Nehrozí nějaký problém ??? Zkoušel to někdo ?
a důvod : nechce se mi ta baterka vymontovávat

předem díky za info ....
Moderátor: Moderátoři
Já mám též tu z LIDLU a funguje bez problému bez odpojování baterky.Richard555 píše:Já tak všechny svoje auta nabíjím. Mám tu chytrou nabíječku z LIDLU a nikdy jsem s tím neměl problém.
Baterku jsem odpojoval jen pokud jsem chtěl hrabat do airbagů ve volantu ......
Vzdy je jistota kabely odpojit. Nemusi se ale pokud by nahodou pustila vic proudu muzou odejit ridici jedn.martin.holub píše:a když nemám tu skvělou "z Lídlu" , stejně můžu nabíjet normálně bez odpojování kabelů z kontaktů baterky ?
Po odpojení baterky se ti vymaže krom rádia i palubní počítač. Nejsem si zcela jist, zda se nevymaže i paměť řídící jednotky, co se hodnot nasbíraných týče. Zajdi do Lidlu kup novou nabíječku a nemusíš nic řešit. Je opravdu dobrámartin.holub píše:a nehrozí při celodenním odpojení třeba vymazání nějakých údajů nebo nastavení řídící jednotky ?
Nutno říci, že nabíječku Lidl neznám, mínil jsem tuto:karelmrak píše:Používám leta spínanou nabíječku automat do 20A, nikdy jsem u žádníého auta neodpojoval baterku při nabíjení (Opel Omega I, Opel Omega facelift, Mercedes E220, Fiat seicento, nyní Hyundai i40), takhle nabíječka je schopná tak asi po 10 minutách nabíjení při prázdné baterce pomoci i při startu, alespoň u malého seicenta jsem takhle vždy nastartoval.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |