Diagnostika
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
- Reklama
- vladinko-SK
- **
- Kontaktovat uživatele:
aky je konektor na Lantre 94?
Aky je konektor na lantre 94 a aky kabel a SW je treba?
Hyundai Lantra 1,8 GT (G4CN), 15" elektrony
Re: aky je konektor na Lantre 94?
Hmm,já myslím,že tam máš konektor jako Já z Mitsubishi!! Hyundai je používal proto,jak je známo používá a používal Mitsu-motory!!vladinko-SK píše:Aky je konektor na lantre 94 a aky kabel a SW je treba?
Dále Tato zásuvka je na OBD I alias EOBD !!!
Průser je v tom ,že je auto vyrobené před rokem 1996!!
Ale prý to funguje na VagComu,ale Mě to nefakčí!!!
Ale jednotlivé kody se dají vyblikávat pomocí žárovičky!!
P.s Ale to je docela nepřesné z důvodu přehlídnutí a v tu ránu máš ůplně jiný význam kodu!!
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
hoši koukám že v tom máte pěknej hokej...Takže na vag-com a kabel za litr pro com nebo za dvjku pro USB zapomeňte...pokud by jste chtěli diagnostikovat auta s OBD II,popřípadě EOBD tak musíte mít vag-com 5.xx(myslim že 5.12) a vyšší a kabel hex-can,ale nevím co všechno to bude umět,ale určitě né dělat nastavení,atd. jako u aut od vag...Potom jsou různé programy které funguju buď na kabelech založených na čipech SiXXXX to je stejný kabel jako na vag-com,mám doma např scantool bo tak nějak ale ještě sem to nezkoušel,potom jsou kabely založený na čipech ELM a na ty jsou zase jiný programy...Pokud chcete opravdu univerzální diag kupte KTS od bosche bo jiný univerzální diagnostiky
Co se týče aut které nemají OBDII konektor ale OBDI popřípadě jiný variace,tam je kostra a signální pin a jde tma dělat diag vyblikáním,měl sem lantru,zkoušel sem to a nikdy se mě to nepodařilo rozchodit...
jkuněte na www.motordiag.cz sekce úvod od diagnostiky,tam máte popasný komunikační protokoly,zapojení konektoru,atd...pro základní představu to stačí...čao
Co se týče aut které nemají OBDII konektor ale OBDI popřípadě jiný variace,tam je kostra a signální pin a jde tma dělat diag vyblikáním,měl sem lantru,zkoušel sem to a nikdy se mě to nepodařilo rozchodit...
jkuněte na www.motordiag.cz sekce úvod od diagnostiky,tam máte popasný komunikační protokoly,zapojení konektoru,atd...pro základní představu to stačí...čao
Hokej ani ne,spíž fotbalnitro píše:hoši koukám že v tom máte pěknej hokej...Takže na vag-com a kabel za litr pro com nebo za dvjku pro USB zapomeňte...pokud by jste chtěli diagnostikovat auta s OBD II,popřípadě EOBD tak musíte mít vag-com 5.xx(myslim že 5.12) a vyšší a kabel hex-can,ale nevím co všechno to bude umět,ale určitě né dělat nastavení,atd. jako u aut od vag...Potom jsou různé programy které funguju buď na kabelech založených na čipech SiXXXX to je stejný kabel jako na vag-com,mám doma např scantool bo tak nějak ale ještě sem to nezkoušel,potom jsou kabely založený na čipech ELM a na ty jsou zase jiný programy...Pokud chcete opravdu univerzální diag kupte KTS od bosche bo jiný univerzální diagnostiky
Ale co říkáš je pravda,ale má to háček skoro vše to nefunguje,už jsem to dávno vzdal,makám na pořádný stroj a né na tyhle hračky!!
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
Ale ne, tak spatne na tom zase nejsme. Ja mam postavenou diagnostiku s SIxxxx IO ale nemam jeste konektor.A musi to fungovat, jen je potreba sw ktery s tim spolupracovat.Ja mam J2 takze to je neco jineho nez scoupe a myslim taky ze to leipi ze vseho moznyho tak to treba neni kompatibilni s tim s cim by melo.Kdybych mel konektor tak uz davno diagnostikuju, ale taky jsem na tom prestal delat bo mam jiny veci na praci, jako opravovat zadni blatnik a tak...
Hyundai Lantra 1.6 16V G4GR,r.98
*** Ivan je nejlepsi!!! ***
*** Ivan je nejlepsi!!! ***
diagnostika
Cau, jestli mate ridici jednotky taky od Mitsubishi, tak muze fungovat diagnostika, kterou jsem popsal tady:
http://www.galantweb.com/index.php?ind= ... ew&iden=21
http://www.galantweb.com/index.php?ind= ... ew&iden=21
Nemáte někdo Autoscanner U480 - CAN OBD-II.
http://www.motordiag.cz/motordiag/produ ... stroje/020
Pokud ho někdo máte napište mi prosím na mail bigosp@seznam.cz nebo sem na fórum.
Díky BIGOSP
http://www.motordiag.cz/motordiag/produ ... stroje/020
Pokud ho někdo máte napište mi prosím na mail bigosp@seznam.cz nebo sem na fórum.
Díky BIGOSP
- zaludnikrs
- **
- Kontaktovat uživatele:
Diagnostika na Elantru 1.6
Ahoj,
z te diskuze jsem nepochopil, jestli lze koupit nebo postavit propojovaci kabel k Elantre. Staci mi diagnostika, ted mi odesel snimac otacek ale protoze jsem tesne pred tim nacerpal plnou u Jet, myslel jsem, ze jsem nabral nejake svinstvo a nechal to odtahnout do servisu. Ono to doted najelo 96000 km bez jakekoli zavady! Chci mit na cestach moznost diagnostiky a ne jenom cumet na blby svetylko, ktery mi rika, ze to nepojede ale uz ne proc. Ostatne nechapu, proc ta ridici jednotka nejakym kodem nerekne, co se ji nelibi? Nejde z toho ta informace nejak vydojit?
z te diskuze jsem nepochopil, jestli lze koupit nebo postavit propojovaci kabel k Elantre. Staci mi diagnostika, ted mi odesel snimac otacek ale protoze jsem tesne pred tim nacerpal plnou u Jet, myslel jsem, ze jsem nabral nejake svinstvo a nechal to odtahnout do servisu. Ono to doted najelo 96000 km bez jakekoli zavady! Chci mit na cestach moznost diagnostiky a ne jenom cumet na blby svetylko, ktery mi rika, ze to nepojede ale uz ne proc. Ostatne nechapu, proc ta ridici jednotka nejakym kodem nerekne, co se ji nelibi? Nejde z toho ta informace nejak vydojit?
2002-XI.2012 Elantra 1.6
XI.2012 Hyundai i30 1.6 GDI kombi
XI.2012 Hyundai i30 1.6 GDI kombi