David C3 píše:kolik točí u i30 automat????? ve 130?
cca 3.600-3.700 dnes na rovině 130km/h.
Moderátoři: 89majlo96, nulda, Moderátoři
David C3 píše:kolik točí u i30 automat????? ve 130?
Me Icko toci pri 130 km/h(dle tachometru) 4000 ot. - pneu mam 195/65 R15 - a muzu potvrdit ten zvysenej hluk asi 3700 - 4100 ot. kdyz otacky nadale stoupou pres 4100 tak zas mizi. Uz sem o tomhle nekde tady psal, ale nikdo se tehdy neozval, ze by mu to delalo taky. Prijde mi to jako nejaka rezonance nebo co. Takze 130 vicemene diky tomu nikdy nejezdim - bud 120 nebo 140....CistiC píše:Tak u mé i30ky to funguje tak, že při 120km/h točí přesně 4000 otáček a motor je opravdu hodně hlučný. Při 130km/h je to něco málo nad 4000 otáček a motor ztichne. Trošku mi to připomíná Škodu 120, tam to bylo podobně. A jak už tady někdo psal, otáčky se mohou trochu lišit podle pneumatik. Moje UG7+ 195/65R15 maj o něco větší obvod než originál letňáky Kumho 185/65R15, takže otáčky jsou nepatrně nižší při stejné rychlosti.
Životnosti motoru se nebojím, přece jenom to je motor od Nissanu a teď težko říct, jestli to je výhoda, ale má to rozvodový řetěz a ne řemen. Stačí se podívat na diesely, které pracují s většími tlaky, vstřiky a turba mají naklápěcí lopatky. U tohodle benzínu nic z toho není, je to klasický 16ti ventil s jednoduchým turbodmychadlem a navíc většinu času pojede v nízkých otáčkách.Hardcam píše:Proc jsi nevzal 1.6 v Comfortu? Ma papirove jen o 3kW nez Megane. zrovna vcera jsem vyuzil na stranek Hyundaie porovnani a dal jsem si tam Ceeda, Megana a Focuse. Megane ma vybavu hodne dobrou, ale nedokaztu si predstavit, jak dlouho by mi ten predimenzovanej maloobjem vydrzel. Precijen vyssi objem vydrzi vic.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |