teče servo???
Moderátor: Moderátoři
teče servo???
Ahoj,
chtěl bych se zeptat, vedle alternátoru (viz. foto ) je co? servo? zřejmě mi tam prosakuje olej. Neřešil to někdo? díky
chtěl bych se zeptat, vedle alternátoru (viz. foto ) je co? servo? zřejmě mi tam prosakuje olej. Neřešil to někdo? díky
- Přílohy
-
- servo.jpg (118.46 KiB) Zobrazeno 8720 x
Bylo: Hyundai Coupé 1.6 1997
Hyundai Trajet 2.0 CRDI 2005
Hyundai Lantra 1.6 J2 kombi
- Reklama
Re: teče servo???
nic?
Daj lepsie foto...
Vyzera to na servo, ale nevidim kde ma nahon.... Pozri podla hadicky ci ide do riadenia...
Vyzera to na servo, ale nevidim kde ma nahon.... Pozri podla hadicky ci ide do riadenia...
Opel Astra H 1,6
Renault Clio RS
Hyundai I30 1.4CVVT 2011 - 2012 - predane
Accent MC CRDi 2007 - 2011 - predane
Accent MC CRDi 2009 - 2021 - ekologika likvidacia
Ak si myslíte že poznáte Hyundai, zamyslite sa znova!
Renault Clio RS
Hyundai I30 1.4CVVT 2011 - 2012 - predane
Accent MC CRDi 2007 - 2011 - predane
Accent MC CRDi 2009 - 2021 - ekologika likvidacia
Ak si myslíte že poznáte Hyundai, zamyslite sa znova!
Není to olejové čerpadlo? protože servo je pod altíkem
- Přílohy
-
- servo3.jpg (117.3 KiB) Zobrazeno 8688 x
-
- servo2.jpg (93.98 KiB) Zobrazeno 8688 x
Je to vakuova pumpa! Lajcky posilovac pro diesel!Bolo píše:Ahoj,
Accent 1.5 GT
Lantra 1.8 GT 94 , Lantra 1,6 GLS na dily
Trajet 2.0 CVVT 2005 momentálně na JIPce po manželčině zásahu. :-(
Trajet 2.0 CVVT 2006 plyn
Sonata 2.0 2002
H-100 Vodácký šmajchlkabinet s lůžkovou úpravou! :-)
Sonata 2.0 2002
A můžeš mi ještě poradi, je tam nějaké těsnění? půjde koupit v ?
Kde koupím, neví někdo?
- Přílohy
-
- těsnění.JPG (132.4 KiB) Zobrazeno 8596 x
- jiri.vacha
Ahoj chlapi,mam problémek s řízením.
Už delší dobu mi pod chladičem prosakoval olej z trubky od servořízení,dnes už mi to nedalo,a,rozebral jsem trubky,vyměnil za nové,čímž došlo k vypuštění okruhu.Po následném poskládání a naplnění mi začalo ječet čerpadlo serva a servo maká až při vyšších otáčkách motoru(cca 2000 ot/min)Každý s kým se bavím mi tvrdí,že okruh se sám odvzdušní,toto je ale divné a odkazují na odchod čerpadla do věčných lovišt.Nejde mi do hlavy,že odchod nastal po výměně oleje.Je fakt,že čerpadlo lehce bzučelo již dříve při otáčení volantem na místě,ale fungovalo normálně.Zkoušeli jsme kde co a nic nepomohlo.Dá se čerpadlo opravit a za kolik nebo radši koupit nové?V hyundai chtějí za nové cca 8500 kč,prý se dají dodat i díly.Dnes jsem objevil nové za 5000 kč tak přemýšlím pro něj zajet,z vrakáče nechci kvůli historii,člověk neví kde to jezdilo,že.Díky za rady a poznatky,či návod řešení
Už delší dobu mi pod chladičem prosakoval olej z trubky od servořízení,dnes už mi to nedalo,a,rozebral jsem trubky,vyměnil za nové,čímž došlo k vypuštění okruhu.Po následném poskládání a naplnění mi začalo ječet čerpadlo serva a servo maká až při vyšších otáčkách motoru(cca 2000 ot/min)Každý s kým se bavím mi tvrdí,že okruh se sám odvzdušní,toto je ale divné a odkazují na odchod čerpadla do věčných lovišt.Nejde mi do hlavy,že odchod nastal po výměně oleje.Je fakt,že čerpadlo lehce bzučelo již dříve při otáčení volantem na místě,ale fungovalo normálně.Zkoušeli jsme kde co a nic nepomohlo.Dá se čerpadlo opravit a za kolik nebo radši koupit nové?V hyundai chtějí za nové cca 8500 kč,prý se dají dodat i díly.Dnes jsem objevil nové za 5000 kč tak přemýšlím pro něj zajet,z vrakáče nechci kvůli historii,člověk neví kde to jezdilo,že.Díky za rady a poznatky,či návod řešení
WARTBURG 1.3 WV -prodáno
HYUNDAI TRAJET 2001 2.7 6V LPG -po smrti(srdíčko)
HYUNDAI TRAJET 2004 2.7 6V LPG
Jaky si tam dal olej? Ten samy a nebo novej a ne cervenej?
Accent 1.5 GT
Sonata 2.0 2002
Sonata 2.0 2002
zkousel si u vas servis?Bolo píše:Kde koupím, neví někdo?
