Start-stop - nejde nastartovat auto

Santa Fe druhé generace, 2006 -2012

Moderátoři: miooo, Moderátoři

Odpovědět
oksoftware
*

Start-stop - nejde nastartovat auto

Příspěvek od oksoftware »

Tak se mi v sobotu přihodila nemilá věc. Potřeboval jsem odjet a ne a ne nastartovat auto. Nevím, kolik z Vás si koupilo Santa Fe se systémem START-STOP (tj. klíček v kapse a startujete stiskem knoflíku), ale 9 měsících od koupě mě zaskočilo, že už to nefunguje. Každý pokus skončil zprávou na displeji, ať sešlápnu brzdový pedál. Po pár pokus zvtrdnul tak, že už opravdu sešlápnout nešel. A samozřejmě auto v garáži se zvýšeným nájezdem, takže nepřipadalo v úvahu ani auto vytlačit a nechat ho třeba někam odvézt. Volal jsem na servis, na asistenčku, nikdo si s tím nevěděl rady a že v pondělí pošlou technika, který vymění zřejmě vadné čidlo sešlápnutí pedálu. Není to moje první Santa Fe a vždycky to byl držák, tak jsem to nevzdal a ponořil jsem se sám mezi pedály (jsem 100% uživatel, v autech se nevrtám). Nad brzdou jsem objevil konektor, který byl špatně domáčklý. Trošku jsem na něj zatlačil, cvakla pojistka pro vysunutí a voila ... auto už zase šlape jako na drátkách.
Tak kdyby snad někdy měl někdo podobný problém, snad Vám tahle moje zkušenost přijde vhod.
Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi VGT Premium 4x4 aut., 7 sedadel, model 2011, AVIC-F30BT
Reklama

Odpovědět

Zpět na „SANTA FE II“