pár drobných rad

Moderátoři: vipe, Moderátoři

Odpovědět
melisa
*

pár drobných rad

Příspěvek od melisa »

vzhledem k tomu, že se blíží zima si uvědomuji že asi nějaké kapaliny by měli být nemrznoucí, asi jako třeba v ostřikovačích že? Auto jsem koupila nedávno starší a zajímalo by mne jak poznám jestli ta kapalina co tam je nemrznoucí je či ne.....
no a také ještě jedna věc, mám letní gumy 175/65/14 a chtěla bych si k ním koupit disky abych to nemusela přezouvat. Stačí když znám rozměr pneumatiky a k tomu budu chtít ty disky nebo je ještě nějaký jiný rozměr?
moc děkuji za trpělivost a odpověď! Melisa
Getz 1.3
Reklama

Felotron

Příspěvek od Felotron »

Kapalinou v ostrikovacich se zas tak trapit nemusis - v Tescu a podobnych kseftech koupis 5 litrove baleni cca kolem 50 Kc - takze az budes priste dolivat, tak vem tohle. Chladici kapalinu ti zkontroluji v kazdym servisu, nebo si muzes koupit takovou hracku, ktera si do sebe nasaje trochu te kapaliny a na na hustomeru se ukaze bod tuhnuti tve kapaliny.

Ten rozmer disku najdes ve velkem technicaku.

PS: Mel by to zvladnout kdejaky chlap ve tvem okoli ;)
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Ten dotaz ohledne kapaliny ostrikovacu mi prijde trosku komickej:) proste dolej nemrznouci a ono se to smisi, ne?
S disky je to snad taky jednoduchy, objednej si zimaky 175/65/14 a k nim 14ky disky s rozteci 4x100, stredovou diru Ti snad nekdo napise.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
vipe

Příspěvek od vipe »

Hardcam píše:Ten dotaz ohledne kapaliny ostrikovacu mi prijde trosku komickej:)
Hardcam úcta k ženám, když neví tak se alespoň zeptá, některá neví a přec radí viz.Jarmilka :lol:
Tomikp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomikp »

To Vlkobass: Letní do ostřikovačů je žlutá, zelená je v případě, že máš zbytek zimní a doleješ to letní a na podzim zas naopak. Pak je z toho taková celoroční :-).
Hyundai Sonata 2.0i 16V GLS 2002
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Vipe: promin, ale na silnici jsme si vsichni rovni:)

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
zz
**

Příspěvek od zz »

Chlapi neblbněte holce hlavu barvama. Já teď mám v ostřikovači letní růžuvou. Jednoduše: na piksle je napsáno LETNÍ SMĚS DO OSTŘIKOVAČÚ nebo -20´C, -30´C a t.d. u zimní. A pokud nechceš kvůli tomu chladiči do servisu, tak mi se osvědčilo toto: odeber trochu( stačí tu velkou injekční stříkačku) kapaliny z expanzní nádobky a v plastové!!!!! nádobě ji dej na 24 hodin do mrazáku. Pokud je druhý den zmrzlá nebo se změnila v tříšť, tak je třeba jí raději vyměnit nebo minimálně odpustit alespoň litr z chladiče a doplnit koncentrátem s co nejvyšším bodem tuhnutí(teda nejnižším) (takže jako s tím největším číslem mínus) :P Těm udělátkům na měření, hlavně těm levným, moc nevěřím, protože na trhu je tolik různých směsí od různých výrobců že je někdy těžké říct na jaké bázi je zrovna ta moje kapalina. Ale mráz je jen jeden, ať je venku, nebo v mrazničce.
Dříve: ..... a Santa Fe 2,4, manuál
nyní khaki Santa 2,2 Dynamic, manuál
Tomikp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomikp »

To ZZ:

No ja bych k tomu ještě doporučil že pokud neni jasný co je v chladiči za kapalinu, tak vzhledem k tomu, že se to nesmí míchat bych to všechno vypustil a dal novou už naředěnou v danym poměru jak to má bejt, pač nejde jenom o mráz, že jako v létě by stačila destilka, prostě ta kapalina je tam v tom poměru celej rok, s tim že na zimu by se to mělo zkontrolovat a případně dolejt trochu koncentrátu z toho co už tam je.
Hyundai Sonata 2.0i 16V GLS 2002
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

A ja mel do patku letni cebrenou, ted mam modlou...zimni, viteeee? :)

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
vipe

Příspěvek od vipe »

Hardcam píše:Vipe: promin, ale na silnici jsme si vsichni rovni:)
Jasně to já jen tak. :wink:
Odpovědět

Zpět na „GETZ“