Tak mi po 5 letech a ujetí 54 000 km odešel spínač brzdových světel

. Podle popisů majitelů áců je to doba , kdy nadešel čas aby přestal fungovat. Vůbec jsem o tom nevěděl , že mi nesvítí brzdovky , někdy světla problikávaly , někdy nesvítily vůbec a někdy svítilo třeba jen jedno a ještě slabě. Podle diskuze - brzdová světla - mi bylo hned jasný co se stalo , pro jistotu jsem ještě zkouknul pojistku ale ta byla dobrá. Náhrada za originální spínač neexistuje , tak jsem musel do servisu

, spínač skladem , cena 506 Kč. Není to málo ale co se dá dělat. Brzdová světla jsou důležitá , bez nich by se mi někdo brzo podíval do kufru

. Výměnu popíšu velice jednoduše , spínač je nad brzdovým pedálem - viz foto - přístup je docela dost špatný , potřeba pouze stranový klíč č. 14 a hodně ohebné ruce , po zádech se vsunout pod pedály a dostatek pevných nervů , opravdu je výměna náročná . Při výměně pouze pozor na matici která zůstane po vyndání na spínači , ta vymezuje vůli aby světla nesvítila pořád a prodlevu kdy po sešlápnutí pedálu se světla rozsvítí. Mně výměna trvala cca 15 min. ale pěkně jsem si u toho zanadával jaký je k tomu přístup , pro ty kteří se nechtějí nervovat doporučuji vyndat brzdový pedál .