Hardcam píše:
K zaverecnemu hodnoceni se ani nemusim vyjadrovat:
Minusy:
* Tvrdé odpružení snižuje jízdní pohodlí
* Horší materiály v interiéru
* Příliš tvrdé čalounění (zejména v oblasti opěradel)
* I přes bohatou výbavu a kvalitní techniku image levného vozu
Vidíš, a já s těmi mínusy mimo poslední bod plně souhlasím. U toho posledního bodu mám za to, že spíše to image levného vozu dělá historie Hyundai než dojem z auta.
Střídám i20 1,4 a Fabii 1,4 v cca stejné výbavě, takže motory nehodnotím. Hodnotím celkovou konstrukci vozu.
Občas jezdím trasu Olomouc - Sedlčany a ve Fabii mě nikdy (ani další spolujezdce) nepálil při cestě zadek. Při cestě se zastavuje spíše na čurpauzu. U i20 se zastavovalo proto, že polovina osádky už nevydržela sedět. Ano, sedadla jsou na první dojem příjemnější, ale ten tutan, co tam narval ten příšerný molitan do poslední vrstvy, by se měl jít spláchnout.
Přenos hluku z venku do prostoru auta. Jako testovací úsek doporučuji dálnici mezi Vyškovem a Brnem. Ve Fabii snesitelné, v i20 to nepřeřve ani hlasitě puštěné rádio.
Se zbytkem testu až na uspořádání kufru a vnitřní prostor pro cestující souhlasím. Jen si dovolím zdůraznit
"Ale vzájemné sladění podvozkových komponent přeci jen potřebuje doladit, protože na nekvalitním povrchu není jízda tak komfortní a kultivovaná, jak by mohla být." a doplním to, že by potřeboval doladit celý vůz. i20 jednoznačně ztrácí ZBYTEČNĚ body za pitomosti.