Životu nebezpečný ráj padělků
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Životu nebezpečný ráj padělků
Viděl někdo tento dokument na čt2 ? Jsem znechucen. Zejména od času 38:50, kdy se jedná o automobilový průmysl... Test s destičkama taky pěkny. Zmrdi padělatelsky!!!
archiv:
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1036 ... 238255234/
archiv:
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1036 ... 238255234/
i30 1.4 + kn, 12/2007
- Reklama
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
Re: Životu nebezpečný ráj padělků
ja mam strach z jednej veci - ze sa tie napodobeniny predavaju za velke love v originalnych servisoch
BTW motorovy olej v oleji olejovom je tiez sila. Dufam ze tam naliali aspon plnu syntetiku
BTW motorovy olej v oleji olejovom je tiez sila. Dufam ze tam naliali aspon plnu syntetiku
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
IMHO toto sa deje zrejme aj s olejmi. Tiez mam pochybenie, ze co za sracky to vlastne pouzivam cac 150 000km ako Total Quarz .. mozno olivovy extrapanensky priamo od Monini
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
- vlado1979
- Kontaktovat uživatele:
Tiež sa pridávam s tými obavami. Podľa mňa to hraničí s istotou, že servisy nás chcú odrbať a za tažké lowe ponúkajú podpriemerný tovar za pár centov z Číny. Dôkazy nemám, iba názor. Dnes chce každý zarobiť z večera do rána a pre 1 euro sú niektorí ochotní si nechať vŕtať do kolena. Chorá je toto doba, správy už nepozerám, pretože samé apokalyptické predpovede. Kto by chcel žiť v tomto svete do 80-tky ?
Mazda CX-5, 2.0 Skyactiv-G AWD AT, 118 kW (2015-
Suzuki Swift, 1.2 VVT, 69 kW (2016-
BMW 530i E61, 3.0 R6 AT, 200 kW (2011 -2015)
Hyundai i30, 1.4, 80 kW (2008-2011)
Peugeot 307 break, 2.0 HDi, 79 kW (2006-2008)
Mazda 121, 1.4, 44 kW (2004-2006)
Suzuki Swift, 1.2 VVT, 69 kW (2016-
BMW 530i E61, 3.0 R6 AT, 200 kW (2011 -2015)
Hyundai i30, 1.4, 80 kW (2008-2011)
Peugeot 307 break, 2.0 HDi, 79 kW (2006-2008)
Mazda 121, 1.4, 44 kW (2004-2006)
- miro263
- **
- Kontaktovat uživatele:
Hyundai Accent MC 1.4 -city car
a kopec dalsich nehyundaioidnych
a kopec dalsich nehyundaioidnych
- alvin
- **
- Kontaktovat uživatele:
Je to žiaľ tak,ale šmejdove erzac diely nepochádzajú len z Číny , ani to nieje nič nového žiaľ,kto mal v 2.polovici 90.rokov Škodu 105-130 vie o tom svoje,aké "kvalitné" výfuky sa predavali so značkou "made in poland" či rozvody,čo vydržali ani nie 15 000 km,alebo stieracie líšty taktiež s Poľska,čo poškriabali sklo a o poľských brzdových komponentoch by sa dalo tu tiež popísať.Poľské ložiská nábojov kolies boli kapitolkou samou o sebe už v 70.rokoch,vydržali polroka,vtedy boli najlepšie ruské ,keď som menil na Matizovi,nedal som si zamontovať zrovna SKF,ale ani pôvodne kórejske,ale našej výroby A ani napr. vodné pumpy talianskej výroby nemajú práve najlepšiu povesť Od kamoša,servisáka,viem že sa treba vyhnúť súčiastkam Zn. STARLINE.najmä čo sa týka riadenia a podvozku,naopak solídnu kvalitu majú od firmy MOOG,ale asi sa to oplatí kúpiť u autorizovaného predajcu,nie v servise
DACIA Sandero 1,0 SCe Arctica, ex-HUNYADI GETZ 1,1i/2004 ,zvaný Veľrybák, 132 000 Km,kupovaný ako fungláč-nedám naň dopustiť,len zub času
predtym 2x Daewoo, 2x OPEL ASTRA,SEAT Ibiza, 2x Škoda,
predtym 2x Daewoo, 2x OPEL ASTRA,SEAT Ibiza, 2x Škoda,
Tvuj kamarad servisak je jasnym zakaznikem Autokelly:-D
Ale v podstate ma v obojim pravdu..
Jinak,ja delam autodily,vozime je servisum atd...proste Kelly v mensim.. a rozlisuju 3 typy servisaku.. prvni typ vola a pta se co nejlepsi kvalite,aby s tim pak mel pokud mozno minimum reklamaci.Druhy typ se pta po co nejnizsi cene,aby bud udelal na zakaznikovi co nejvic penez anebo je je zakaznik zrovna chudej jak kostelni mys a tlaci na cenu.No a treti k nam ani nevola,protoze vola do Autokelly,tam koupi Starline a zakazniku,tady to mas opraveny...na pul roku.
To jsem psal o servisech,ktere jsou od pohledu alespon na minimalni urovni,kam by se clovek od pohledu nemusel bat prijet... Samozrejme jsou i servisy,ktere jsou od pohledu naprosta tragedie a nikdo by si tam auto davat nemel.i do takovych dodavame a i oni maji zakazniky,nechapu:-)
Ale v podstate ma v obojim pravdu..
Jinak,ja delam autodily,vozime je servisum atd...proste Kelly v mensim.. a rozlisuju 3 typy servisaku.. prvni typ vola a pta se co nejlepsi kvalite,aby s tim pak mel pokud mozno minimum reklamaci.Druhy typ se pta po co nejnizsi cene,aby bud udelal na zakaznikovi co nejvic penez anebo je je zakaznik zrovna chudej jak kostelni mys a tlaci na cenu.No a treti k nam ani nevola,protoze vola do Autokelly,tam koupi Starline a zakazniku,tady to mas opraveny...na pul roku.
To jsem psal o servisech,ktere jsou od pohledu alespon na minimalni urovni,kam by se clovek od pohledu nemusel bat prijet... Samozrejme jsou i servisy,ktere jsou od pohledu naprosta tragedie a nikdo by si tam auto davat nemel.i do takovych dodavame a i oni maji zakazniky,nechapu:-)
Hyundai Matrix 1.5 CRDi VGT 81kw
Je to hnus velebnosti, chce se mi blejt . Když se nad tímto problémem ale člověk zamyslí, tak z toho kolotoče prostě není úniku. To že se občas zabaví pár kontejnerů a někdo někdy dostane nějakou pokutu, s tím se v této branži počítá. Stejně tak jako je nicneřešící policejní a následné soudní stíhání třeba obyčejných dealerů drog na ulici. Ano, ono jim to tu situaci jen na malou chvilku znepříjemní, ale jeden bezvýznamnej člen je hned nahrazen dvěma dalšími a jede se vesele dál. Za tuto situaci ale podle mě může stejně jen a jen "vyspělí západní" svět (Evropa a Severní Amerika). Veškerou výrobní technologii v posledních 20-ti letech přesunuli právě do Asie, Turecka a případně Jižní Ameriky a prostě je to naučily vyrábět. Ty nebezpečné potraviny, pesticidy, autodíly a jiné výrobky, které můžou vážně ohrozit zdraví lidí, případně můžou zapříčinit zamoření zemědělské půdy a třeba i mutaci zemědělských plodin, to je vážně síla a to už je pomalu na vyhlášení dovozního embarga pro celou Čajnu. Ale toto se samozřejmě nikdá nestane a život půjde vesele dál (co jiného taky dělat). Ještě se dá dejme tomu pochopit, že pokud je něco padělek a náhražka značky, tak se dá sehnat jen na určitých místech, tržištích a člověk se sám rozhodne, jestli si půjde koupit iriginál, nebo padělek. Ale to, že se padělky už dostali do zcela legální tržní sítě a nabízejí se i ve značkových autoservisech a nebezpečné potraviny jsou k mání v obchodních řetezcích, to je sakra špatnost.
