Cenově se mi zdál přijatelný i sedan Fluenc. Ale jakmile jsem do něj sedl, hned jsem registroval, že je užší uvnitř (podvozek Meganu) a při benzinu 110 HP se choval docela "zdechle" a reakce na plyn s mírným zpožděním. Pak mi v interiéru vadila neposuvná loketní opěrka (na co tam je) a digitálně zobrazovaná rychlost. (Manželka jakmile zjistí kolik jedu, je hned mela).
Octavku II. v té době jiná nebyla, ale už doprodej jsem nechtěl, taky moc pohodlím neoplývá, je úzká, a u těch levnějších typů vlečná náprava(dokonce i Superb II je úzký na ten vyšší lewel, ale samozřejmě dlouhý až dost, podélně místa fůra a cenově někde nad 800.000,-1.M) To je o ničem.
Zkusil jsem i30 kombi, a po seštelování sedadla a volantu mi padl perfektně do ruky, místa napříč jako v Laguně, loketní opěrka se dala posunout dopředu, to potřebuji na delší štreky, motor GDI 134 HP - tedy až nahoře, ale při předjíždění sebou umí pěkně hodit. Holt se musí podřadit, abych z něj ten výkon dostal. Kolem 2000 ot/s po přidání plynu mírně ale pořád táhne, motor pružný a za tu cenu, no nekup to.

Spotřeba podle toho jak se s tím jede. Do práce 30 km tam a 30 zpět většinou na tempomat občas 2-3x předjetí. Na tempomatu 100 Km nastavených, tam (5,7 l/100km) a dohromady tam i zpět (5,9 l/100 km dle PP). Skutečnost je o 0,3 l větší.
Dálnice Vysočina - Brno 7,2 dle PP a Brno - Vysočina (je to více do kopce) 7,7 dle nastaveného tempomatu na 150 km/h. Průměr 7,45, skutečnost bude něco pod až 8 l/100 km.
Toš já nevím, proč se H někteří tak bojí.
Dnes jsem se v Intersparu zastavil u nové krátké Fabie v ceně 330.000,-Kč 1,2. Hodně to obdivovali starší lidé. Jeden mi vyprávěl, že má doma Fabii II a že mu po 30.000km přestal chodit jeden válec ze 3. V servisu mu dali nový vstřik a po pár km. znovu ta porucha. Tak mu vyměnili celou hlavu a peníze chtěli jenom za práci. Zřejmě výrobní vada - měnili i po záruce.
To prý "koupit Hyundai neééé, ten má drahé náhradní díly." Tak to jim prodejci Škodovek i servisáci neustále zdůrazňují. Je to pravda? Nevím.