i30 s motorem 1,6 CVVT, 88kW jsem měl několik dní půjčené během opravy mého auta.
Akorát potvrdím, že jsem měl podobné zkušenosti. Na dálnici ve 130km/m vysoké otáčky (+ zvuk kafemlejnku). Motor brzdil také znatelně. Mohlo by to být tím, jak je auto lehčí, je méně hmoty, která by pokračovala dál větší setrvačností, když nepočítám další věci v motoru, kterým nerozumím. Neřekl bych, že se to bude zajetím nějak výrazně měnit.
Ještě tu padla otázka proč si někdo koupil

, trochu jsem se zamyslel a vyšlo mi toto:
1) cena (nejlepší poměr výkon/cena - v dané kategorii se stejnou výbavou neseženete lépe)
2) recenze (v době, kdy jsem auto kupoval pěly samou chválu viz např.
http://www.autoforum.cz/testy-aut/test- ... lne-dobre/)
3) nekrade se (stačí si najít nějaké statistiky odcizených vozidel a hned je jasno, ještě zajímavější je, kolik se jich vrátí zpět majiteli)
4) design (vzhled a pocit z auta mě stále baví, což se nedá říct o žádné škodovce, kterých je všude plno)
5) záruka (velmi hodnotný bonus 5let záruky, každý ví, co se stává po jejím uplynutí, taková je bohužel dnešní doba)
6) spotřeba (trochu jsem naletěl papírové spotřebě, která vypadala dobře, realita je o 2l jinde, ale to je asi u každého auta)
7) vyrábí se v ČR (rád podpořím tuzemnskou práci a ekonomiku)