Aditivum

Santa Fe druhé generace, 2006 -2012

Moderátoři: miooo, Moderátoři

Odpovědět
OndraFe

Aditivum

Příspěvek od OndraFe »

Tak priznejte se kdo dava aditivum do Santika a jaky ? Ja preferuju VIF a max. spokojenost :)
Reklama

mnkk

Re: Aditivum

Příspěvek od mnkk »

Podla čoho si max. spokojný? Ako si prišiel, že je tam nejaký rozdiel? Tiež používam to čo ty, ale nikdy som si rozdiel nevšimol. Zvýšenie cet. čísla možno je, možno nie je. Nedokážem to postrehnúť. Auto ťahá rovnako, klepe rovnako, štartuje rovnako... Hmmm???
Santa Fe 2,2 CRDi 143kW TM

ex
H1 Tour 2,5 CRDi 125kW TQ
i30 1,4 cvvt 80kW LPG FDh
Santa Fe 2,2 CRDi 147kW DM
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

.. navyse VIF ma asi najdebilnejsie davkovanie zo vsetkych aditiv ake poznam

(pouzivam ho, momentalne alternujem s aditivami od Ekolube - mam 160 000km)
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
OndraFe

Příspěvek od OndraFe »

Ty mas Santa Fe ? Rozdil je v hlucnosti za studena a zda se mi ze kourivost je trosinku jina. Rozdil tam je a hlavne ze zkusenoeti vim ze proto aby te vstriky a motor bezely tak jak maji je nejlepsi prevence VIF.
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

k vifu napisem len toto - existuje jeden- JEDINY test aditiv, ktory VIF vyhral. Mam znameho v Ekolubu ( ato je clovek od fachu) a ten mi tvrdi jednu vec .. davkovanie 1 ml aditiva na 1000ml paliva je chemicky vzadne nonsens. Aby to ako tak fungovalo treba minimalne zdvojnasobit davku a vtedy uz ekonomicke vyhody koncia. navyse ten obal, to snad vymyslel najvacsi trotl. v zime tu plechovku aute nechat nesmies, lebo mraz samotny to aditivum znici, ulievat to na benzinke do toho naprsku je tiez radost.. najma ak je odmerka po 20ml

navyse existuje riesenie a tym je obyc kvalitna nafta. A je uplne jedno ci je to Santa alebo nie. Je to ten isty CR system s tym istym vstrekovacom od Boschu
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
mnkk

Příspěvek od mnkk »

OndraFe píše:Ty mas Santa Fe ?
Je úplne jedno ktorý :hyu: máš. Rovnako sa to správa aj na ne :hyu:

Ja osobne dávam skoro dvojnásobné množstvo a ako hovorím, rozdiel som nevidel, ani necítil. Tým netvrdím, že to nemože fungovať. Používam, ale že by som bol max. spokojný to sa nedá povedať. :wink:

ex
Norton
*

Příspěvek od Norton »

No ja som pouzival Castrol TDA vo vacsich davkach ako bolo predpisane a teda ziadny rozdiel som si tiez nevsimol. Mozno nozsia dymivost, ale ta je aj bez neho skoro ziadna.
DanielD952
**

Příspěvek od DanielD952 »

Můžu se zeptat k čemu to je dobré používat takové aditiva? Měl jsem asi už 10 aut a nikdy jsem nic takového nikam nelil...proč bych to dělal u moderního auta? Tam se má jen tankovat a o zbytek se stará servis ne? Třeba něco dělám špatně :shock:
Díky za rady =D>
Hyundai Santa Fe 2,2 CRDI, 143kw, 194 PS, 387 Nm, 2007
Spotřeba 7,0 - 7,5l/100km
mnkk

Příspěvek od mnkk »

Ja osobne to používam kôli biozložke, ktorá je v palive. Ale ako som písal. Žiadnu zmenu som nespozoroval. Na autobazar.eu niekto písal, že mu to pomohlo odstrániť trhanie motora (pravdepodobne zanesené vstrekovacie trysky). Možno to účinok má. Fakt neviem.

