vymena zarovek SPZ pomoc, serizeni potkavacich svetlometu

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
t0x!n
Kontaktovat uživatele:

vymena zarovek SPZ pomoc, serizeni potkavacich svetlometu

Příspěvek od t0x!n »

Cau, mam mozna blbej dotaz, ale podle chytre knizky u auta jsem se dozvedel prd a na netu co jsem hledal vim tez kulovy.
Menim "hlavni" H7 zarovky za Osram night breaker plus a chci s tim vymenit i predni parkovacky aby byly stejne bily jak hlavni svetla a tady je ten kamen urazu, nekde jsem cetl, ze na prdni svetla nejsou v zadnym pripade dle ceske legislativy povolene led zarovky, vztahuje se to i na "nehlavni" svetla jako jsou parkovacky? Hlavne pokud by byly povolene nebo ne, jaky zarovky hledat do prednich parkovacek? Dle manualu 5W no to jsem se toho dozvedel... to same plati i pro zadni "bila" svetla, vecer se mi u nas po tme hur parkuje, takze bych chtel dozadu vykonejsi zarovky, takze to vychazi na LED, opet nevim jaka patice, vzadu si myslim uz problem neni a jsou povoleny nebo se mylim? Ale dle manualu opet popis: 16W jestli to teda patri ke svetlum "zpatecky" protoze z popisu zpetne svetlomety jsem trosku zmatenej :D Poradi nekdo jaky zarovky nebo spis patice hledat a povoleni tech LED?

edit. 28.10.

ty predni svetla jsem uz vyresil koupil sem do potkavacek osramky night breaker plus a do parkovacek osram cool blue a sviti vlastne uplne stejne.

Mam ted jinej problem a to po vymene tech potkavacich zarovek, nevim mozna se zeptam jak debil, ale tim, ze jsou tam preci H7ky, tak ty nemaji presny urceni polohy jak napr. H4, ktery v sobe maji jak potkavacku tak dalku ne? Kdyz se povede otocit zarovku tak sviti pak blbe. Jde mi o to, ze kdyz ted jedu vecer tak leva strana u ridice mi sviti v dost zuzenym kuzelu smerem skoro az do protismeru a vlastne zaber nekde od stredu auta az k leve krajnici mi prijde skoro neosvetlenej. Je mozny, ze ta zarovka je nejak spatne nasazena i kdyz mi presne sla do patice kde nejde udelat chyba protoze tam je vyrez na zobacek zarovky a pak se to na ty 2 "packy" vstune a pootoci a je to zajisteny, tak nevim. Nebo je potreba pokazdy serizovat svetla? coz jsem koukal podle manualu je pekna prasarna a je to snad pomalu az na servis, to bych asi nedal.

Druhej problem mam s vymenou zarovek SPZ uz jsem si v aute ohmatal vymenu vsech zarovek teda krome mlhovek coz bude dost prasecina, ale ted k te SPZ, dle manualu se maji 2 cerny packy po bocich zmacknout jestli jsem to pochopil, to jsem udelal u jedne te krytky, packy zalezly jakoby dovnitr pod plast narazniku a nejde s tim "pouzdrem" stejne hnout, takze ted mam jednu v normalni poloze druhou v tehle se zalezlejma bocnima packama pod naraznik a stejne s tim nic nejde delat, mate nekdo navod jak pro debila, jak mam vytahnout to cerny obvodovy pouzdro vcetne te plastove krytky pod kterou je zarovka? Dekuju
Naposledy upravil(a) t0x!n dne 28 říj 2013, 18:32, celkem upraveno 2 x.
Kia Ceed 2015 1.6 GDI TOP - bílá WD
i30 II 1.4 CVVT 73kW - "původní" Komfort - prodáno
Obrázek
Reklama

bony

Re: jake zarovky do prednich a zadnich parkovacek a povoleni

Příspěvek od bony »

Už se to tu řešilo v plno tématech - Já to mám osazeno tak https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=160&t=26080
místo té parkovačky, která je zase až moc bílá jde dát http://xenonwhite.de/images/narva-blue-w5w.jpg Jinak tady je toho taky dost na čtení https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... ilit=osram chce to jen hledat...
t0x!n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od t0x!n »

tohle vsechno jsem cetl uz vcera, hlavni zarovky mam vybrany a o tech narvach jsem cetl taky, kdyby nebylo nazbyt tak nejbliz co mam v obchode vemu OSRAM COOL BLUE W5W 12V 5W (patice W2,1 x 9,5d) kus za 30Kc a verim ze to bude stejny jak ta narva, ale to neresi muj problem jestli muzu dat misto nich LED zarovky a nebudu porusovat zakon a vymenu tech zadnich vcetne patice a zas LED sem nikde nenasel...
Obrázek
bony

Příspěvek od bony »

Led nemuzes dat jen misto hlavnich zarovek do parkovacek a do zpatecek si dej klidne led ale mela by byt na nich homologace coz asi zadna nema. Max si tam dej bez homologace a delej vola a zavadu odstran na miste.

odeslano z telefonu.
soban

Příspěvek od soban »

Prostě to co strkáš do auta za žárovky tak musí mít homologaci! (aby to svítilo tak jak má)

Samozřejmě když si dáš do interiéru led tak tam to asi nikdo kontrolovat nebude, ale ve světlech můžeš narazit.
t0x!n
Kontaktovat uživatele:

Re: vymena zarovek SPZ pomoc, serizeni potkavacich svetlomet

Příspěvek od t0x!n »

editoval jsem prvni prispevek v kterym je dole popis s cim bych jeste potreboval pomoct, diky
Obrázek
soban

Příspěvek od soban »

Prostě máš tam tu H7 blbě.

Chce to za světla pořádně na to mrknout - H7 má taky výstupky a musí pěkně do světla zapadnout.

Obrázek

S osvětlením SPZ neporadím ještě jsem ho neměl venku, ale mělo by to jít vytáhnout po odháknutí těch bočních pacek.
t0x!n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od t0x!n »

ty vystupky mi zapadly do "pouzdra" zarovky, ale to se pak veme a otacivym pohybem zajisti do svetla a tam je ten problem, nevim jestli to nejde i obracene v uhlu 180° jelikoz nevim jestli jsem to neobratil jak jsem tu zarovku "vypacil" ven

edit.

na SPZ zarovky jsem uz dosel, vymenit je clovek tak 5x tak ma ty plasty uplne v hajzlu, takze chci videt casem, zas na druhou stranu jak casto praskaji ze...
Obrázek
Robo28

Příspěvek od Robo28 »

Ja som sa s výmenou žiarovky na ŠPZ tiež pekne potrápil. V manuáli je to popísané úplne na prd. Nie je ako stlačiť tie packy. Ide to len vypáčiť pomocou tenkého šrobováka, alebo nožíka. Mne sa to síce podarilo aj pomocou šrobováka, čo je v u rezervy, lebo som nič iné poruke nemal, ale nabudúce si určite zoberiem niečo tenšie.
Tá H7 ti možno dobre nedosadla. Mne sa niečo podobné stalo na Punte. Dal som ju tam správne, ale svietila úpne mimo. Tak som ju vybral a znova nasadil a potom už svietila tak ako má.
Odpovědět

Zpět na „i30 2012- Elektronika“