Accent 1.5 GT
Sonata 2.0 2002
Sonata 2.0 2002
- jiri.vacha
Hujer:ahoj,dal jsem tam DEXRON 2 automatic a je červený.Ta trubka prosakovala skoro rok,ted už hodně,a tento olej sem tam vždy doplnoval bez problémů.Nikde jsem nenašel údaje jaký olej použít,tento mi dali kluci co mi servisujou co neumím.Jinak posilovač za jízdy funguje ,najednou přestane a za chvíly zase funguje,dělá si co chce,na místě když otáčim musim přidat otáčky a čerpadlo řve jak viktorka na splavu .Jinak tlak na výstupu jsme zkoušely povolením trubky,tlak tam je i na volnoběh,vracečka do nádobky protéká taky v normálu,tak nevím,každý říká asi čerpadlo,ale nikdo neřekne stopro
WARTBURG 1.3 WV -prodáno
jestli mas jeste stare trubky tak porovnej jak jsou nalisovane koncovky-holendry,oka kde prostrkujes prutokove srouby jake maji diry v tom zalisu dovnitr trubky,nekdy se nam stavalo ze na novych trubkach dirky do trubky byly mensi oproti puvodnim a tim byl zmenseny prutok,pak se to jevilo jakoby servo melo nedostatek oleje a abys jsi zvysil dodavku musel jsi pridat otacky na cerpadle,tlaky muzes mit dobre jen je treba mensi prutok a nestaci to cerpadlo zasobovat ,taky se stalo ze jsme dali na hydrauliku dali novou trubku a byl vni bordel a prutokovy sroubek se ucpal a slo malo oleje pres nej,asi te nemine to znovu rozebrat a vse zkontrolovat.
jestli mas hydraulicke cerpadlo zmerene a dava dobry tlak tak je problem v sytemu
jo a cerpadlo zmerit pripravkem(s budikem) kolik dava,pokud jsi to meril jen tak ze jsi to pridrzel rukou a ze tito natlacilo tak to je o nicem, je na to pripravek kdy natlakujes cerpadlo skoro na max aby se nerozervalo teleso cerpadla a musi udrzet tlak, pokud kluci pripravek nevlastni tak svepomoci to nedelej nebot rozervete cerpadlo a budes kupovat nove,navstiv nekoho v okoli kdo dela hyrauliku a at ti zmeri cerpadlo kolik dava skutecneho tlaku,pak se muzes postupovat dale
jestli mas hydraulicke cerpadlo zmerene a dava dobry tlak tak je problem v sytemu
jo a cerpadlo zmerit pripravkem(s budikem) kolik dava,pokud jsi to meril jen tak ze jsi to pridrzel rukou a ze tito natlacilo tak to je o nicem, je na to pripravek kdy natlakujes cerpadlo skoro na max aby se nerozervalo teleso cerpadla a musi udrzet tlak, pokud kluci pripravek nevlastni tak svepomoci to nedelej nebot rozervete cerpadlo a budes kupovat nove,navstiv nekoho v okoli kdo dela hyrauliku a at ti zmeri cerpadlo kolik dava skutecneho tlaku,pak se muzes postupovat dale
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
Čo sa týka oleja, použil som tento http://www.autoolej.sk/hydraulicke-olej ... f-fluid-1l ,čo sa týka výpadku účinku serva to sa mi stalo taktiež, nič príjemné, stalo sa mi to pri prejazde zákrutou; hneď som kvapalinu vymenil https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=25&t=18113 a potom som ešte pridal RVS-ko. Zatiaľ servo fičí bez jediného výpadkujiri.vacha píše:Nikde jsem nenašel údaje jaký olej použít.Jinak posilovač za jízdy funguje ,najednou přestane a za chvíly zase funguje
Trajet 2.0 CRDI 2003
Škoda Forman
Lada 1200
Škoda Forman
Lada 1200
- jiri.vacha
Ahoj chalani,
jelikož jsem mistrem činu,vzal jsem to na otočku z Oseka do Úval u Prahy a zpět,i bez serva za dvě a půl hodky.Koupil jsem nové čerpadlo za super cenu,výměna mi trvala cca 20minut.Řízení šlape jak švýcary .Ano je to nepochopitelné ,ale už je to tak,výměnou trubky a nové náplně mi odešlo čerpadlo ,takže rada na závěr:dokud to funguje tak se v tom nehrabte
Jinak děkuji všem za odezvu na můj problém,děkuji za rady,časem snad oplatím (ne že bych vám přál poruchy)=D>
S pozdravem Jirka
jelikož jsem mistrem činu,vzal jsem to na otočku z Oseka do Úval u Prahy a zpět,i bez serva za dvě a půl hodky.Koupil jsem nové čerpadlo za super cenu,výměna mi trvala cca 20minut.Řízení šlape jak švýcary .Ano je to nepochopitelné ,ale už je to tak,výměnou trubky a nové náplně mi odešlo čerpadlo ,takže rada na závěr:dokud to funguje tak se v tom nehrabte
Jinak děkuji všem za odezvu na můj problém,děkuji za rady,časem snad oplatím (ne že bych vám přál poruchy)=D>
S pozdravem Jirka
WARTBURG 1.3 WV -prodáno
- jiri.vacha
Ahoj klucí,tak jsem si odpoledne trochu zapitval a našel závadu.Pumpa serva byla nejspíš už načatá a tou mojí výměnou oleje jsem jí asi dorazil.Boční stěny kola pumpy byly tak zedřené,že kolo nedoléhalo k bočním stěnám a tlak utíkal bokem pryč.Nejspíš docházelo i k přetlaku mezi kanálkama,proto pumpa občas nefungovala vůbec.Nafotil jsem pár foto pro inspiraci.Také jsem zjistil že do pumpy se dají vnitřnosti koupit nové dle katalogu hyundae,takže pro příště
WARTBURG 1.3 WV -prodáno