Zadní brzdy
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
Zadní brzdy
Kolegové, vyskytl se mi problém se zadní brzdou. Mám kotouče a levá strana mi nebrzdí, v zimě by to byl problém. Kotouč je rezavý, tak se to chystám rozebrat, nemáte nějaký tip, čím by to mohlo být?
díky
díky
Hyundai Lantra 1,8 GLX 94 kW, r.v. 97
- Reklama
Re: Zadní brzdy
Zkus parkrat poradne zabrzdit - proste to nekolikrat brutalne zadupni. Zbavis se rzi a bude to brzdit - pokud ne, bude asi pruser s pistkem...
- Rasty
- Kontaktovat uživatele:
A pravá přední brzdí? Brzdy jsou dělané do 2 okruhů. Pokud nebrzdí jeden okruh tak to může bejt brzdovej válec nebo ABS. Pokud nejde jen ten zadek, tak by jsem zkusil rozdělat a vyčistit pístek.
† Renault 19 1.8 16V r.v. 94
† Hyundai Lantra J2 2.0 16V r.v. 98 180koníků
† Audi 80 B4 Quattro 2.0 r.v. 92
* Hyundai coupe GK 2.0 r.v. 03
* Honda Civic EG 1.5 16V V-Tec r.v 94
Ahoj mel jsem ten samej problem.Me nebrzdil zadek vubec. Po rozebrani jsem zjistitl ze na kazdem trmenu byl vzdy zarezlej posuvnej cep brzdice.
Kdyz jsem vsechny cepy vycistil a promazal, tak jsem rovonou nechal stocit kotouce a koupil jsem i nove brz.desticky. A vsechno maka, rozebrani je celkem v pohode a sundani kotouce jde taky lehce.Jedinej problem co jsem mel byl ze jsem po nandani desticek musel trosku zpet zatocit valecek kterej se vysouva pri brzdeni a neuvedomil jsem si ze ho zase musim natocit tak abych mohl znova cely brzdic dat dohromady.Po chvilce rozcarovani a zkouseni jsem na to prisel.
Kdyz jsem vsechny cepy vycistil a promazal, tak jsem rovonou nechal stocit kotouce a koupil jsem i nove brz.desticky. A vsechno maka, rozebrani je celkem v pohode a sundani kotouce jde taky lehce.Jedinej problem co jsem mel byl ze jsem po nandani desticek musel trosku zpet zatocit valecek kterej se vysouva pri brzdeni a neuvedomil jsem si ze ho zase musim natocit tak abych mohl znova cely brzdic dat dohromady.Po chvilce rozcarovani a zkouseni jsem na to prisel.
Me to stlacit neslo, kdyz jsem mel Subaru tak jsem to normalne stlacil, tady jsem musel valecek pootacet ale ja ho mel jeste celkem orezlej tak jsem ho musel vytlacit ven, ocistit od rezy a znova nasadit, coz je taky celkem porod dostat to pres tu ochranou gumicku.Ale po nasazeni hruba sila nepomahala, musel jsem snim tocit a tocit, ale jde to.nordin píše:Něco o tom valecku jsem uz slysel, te to nejde klasicky stlacit.
No, snad to nebude tak hrozne. Diky za rady.
Mě stačilo rozebrat vyčistit a promazat posuvné třmeny, taky jsem zkontroloval prachovky a ty byly good. Ano váleček nejde zatlačit silou ale musí se šroubovat a další věc: na destičce je takovej výstupek a ten musí zapadnout do jedné z drážek na válečku takže si s válečkem musíš pootáčet aby to sedlo.
Lantra 1.8 16v GT - 94kW r.v. 1996
- zaludnikrs
- **
- Kontaktovat uživatele:
v patka sem byl na technicke a zadni brzdy sem chtel usetrit tak sem je nechal stocit,maji tak tak minimum(8mm) a dal sem tam novy brzd.desky,byla to blbost ale nebyla vata jak mi merily zadek jak ktera brzda brzdi,tak jsem se docela nasmal,litalo to tam jak cigani do anglie jinak sem mel podobny problemy,rozebrat,procistit a pohhoda
Jiřa