Klepání v motoru
Moderátoři: black_sheep, Tringi, Moderátoři
Re: Klepání v motoru
Tak sem ještě zjistil, že buď zvuk klepání asi po 3-5 minutách přejde (jak už jsem psal výše) nebo když vytočím motor nad 4000 otáček tak to hned přestane. Takže klepání třeba sotva začne, já tam hodím dvojku, vytočím to na 4000 a klepání je fuč. Nevíte co to je?
Případně kdyby to byly ty zdvihátka, kolik to asi tak stojí? A pokud to nevyměním hned, vadí to něčemu?
Případně kdyby to byly ty zdvihátka, kolik to asi tak stojí? A pokud to nevyměním hned, vadí to něčemu?
Hyundai Tuscani 2003, 2.7 V6
- Reklama
tohle vypadá jen na hodně vizkozní olej, který ti moc nedrží tlak na zdvihátkách. Když přišlápneš plyn, zvedneš tím i tlak v mazací soustavě a vymezíš tak případnou vůli na zdvihátku, které se tak okamžitě zklidní. Nemáš tam 5W/30 nebo podobný nesmyslný olej do našich teplotních podmínek? Samozřejmě, že zdvihátko v ok stavu by mělo fungovat i s tímto olejem, ale pokud je to ono, nejmíň náročnější odstranění problému by bylo přejít na jiný olej.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Mám plnou syntetiku Esso Ultron 5W-40, to by mělo být ok ne?mirpie píše:tohle vypadá jen na hodně vizkozní olej, který ti moc nedrží tlak na zdvihátkách. Když přišlápneš plyn, zvedneš tím i tlak v mazací soustavě a vymezíš tak případnou vůli na zdvihátku, které se tak okamžitě zklidní. Nemáš tam 5W/30 nebo podobný nesmyslný olej do našich teplotních podmínek? Samozřejmě, že zdvihátko v ok stavu by mělo fungovat i s tímto olejem, ale pokud je to ono, nejmíň náročnější odstranění problému by bylo přejít na jiný olej.
viskozitně ano. Co norma API, ACEA? Máš ještě tu bandasku? Otázkou pořád je, zda to, co tu řešíme, se skutečně týká zdvíhátek. Ten zvuk znám. A ještě, jak dlouho tam ten olej máš a kolik na něm máš už najeto?
Bohužel nevím co je to norma API a ACEAmirpie píše:viskozitně ano. Co norma API, ACEA? Máš ještě tu bandasku? Otázkou pořád je, zda to, co tu řešíme, se skutečně týká zdvíhátek. Ten zvuk znám. A ještě, jak dlouho tam ten olej máš a kolik na něm máš už najeto?
Každopádně klepání začalo, když sem měl oleje něco málo nad minimem. Potom sem dolil do max, ale pořád to klepe. Od té doby sem ujel cca. 1000Km, ale stále to klepe
API je norma, která vyjadřuje kvalitativní parametry oleje, norma USA. Norma ACEA je to samé, ale Evropská norma, více na např. na http://www.oleje.cz.
je ten zvuk spíš cvakání z oblasti hlavy v závislosti na otáčkách? Na tu normu jsem se ptal proto, že kdyby bylanižší, než doporučená pro tvůj motor, tak daný typ oleje např. nemá potřebné mazací vlastnosti, nebo špatně drží film na stěně, nebo ten tlak.
je ten zvuk spíš cvakání z oblasti hlavy v závislosti na otáčkách? Na tu normu jsem se ptal proto, že kdyby bylanižší, než doporučená pro tvůj motor, tak daný typ oleje např. nemá potřebné mazací vlastnosti, nebo špatně drží film na stěně, nebo ten tlak.
tak sem se díval na ten olej a API: SL/SJ/CF; ACEA: A3,B3,B4
Co ale potřebuje můj motor netuším.
klepání mi příjde jako z místa označeného na obrázku (ale je to jen pocit, není moc čas to dlouho poslouchat, protože to za chvíli přestane). A zvuk se stupňuje v závislosti na otáčkách.