Hyundai i30 Comfort, 1,6 CRDi VGT - 85kW, Vivid Blue, 07 / 2010.
Oil: Shell Helix Diesel Ultra 5W-30. Benzina - Verva Diesel / Euro Oil - Optimal Diesel (bez biosložky) + VIF
"Ať to má kozy nebo kola, vždy s tím budou problémy".
Oil: Shell Helix Diesel Ultra 5W-30. Benzina - Verva Diesel / Euro Oil - Optimal Diesel (bez biosložky) + VIF
Na video jsem nekoukal, ale tusim, ze to bude to samy, kdy na dve Fabky daly ruzne desticky se stejnym obalem.
Co k tomu rict. U autorizaku Skoda bych se moc nebal - za prve uz na samotny desticky z Parts centra maji velmi dobry nakup (zrovna v patek jsem ze zvedavosti porovnaval ceny dily na Octavku/i30 - bohuzel, hrozny zjisteni, ale to sem ted nepatri), za druhe jsou prisne a casto kontrolovani primo ve skladovacich prostorech. V tomto ma Skodovka hodne navrh a u jinych znacek to tak dobry nebude.
Druha stranka veci je ta, o ktery jsem uz mockrat psal - je to tady, protoze to chceme. My jsme sem Cinany a ruznou verbez pustili, my jsme chteli nakupovat levne a na to vyrobci nezareaguji jinak nez snizenim kvality. Tohle je kolotoc, ktery se nezastavi a nepujde z neho vystoupit. Zbyva jen davat si velky pozor - a to nejen v dilech, ale i elektronice, potravinach atp. Ja to z pozice prodejce dilu vidim kazdy den a i ve vlastnim zajmu si rozsiruju obzory a se zdesenim sluduju, kolik se sem za pouhy dva roky dostalo padelku napr. znacky Brembo - az na drobny odlisnosti na obalu nema zakaznik temer sanci nic poznat, stejne tak oleje - odlisnosti poznate pouze na obalu a tak je to se vsim. To nikomu nepripada podezrely, jak ceny brutalne klesly a tyto produkty se predevsim objevili na portalech jako je Aukro (nic proti Aukru, jdeo lidi, sam tam nakupuju a i oleje jsem tam od jednoho provereneho prodejce kdysi bral) apod.? My sami bysme se meli zamyslet nad tim, jestli pujdeme po kvalite nebo po cene, protoze to jen v mizivem procentu jde spojit.
Co k tomu rict. U autorizaku Skoda bych se moc nebal - za prve uz na samotny desticky z Parts centra maji velmi dobry nakup (zrovna v patek jsem ze zvedavosti porovnaval ceny dily na Octavku/i30 - bohuzel, hrozny zjisteni, ale to sem ted nepatri), za druhe jsou prisne a casto kontrolovani primo ve skladovacich prostorech. V tomto ma Skodovka hodne navrh a u jinych znacek to tak dobry nebude.