Kludne to môže byť iba placebo efekt... Nalial som aditívum, hneď ide motor tichšie, lepšie ide z nízkých otáčok... Sú všeliaký experti. (nikoho nechcem uraziť :mrgreen: )

ex
oltcitak

Příspěvek od oltcitak »

Aditiva sa pouzivaju na dosiahnutie specifickych narokov na palivo,aditivuju aj predajcovia. Presna odpoved,ci ANO,alebo NIE neexistuje,zalezi od podmienok.Davat napr. do OMV Maxxmotion aditiva na znizenie bodu filtrovanosti(odolnost voci zrazaniu parafinu pri nizkych teplotach) je blbost :lol: ale dat mu prisadu na zlepsenie mazivosti uz svoj ucinok moze mat vo zvyseni odolnosti voci opotrebovaniu.Nafty s prisadou BIO zlozky lepsie mazu,tie to nepotrebuju,ale zasa nevydrzia dlhe skladovanie,tam je dobre dat prisadu na eliminovanie neziaducich ucinkov biozlozky.Tie aditiva su aj tak vacsinou zalozene na prirodnom petroleji. :lol: tak prast ako uhod :lol: a vobec,uz sa toho tu popisalo,ze........... :!:
"Rexik" 4WD,2,5l CRDi 103kW

Kód: Vybrat vše

http://oltcitak.rajce.idnes.cz/
ErosKE
**

Příspěvek od ErosKE »

Servuste, tak pridávam aj ja svoju skúsenosť. :hyu:
Vôbec som to neriešil, ktoré aditívum vyhralo, dával som to, lebo som si myslel, že to má neaký význam, ale pri
poslednom tankovaní na Shell, kde vám pumpár natankuje auto a vy ho predtým zastavíte, lebo musíte naliať aditívum...,
mal takú malú poznámku, či som postrehol neaký rozdiel v správaní auta a musím konštatovať, že som nepostrehol vôbec
žiadny rozdiel...
Skôr mi bolo doporučené, nie od "Pumpára" :D , ale od známeho - Retech fuel cleaner - http://www.retech.com/sk/vyrobky/2/18
VW Touareg 2015 PREMIUM 4MOTION 193KW/262k 3.0 V6 TDi (2024 - 130.000km)
Hyundai SantaFe 2006 2.2 CRDi 110kW/150k 4WD 5st.AT GLS/VGT (2024 - 300.000km)
ErosKE
**

Příspěvek od ErosKE »

Našiel som ešte niečo pre Čistenie a ochrana Common Rail systému - NANOADITIVA pre system CRDi...

http://www.nanoaditiva.sk/produkt,commo ... ---protect

Hlavne využitie je v mestskej prevádzke...

Wikipedia :

Nevýhody
Vstrekovací systém Common-Rail má nasledujúce nevýhody:
K permanentnému udržaniu vysokého tlaku v systéme sa musí udržovať určitý výkon motora. Podľa druhu motora, systému, otáčok a výkonu motora musí byť akumulovaný potrebný tlak v zásobníku, následkom čoho je zníženie celkovej účinnosti motora, a v mnohých prípadoch nutnosť chladenia paliva.
Pri poškodení vstrekovacieho ventilu (zaseknutie alebo zašpinenie trysky) je možné, že palivo začne neustále tiecť do spaľovacieho priestoru (pri klasických systémoch sa to stávalo len počas pracovného taktu). Dodatočné zaistenie systému nie je možné - podľa poruchy sa pri vyskytnutí ("trvalého vstrekovania") v krátkej dobe zničí motor. Vstrekovacie dýzy sa po čase znečistia. Pri mestskej prevádzke, sa to môže vyskytnúť už pri 60 000 km. V tomto prípade sa hovorí o tzv. "zalepení" , čoho výsledkom je zlé vstrekovanie. Následkom toho vzniká nepokojný chod motora alebo zvýšené dymenie vo výfuku. Toto sa dá odstrániť pridávaním čistiacich prísad, ktoré sa dávajú do paliva alebo sa injektor/dýza vymontuje a vyčistí v špeciálnom čistiacom roztoku.
VW Touareg 2015 PREMIUM 4MOTION 193KW/262k 3.0 V6 TDi (2024 - 130.000km)
Hyundai SantaFe 2006 2.2 CRDi 110kW/150k 4WD 5st.AT GLS/VGT (2024 - 300.000km)
Odpovědět

Zpět na „SANTA FE II“