Výkon 55 kW , krouťák 155 Nm v rozsahu 1900 - 2600 ot ,mix (dle firemních papírů) 4,3 l/100.
Co se týká motoru tak v záběhu bral ve smíš.provozu i 6,5 l/100.S motorem (co se týká závad) naprostá spokojenost...jen mne ze začátku vždy zaskočil hvízdavý zvukový,,nástup" turba při akceleraci.Často jsme s manželkou vyhlíželi odkud vyjede sanitka,protože je neuvěřitelně totožný s jednou frekvenční pasáží ve zvuku sirény záchranky.
Velmi kladně mne překvapily starty...téměř okamžité (cca 3vt žhavení)i v zimě a okamžitě šlape.Nikdy sem ještě nemusel držet klíček déle jak cca 1-2 vt,natož abych musel startování opakovat! Oproti mé předchozí Astře nebe a dudy

Údajně na tom mají svůj podíl i ta aditiva VIF (zkušenost i dalších uživatelů).
Co se týká např.řazení,tak opět milé překvapení...vedení lehké (stačí držet ř.páku třemi prsty) a jednoznačné (s tlumeným ,,klapnutím")....motor jako by si ,,kvalt" u konce dráhy chodu ř.páky ,,sám podal"

....nevím jak to slovně vyjádřit.Jediný problém je podřazování z 3 na 2 a ze 2 na 1....tu jde dost ztuha.
Pedály jsou spíše pro řidiče s ,,citem v nohách" protože se dají ovládat skoro ,,foukáním"....spojka jde až na podlahu zmáčknout dvěmi prsty! o nutnosti citu na brzdy není třeba mluvit (4 kotouče na tak lehké a malé auto

) a pod plyn jsem si musel dát molitanový špalek na větší ,,protitlak",protože mne bolela noha z neustáleho nadlehčování chodidla...90tkou na 5tku po rovině jede na cca 1/4 zdvihu plynu....stačilo si trochu ,,ulevit"a položit nohu na plyn bez ,,nadlehčování" a rázem jel člověk v policií ,,bodovaném pásmu".Je fajn,že mezi všemi pedály není žádný velký rozdíl v ovládací síle,takže to má člověk brzy ,,v krvi".Celková dojem je v tomhle veskrze kladný.Kamarád (co ho má taky) se mi kvůli molitanu pod plynem smál jen do té doby než jel na Moravu na dovolenou...už ho tam má taky.