Druha stranka veci je ta, o ktery jsem uz mockrat psal - je to tady, protoze to chceme. My jsme sem Cinany a ruznou verbez pustili, my jsme chteli nakupovat levne a na to vyrobci nezareaguji jinak nez snizenim kvality. Tohle je kolotoc, ktery se nezastavi a nepujde z neho vystoupit. Zbyva jen davat si velky pozor - a to nejen v dilech, ale i elektronice, potravinach atp. Ja to z pozice prodejce dilu vidim kazdy den a i ve vlastnim zajmu si rozsiruju obzory a se zdesenim sluduju, kolik se sem za pouhy dva roky dostalo padelku napr. znacky Brembo - az na drobny odlisnosti na obalu nema zakaznik temer sanci nic poznat, stejne tak oleje - odlisnosti poznate pouze na obalu a tak je to se vsim. To nikomu nepripada podezrely, jak ceny brutalne klesly a tyto produkty se predevsim objevili na portalech jako je Aukro (nic proti Aukru, jdeo lidi, sam tam nakupuju a i oleje jsem tam od jednoho provereneho prodejce kdysi bral) apod.? My sami bysme se meli zamyslet nad tim, jestli pujdeme po kvalite nebo po cene, protoze to jen v mizivem procentu jde spojit.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
mne se stalo ze si znamy koupil origo desticky nejmenovane znacky,staly majlant,po 2 mesicich zacly na aute problemy s vlnenymi kotouci,pri rozebrani -desky jako zrovna namontovane nove a kotouce jako ziletky,a pak si priplat za origos oboji letelo do srotu
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
Hard: Vidíme to podobně, prostě jsme si takto ty Číňany vychovaly a vše bylo shora tiše tolerováno. Jedině tvrdé represe a sankce od prvopočátku, tomu mohli zabránit. Teď je v tom takovej masakr a bordel, že skutečně laik nemá šanci poznat, co je co. Pokud by se ale člověk řídil jen jednoduchou rovnicí, kdy drahé = kvalitní a originální a levné = nekvalitní napodobenina, tak v momentě, kdy se falsifikát zdraží a přiblíží k úrovni origo výrobku, tak už nebude nic, čím by se to dalo laicky odlišit. I když je ještě brzo, tak za chvilku tu máme vánoce. Přemýšlím, že synkovi koupím hodinky. Najel jsem si na pár internetových obchodů a většina z nich mají i své vlastní kamenné prodejny. Nakonec jsem si vybral jednu značku a typ, které se mi docela líbí. Po podrobnějším vyhledávání tohoto typu hodinek, jsem začal porovnávat ceny u jednotlivích prodejců. Na jedné straně tyto hodinky můžu sehnat za cenu kolem 1.600,- kč a na druhé straně, naprosto stejné provedení v barvě i funkcích, se dá sehnat za cenu 6.500,- kč. Není na nich prostě žádný sebemenší rozdíl. Volal jsem celkem ke 3 prodejcům, abych si zjistil, jestli je mají momentálně na prodejně a můžu je u nich vidět na vlastní oči a mimo to jsem se ptal na originalitu a cenu. Ten, co ty hodinky prodává ze nejlevnější cenu, tak samozřejmě tvrdí, že vše je originál a v originál krabičce od výrobce a ti, co stejné hodinky nabízí za cenu nad 2.500,- kč, tak na tom mají nehoráznou marži a na druhé straně ten, kdo ty hodinky nabízí za cenu kolem 6.000,- kč, tak tvrdí, že tyto hodinky levnější o tolik tisíc být nemůžou a pokud ano, tak se 100% jedná o padělek. A teď se v tom zákazníku zorientuj, co je co.
Hyundai i30 Comfort, 1,6 CRDi VGT - 85kW, Vivid Blue, 07 / 2010.
lada71: to je právě ono, aby ses někde neblamoval, to abys' byl odborník ne všechny možné obory a ani to kolikrát nepomůže. Bohužel ani cenové vodítko či lokalita nákupu občas nepomůžou. Když si někdo koupí lacinou věc v Kolbence na blešáku nebo v Kelly pod značkou Starline, tak asi tuší, jakou bude mít výrobek životnost. Když ale někdo udělá plagiát značkového výrobku a prodává ho třeba ve značkové síti za "značkovou" cenu, tak to už jsme bezbranní
Hodinky, jestli máš občas cestu do Prahy a nemají tam tu cenu brutální, bych koupil v Koscomu. Velký výběr, ochotní a znalí prodavači, už jsem tam párkrát byl a vždy spokojenost. Já vím 1500 a 6000 je rozdíl, ale pokud je člověk nerozmlátí, tak má hodinky fakt na třeba 20 let (to je jeden z posledních produktů dnešní konzumní doby, který má ještě výdrž...). Když to porovnáš třeba s autem, za které vysolíš 300-400 a za nějakých 4-5 let jde z domu se ztrátou třeba čtvrt mega, tak jsou ty hodinky v přepočtu na rok "provozu" halířovou položkou.
Já si koupil před 5,5 lety Citizen Eco-drive, kromě lehce škráblého sklíčka a pásku, který by potřeboval vyčistit, jsou úplně v pohodě. To o žádném jiném výrobku, který jsem si v poslední době koupil domů nebo do firmy, nemůžu vůbec říct! Jo, a platil jsem okolo bůra, takže to ještě šlo...
