Xenony

Vše kolem úprav na Vašem miláčkovi - kola, hudba, osvětlení, úpravy motoru, styling.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
fosiczka
*

Re: Xenony

Příspěvek od fosiczka »

tak pak pošlete fotky jak to vypadá :)
Hyundai i30 2018 Style, 1.6 CRDI 81kW, Polar White
Hyundai i30 2011, 1.4 CVVT 80kW, Vivid Blue
Reklama

patriknet

Příspěvek od patriknet »

co rikate na toto?
http://www.xenony-zlin.cz/detail/headla ... obily/513/#

ma to jen 2000lm, tedy na hranici toho pro co neni porteba legalni mit autonivelani ani ostrik... i kdyz samozrejme to neni homologovane...

ale bude to teda svitit lip nez klasicka H7 , clovek nebude az tak moc oslnovat a je to u jen tak napul nelegalni :-)

=============================
i40 kombi crdi 104kW, premium
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Firmu znam, je spolehliva, prodavaji xenony CLS, ktery povazuju za vyborny, o tehle LEDkach vim, jsou uz ale mimo moje rozpocty pro pokusy. Ale jako zajimalo by me to, to ne ze ne.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
vorlajz

Příspěvek od vorlajz »

Přiznám se, že hrát si se světly ve smyslu nezákonných úprav bych se já osobně už bál... Ale taky by mě to zajímalo 8)
Hyundai Tucson 4x4 - 1.6 TGDI MHEV, N-LINE Šéďa ve Stajlu... ;) - NA CESTĚ

Hyundai i30 combi aka Mysak - 1.6 GDI, CashB ve Stajlu... ;) - PRODÁNO
Hyundai i30 SW aka Mumínek - 1.6 CVVT, Bílá ve Stajlu... ;) - PRODÁNO
fosiczka
*

Příspěvek od fosiczka »

docela pálka, ale bude to asi stát za to =D> dneska sem se zas přesvědčil, jak sou moje žárovky na lejno, jedu si takhle po dálnici, a přesvítí mě nějaká fábia jedoucí kilák za mnou 8)
Hyundai i30 2018 Style, 1.6 CRDI 81kW, Polar White
Hyundai i30 2011, 1.4 CVVT 80kW, Vivid Blue
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Fabii nemuzes brat jako bernou minci, jeji svetla bikdo nemel homologovat, protoze oslnuji.

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Obrovska vyhoda LEDje okamzity nastup na 100%. Mj. to i vypada velmi efektne.

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Richard555

Příspěvek od Richard555 »

S tou fabií máte pravdu, tedy hlavně ta fabia 1 . Když s ní jedeš (měla ji dcera) tak svítí hezky i s úplně obyčejnýma halogenama H7. Ale chudák co jede proti tobě :roll: a pokud tam dáš lepší žárovky, tak to začíná být docela hustý :!: A pokud potkáš Fabii s dobastlenejma xenonama tak to je na "bejsbolku" a ty světla vymlátit :twisted:

No já chci zkusit ty LED H7 do dálkovejch, byl bych rád kdyby to svítilo trochu líp do dálky. Na potkávačky mám xenony, tak jsem spokojen. Tam by neměl být větší problém s oslňováním, protože dálkové oslňují každý a z principu :wink: zkusím je tam dát, pokud se vejdou, až mi přijdou - píšou tam nějakých 4000lm na žárovku tak uvidím :wink:
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
vorlajz

Příspěvek od vorlajz »

mě by lákaly ty LED do potkávaček i dálek... to jediný mi na autě chybí... ale když to není schválený, tak z toho mám obavy... :(
Hyundai Tucson 4x4 - 1.6 TGDI MHEV, N-LINE Šéďa ve Stajlu... ;) - NA CESTĚ

Hyundai i30 combi aka Mysak - 1.6 GDI, CashB ve Stajlu... ;) - PRODÁNO
Hyundai i30 SW aka Mumínek - 1.6 CVVT, Bílá ve Stajlu... ;) - PRODÁNO
patriknet

Příspěvek od patriknet »

...mne to taky laka, taky mi vadi kdyz nekdo nema serizeny svetlomet, nebo si da xenony do svetlometu bez cocky... proto bych tam rad dal svetelny zdroj (xenon nebo led) se svetelnym tokem do 2000lm, na co legalne nemusi byt svetlomet vybaven autonivelaci a ostrikem. Takze aspon po teto strance by to legalni bylo a neoslnoval bych o nic vic nez takto "oslnuje" napriklad skoda rapid, ktera tam ma xenony s tokem 2000lm a nema ani nivelaci ani ostriky (a neni jedina).

To ze tam je zarovka ktera neni homologovana pro provo na cestni komunikaci by samozrejme pravda byla, ale podle mne by se to v pripade nehody zpusebene mnou (kde by protijedouci ridic tvrdil ze jsem ho oslnil) uz posudzovalo jinak, proste tim svetelnym tokem bych ho neoslnil o nic vic nez je povoleno (kdyz se bavime o oslneni, mam tim na mysli, napri pruhezd horizontem kopce, kde oslnuje kazdy)...

Ale to je jen muj nazor. Co se tyce eventualni pokuty od policie, tak to mne moc netrapi, pro jejich lepsi pocit bych tam nalepil tu imitaci ostriku, at je to moc netrapi, a myslim ze by se v tom nikdo moc nestoural a i kdyby tak i cena za par pokut by byla daleko nissi nez ofiko prestavba na xenony.

Muj hlavni duvod proc zvazuji to tam dat, je lepe videt, ne lepe vypadat. Nerad bych srazil nejakeho spatne osvetleneho chodce nebo cyklistu... nevim co je vetsi pravdepodobnost, a co je horsi, srazit nekoho kvuli tomuze spatne vidis, nebo mit mozna kracene plneni pojistne udalosti v pripade toho ze bych pry nekoho oslnil a doslo by k nehode.... obe jsou to hrozne veci, doufam ze to nikoho z nas nepotka (tuk tuk tuk).
(nejake mega super svitive neco bych tam nedaval, ale laka mne tam dat to neco 2000 lm...)

Bohuzel ale jak jsem zjistil, ty LEDky na ktere jsem posilal link, se podle mne to i30 nevleznou. Vyndal jsem zarovku i s tim plastovym drzakem a od toho rozsireni, kterym se zarovka pritlaci ke svetlometu, po konec plastoveho drzaku, to ma cca 27mm. Je tam jeste nejaka mezera (mozna 5-10mm) po vycko svetlometu kterym se montuje dnu zarovka, ale to zdaleka neni tolik aby se tam vlezla ta LED (ta podle mne vyzaduje prostor 45mm (cca 92-46,4)). viz obrazek
Přílohy
xenony-zlin59f2200db5bbb.jpg
xenony-zlin59f2200db5bbb.jpg (56.08 KiB) Zobrazeno 2078 x

snike
**

Příspěvek od snike »

Ono ale nejde jen o ty lumeny, ale i o konstrukci svetlometu ;) Pokud je zkonstruovan pro zarovku H7, tak pokud tam das cokoliv jineho xenon ci led, tak to nebude svitit tak jak ma ;) A je jedno, ze to bude mit svetelny tok pod 2000 lumenu.
KIA XCeed 1,6 T-GDI GPF 7DCT 150 kW Spring Edition žlutá Quantum 36.333 km
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Ja myslim, ze vejde.

Postavil jsem proti zdi dve auta, jedno s HID, druhe original - muj a kamarada Ceed po FL, zakriveni uplne identicke, ohnisko taktez, rozptyl take, jizda komfortne stejna, druhy ridic rekl, ze by nepoznal, ze jsou dodelane. Jedinny rozdil byl sytost, dane cinskou a originalni vybojkou, oboji 35W. Usetrilo mi to 12 tisic za svetla z inzerce a s tim spojenymi pracemi. Nivelaci jsem mel novou na obe napravy (cenikovka tusim 2x20t), prodaval jsem ji na Kia clubu, nikdo to za bura nechtel, tak jsem to odvezl na vrakac.

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
patriknet

Příspěvek od patriknet »

@hardcam, myslis ze vejde? (proc si to myslis) no mne to vychazi ze nevejde...

@snike: ano, mas pravdu, ale co jsem o tom cetl, tam nijak vyznamne. tady tento chlapik toho otestoval celem dost: https://www.youtube.com/channel/UCVOiJI ... krKYXw8Thg

Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Jakozto jsem do pripravovaneho pribytku jel zakoupit nabytek, ktery se do i20 nevejde, provetral jsem Cednika a vyfotil vam ty LEDky - pouze potkavaci, v meste rentgen nepouzivam :D . Zadny hluchy mista jako v i30PDE :lol: , svetlo je syte a spravne vykrojene.
1. u domu - nalevo je dum (neni na foto), v pravo travnaty sraz (proto se do nej svetla opiraji) a chodnik smerem k prechodu

2. relativne velka krizovatka s velmi sirokymi pruhy, svetlo se opira o protejsi zed za krizovatkou, stale krasne syte

3. cesta ke kolejim, je videt, jak se svetlo opira i o drazni domek, ktery je desitky metru daleko, vpravo o sraz a vlevo po cele delce o betonovy plot.

Edit: sry za kvalitu.
Přílohy
led1.jpg
led1.jpg (212.99 KiB) Zobrazeno 2048 x
led2.jpg
led2.jpg (145.78 KiB) Zobrazeno 2048 x
led3.jpg
led3.jpg (135.6 KiB) Zobrazeno 2048 x

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Mr. HYUNDAI

Příspěvek od Mr. HYUNDAI »

PDe v potkávačkách hluchý místa taky nemá :D . Na "amatérskou" (ve smyslu práce doma, ne kvality) to svítí peckově =D> .
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
Odpovědět

Zpět na „i30 Úpravy (tuning)“