Šrouby na Alu a plechové disky?
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Re: Šrouby na Alu a plechové disky?
zkus tady: http://www.zbozi.cz/?q=m12x1,5%20kolova ... ejlevnejsi
musi tam byt neco levnejsi, aspon pod 800kc
musi tam byt neco levnejsi, aspon pod 800kc
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- Reklama
Jediný, co jsem sehnal jako neoriginal je tohle:
http://www.autodoplnkyfro.cz/kolova-mat ... 10741.html
Sice je to kuželová plocha, ale někteří tvrdí, že na to jezdí do dnes. Časem se vymačká, takže snad OK.
Osobně jsem zašel na vrakáč a zítra tam snad dáme dohromady co potřebuju -starší matky od Hyundaie.
Díky všem za rady...
http://www.autodoplnkyfro.cz/kolova-mat ... 10741.html
Sice je to kuželová plocha, ale někteří tvrdí, že na to jezdí do dnes. Časem se vymačká, takže snad OK.
Osobně jsem zašel na vrakáč a zítra tam snad dáme dohromady co potřebuju -starší matky od Hyundaie.
Díky všem za rady...
Ty matice cos poslal mam, ale jen 16ks. Zbyly mi po Getzovi (s original poklicema). Nemam problem se jich zbavit.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Zdravim, mohol by niekto vyfotit original matice na ocelove disky, myslim tie ktore je potrebne kupovat v servise? (auto bolo na alu diskoch) Zaujima ma dosadacia plocha matice k disku. Dakujem.
Sice je mám na autě, ale pokud chceš vyfotit origo matici na plecháč H a origo matici na liťák (samozřejmě jiného dodavatele než Hú, tak to sem zítra hodím.
I 30 CW Plus 1,4 CVVT LPG 08/2010
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
tak ja dnes
- Přílohy
-
- MATICE 2.jpg (56.11 KiB) Zobrazeno 3146 x
-
- MATICE 1.jpg (59.05 KiB) Zobrazeno 3146 x
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Bych řekl, že tazateli šlo o spodní stranu, resp. dosedací plochu, protože může koupit šrouby mimo H (já je tak koupil) a pak je důležité pouze to, ty na liťáky jsou přesně kuželové, zatímco ty na plecháče mají dosedací plochu místo přesného kužele tak trochu konkávně vypuklou.
Viz obrázky - první ukazuje, že matky ze strany, která je vidět, máme stejné a druhá ukazuje to, co chtěl tazatel vidět.
Viz obrázky - první ukazuje, že matky ze strany, která je vidět, máme stejné a druhá ukazuje to, co chtěl tazatel vidět.
- Přílohy
-
- h2.jpg (61.12 KiB) Zobrazeno 3137 x
-
- h1.jpg (55.32 KiB) Zobrazeno 3137 x
Takže to čo som nižšie odfotil je matica na plechový disk? Ja ju totiž mám na originál alu disku od výroby...
- Přílohy
-
- DSCF0083.jpg (188.62 KiB) Zobrazeno 3117 x
to čo je na tvojej foto, je na ALU disky. Na plechové disky nie je dosedacia plocha kuželová ako ti napísal severton a má väčší priemer, zachytáva sa ním puklica
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Přesně tak, to s přesným kuželem je zaručeně na liťáky, pokud ti to H nasadilo nebo prodalo na plecháče, tak to je jejich vizitka, jen další z mnoha
Všimni si na mé fotce, že ten vypuklý kužel není kdovíjak přesně sladěn s H formou na lisování plecháčů (auto jsem koupil na plecháčích, tj. mám originály), proto se ten kužel výrazně omačkává na jednom místě, což současně představuje celou plochu, za kterou ten spoj drží... nic moc.
Od začátku jim ale musím připsat bod za poklice, které jsou pod těmito šrouby, tj. nelze je snadno ukrást. To se jim povedlo.
Všimni si na mé fotce, že ten vypuklý kužel není kdovíjak přesně sladěn s H formou na lisování plecháčů (auto jsem koupil na plecháčích, tj. mám originály), proto se ten kužel výrazně omačkává na jednom místě, což současně představuje celou plochu, za kterou ten spoj drží... nic moc.
Od začátku jim ale musím připsat bod za poklice, které jsou pod těmito šrouby, tj. nelze je snadno ukrást. To se jim povedlo.
Vdaka za odpovede, este mi poradte tieto nizsie odfotene su uz spravne na plechace?
- Přílohy
-
- DSCF0085.jpg (189.37 KiB) Zobrazeno 3073 x
zdá sa že si trafil, malo by to byť na klúč 21
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
A to je podle vás matice s kulovou dosedací plochou? Už jste ji někdy viděli? Je to kužel. Takže, ronane,když nebudeš chtít dát na plecháče originál poklice, můžeš použít šrouby na ALU disky. Koukněte,jak vypadá kulová matice:http://www.kolovesrouby.cz/kolovesrouby ... ove-matice
i30 1,4 T-GDI Fastback 6/2020 i30 CW 1.4 Classic Plus 06/2010
i30 1,4 T-GDI Fastback 6/2020 i30 CW 1.4 Classic Plus 06/2010
Je dobré, že se tu najde tolik chytrých lidí ale matice na mé fotce jsou originál z H, s nimi bylo auto dodáno. To na odkazu je něco JINÉHO, tak to prostě je.