Hodinky, jestli máš občas cestu do Prahy a nemají tam tu cenu brutální, bych koupil v Koscomu. Velký výběr, ochotní a znalí prodavači, už jsem tam párkrát byl a vždy spokojenost. Já vím 1500 a 6000 je rozdíl, ale pokud je člověk nerozmlátí, tak má hodinky fakt na třeba 20 let (to je jeden z posledních produktů dnešní konzumní doby, který má ještě výdrž...). Když to porovnáš třeba s autem, za které vysolíš 300-400 a za nějakých 4-5 let jde z domu se ztrátou třeba čtvrt mega, tak jsou ty hodinky v přepočtu na rok "provozu" halířovou položkou.
Já si koupil před 5,5 lety Citizen Eco-drive, kromě lehce škráblého sklíčka a pásku, který by potřeboval vyčistit, jsou úplně v pohodě. To o žádném jiném výrobku, který jsem si v poslední době koupil domů nebo do firmy, nemůžu vůbec říct! Jo, a platil jsem okolo bůra, takže to ještě šlo...
i30 combi PDe 1.5 DPi 110k
i30 kombi CRDi Weekend Design 109 k (17-20), Cee'd SW 1.6 GDI 135 k (15 -17 )
i30 cw 1.6 CVVT 126 k (11 - 15), C-MAX 1.6 TDCI 109k (06 - 11), Punto 1.2 16V 80k (02 - 06)
6 x Š 120/125 (95 - 02)
i30 kombi CRDi Weekend Design 109 k (17-20), Cee'd SW 1.6 GDI 135 k (15 -17 )
i30 cw 1.6 CVVT 126 k (11 - 15), C-MAX 1.6 TDCI 109k (06 - 11), Punto 1.2 16V 80k (02 - 06)
6 x Š 120/125 (95 - 02)
Muzem si za to vse sami. Jezdim kupovat SKF loziska k oficialnimu dilerovi teto znacky. Jak je mozne, ze ma napr. naboj kola za 3000,- a vy ho dokazete sehnat pres inter. obchod za 1/3? Je to padelek! Kdyz reknu cenu zakaznikovi, jsem u nej zlodej, protoze on si ho nasel za 1/3 cenu. Nevysvetlite mu ze je to padelek, ze to ma nepresnou geometrii a ze je to udelane ze sracky materialu. Proste jsem jako mechos zlodej! Co se tyce brzd desticek a kotoucu, tak to je kapitola sama o sobe, protoze 50 procent mechaniku serou na to, aby dokonale ocistili napriklad naboj na kterem kotouc je! To co nekdy vidim je fakt sila! Ale zakaznik je spokojen. Hele tamhleten garazmistr mi to udela za 300,- a ty chces jednou tolik? Zlodeji! Pak pan po 4 mesicich prijede jestli mu nemuzu pomoci. Von ten garazmistr ho poslal do haje, ze si za to muze sam, ze ma napriklad orezly naboje! A ze nic reklamovat nebude! A tak je to se vsim!
Accent 1.5 GT
Lantra 1.8 GT 94 , Lantra 1,6 GLS na dily
Trajet 2.0 CVVT 2005 momentálně na JIPce po manželčině zásahu. :-(
Trajet 2.0 CVVT 2006 plyn
Sonata 2.0 2002
H-100 Vodácký šmajchlkabinet s lůžkovou úpravou! :-)
Lantra 1.8 GT 94 , Lantra 1,6 GLS na dily
Trajet 2.0 CVVT 2005 momentálně na JIPce po manželčině zásahu. :-(
Trajet 2.0 CVVT 2006 plyn
Sonata 2.0 2002
H-100 Vodácký šmajchlkabinet s lůžkovou úpravou! :-)
Dealer SKF je na tom uplne stejne jako servis Hyundai, vy nakupujete za ceny X a servis 10km od vas muze nakupovat za X-10%, protoze dela mnohem vetsi obrat - a o tom to cely je. Maly odberatel nikdy nedosahne na ceny velkoodberatele.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP