Zdravím kolegové. Už jsem nedávno položil dotaz na
i30 III. generace do vlákna o motoru 1,4 T-GDI, tam mi kolegové odpověděli tak nějak neutrálně, spíše, že mám počkat. Teď jsem našel zde vlákno, kde mi jistě jednoduše od plic odpovíte, chci laický názor.
Už příští rok budu kupovat
i30 kombíka, III. generaci, nyní mám
i30 kombíka, II. generaci, 1,6 CVVT, klasiku atmosféru, 120 koní. Mám ji od 2/2014, absolutní spokojenost, najeto cca 55 000 km. Spotřeba např. teď pondělí až středa na trase Karviná, Čadca, Oravská Lesná, Oravská přehrada, Jablonka, Czarny Dunajec, Zakopane a zpět 5,3 litrů a to jsem jel po kotěhůlkách a kopcích a na rovinkách mezi lesy jsem docela šlapal na plyn. Auto si letoškem prostě definitivně sedlo, teď třetí měsíc tankuji ten nový benzín od Benziny Efecta 95 a mám pocit, že je motor tižší a živější.
Teď ten dotaz. Protože
III. generace má pouze v tom papírově udávném výkonu 120 koní ten litrový motor a ten nechci, 1,6 GDI se už v této nové generaci nedělá, nezbývá mi a také po něm i toužím, si pořídit kombíka 1,4 T-GDI. Ano, má to více koníků, než mám dosud, možná se bude chovat stejně, jak současná atmosféra, nevím, netuším, ale zajímá mě váš názor, zda si to více užiji, zda bude menší spotřeba, například, zda bude motor živější a pružnější, prostě jednoduše, zda to je dobrá volba a celkově se posunu dále. Opravdu děkuji za jednoduché pocitové názory, nemusíte odpovídat odkazy na různé testy apod. Myslím to upřímně. Samozřejmě, že až nastane den D, půjdu se s tím svézt k prodejci, ale tam toho až tak moc nepochytíte a nezažijete. Tady se na vláknech více jezdí
. Díky za názor.