po nastartování se rozsvítí kontrolky

Moderátoři: vipe, Moderátoři

Odpovědět
Andree

po nastartování se rozsvítí kontrolky

Příspěvek od Andree »

Čau, u Getze 1.3i nájezd 110tis. km., se mi vždy po nastartování rozsvítí kontrolky airbagu a check. Po cca deseti vteřinách zhasnou. Auto mám koupené pár dní a má novou technickou. Myslíte ,že to muže být nějaký problém ?
Děkuji za odpovědi.
Reklama

Richard555

Re: po nastartování se rozsvítí kontrolky

Příspěvek od Richard555 »

kontrolky by po zapnutí zapalování se měly rozvítit všechny - tím se kontroluje zda-li jsou funční a po nastartování pozhasínat. Ale bacha, neměly by určitě zhasínat všechny najednou, ale jednotlivě - postupně, jak jednotlivé systémy zjistí, že jsou OK. Týká se to hlavně airbagů či ABS, či ESP.
Pokud je nějaký systém špatný a auto se prodává, porucha se většinou neodstraňuje, ale kontrolky se v přístrojovce nějak pospojujou a pak svítí i zhasínají společně. Tak bacha na to.
Technickou ti projde auto i když nějaká kontrolka svítí, např. já prošel se svítící červenou kontrolkou nízkého stavu chladicí kapaliny.... pozůstatek podfouklého těsnění pod hlavou - špinavé kontakty snímače...
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Odpovědět

Zpět na „GETZ“