická úvaha:
1) každý si pořizuje nová plastová okna za staré (pěkná, rel. bezúdržbová, šetří teplo, dle výrobců se nebudou rosit jako původní okna),
2) po jejich montáži však v zimním období vznikají problémy,
3) větší výskyt rosení, řekněme velké kondenzace,
4) radí se - zateplit fasádu (ostění a špalety minimálně),
- osadit dodatečné radiátory, popř. více topit pod okny,
- zvýšit četnost a intenzitu větrání,
- snížit rel. vlhkost (rekuperace, odvlhčovače....toto opravdu už něco stojí!!!!
5) takže dle mého: plastová okna se snad měli dávat z důvodu tepelných úspor a komfortu!!!!! a rovněž finančním úsporám.....že by jsme si jako zákazníci naběhli???, co ty další investice????(pozn. pro stavaře, vím řeknete že u starého baráku to prostě jinak nejde...., ale každý nemá na nový NED)
6) po 14 dnech topení jsem si ověřil svůj teoretický výpočet (mnžoství tepla ztraceného zvýšeným větráním a zvýšením teploty v pokojích) a to tak že jsem spotřeboval stejně, či snad více !!! černého uhlí než ve stejném období loni!!!!
7) už končím nebojte.....takže...sakra proč Já si nenechal stará 50-ti letá kastlová okna, která mě znervózňovala rosením od - 5 °C a za investované peníze si nepořídil 26,6 tun kvalitního černého uhlí!!!