Psal sem ti SZ, ať mi pisneš icq nebo mail, můžu ti poslat wav soubor, kde sem zachytil ten zvuk, tak budeš mít představu.
Co ale potřebuje můj motor netuším.
klepání mi příjde jako z místa označeného na obrázku (ale je to jen pocit, není moc čas to dlouho poslouchat, protože to za chvíli přestane). A zvuk se stupňuje v závislosti na otáčkách.
Psal sem ti SZ, ať mi pisneš icq nebo mail, můžu ti poslat wav soubor, kde sem zachytil ten zvuk, tak budeš mít představu.
- Přílohy
-
- motor.jpg (57.64 KiB) Zobrazeno 1068 x
olej ok. zvuk poslechnu
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
A nepšoukaj ti prasklé svody(podle označ.místa)?
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
mne po ranu zvikne klepotat plastovy dekel na motore jeden sikovny chlapik zabudol dat dole jeden srob tak sa mu ho hore podarilo zlomit tak mi po ranu ked je motor studeny klepoce potom je ticho pisem to kvoli tomu ze som si vsimol ze ho mas prasknuty v okoli servopum ale myslim ze by to nebolo tym lebo to by si si urcite vsimol
accent 1,5 rv 96 65kW EX
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
laguna coupe rv 09 V6 dci 173kw
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
laguna coupe rv 09 V6 dci 173kw
ten zvuk jsem slyšel, typický zvuk hydroštelů. Ale kamarád má taky už najeto na oleji přes 15tis že??? Okamžitě vyměnit
To by klepalo permanentně předpokládám. A mě to klepe jakmile se motor zahřívá (mezi studeným motorem a provozní teplotou) po pár minutách zase přestane.Borek píše:A nepšoukaj ti prasklé svody(podle označ.místa)?
Bavil sem se s mirpiem, že pomůže přechod z 5W/40 na 10W/40. Taky mám na olej a filtr už najeto né 15.000 jak sem myslel, ale 11.900 Km, ale je pravý čas měnit.
Uvidíme teda jak dopadnu.
- Přílohy
-
- klepani.jpg (44.76 KiB) Zobrazeno 1034 x
- black_sheep
- Moderátor
laxo18 píše:ludia jak je to u coupe so zranim oleja ? ma zrat alebo nema ? mne auto asi papa tak 2dl na 1800km
co som sa bavil s kamaratom co ma tiez GK ale 1.6 tak tiez u neho papa olej rozmyslal som ci by to nemohlo byt pestnimi kruzkami ci by som ich uz nemal vymenit ?
kolik mas najeto? me to sezere ty 0,2dcl na 1500km.. mam RDcko 2.0 z roku 1996 a najeto 170 000km.. ja davam stale 5W40 a prave premejslim jestli uz nenastal cas na 10W40? co myslite? zatim mi teda na vymenu = 15 000 km staci 5l pixla kterou koupim pri vymene. 4litry do motoru a 1ltr na dolevani..
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
když přejdeš na 10W/40 tak tím nic nezkazíš
- black_sheep
- Moderátor
je to znat na vykonu a spotrebe? teoreticky ano, ale chci slyset jak je to praxi
ostatne, vubec teorii o olejich mam zmaknout, takze se ptam na prakticke zkusenosti, ja jsem s tim nikdy neexperimentoval, ale uz me zacina trosku hlodat jestli neni trosku blby lejt do 13 let staryho auta se 170.000km jeste porad 5W40
ostatne, vubec teorii o olejich mam zmaknout, takze se ptam na prakticke zkusenosti, ja jsem s tim nikdy neexperimentoval, ale uz me zacina trosku hlodat jestli neni trosku blby lejt do 13 let staryho auta se 170.000km jeste porad 5W40
I ❤ cars