1.5 tgdi strata tahu
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
1.5 tgdi strata tahu
Ahojte. Mam otazku ohladom motoru 1.5 thdi mhev. Uz niekolko krat som mal stratu tahu. Motor akokeby siel na 3 valce, dunel auto sa cele triaslo. Na plyn nereaguje ziadna kontrolka nesvieti. V podstate pri podradeni uz len spomaluje duni vybruje. Vzdy sa mo to stalo na dialnici. Zacina to tak ze citim ako keby som siel po nerovnostiach po ceste a to vybrovanie sa stupnuje cim viac pridavam plyn.Jedina pomoc je vypnutie a zapnutie motora. Potom ide zas normalne. Stalo sa to niekomu? Mam najazdene 38000 km. V servise sa vyjadrili v zmysle ziadna kontrolka ziadny problem.
- Reklama
Re: 1.5 tgdi strata tahu
A napichli to vôbec na diagnostiku? Bo nie všetky chyby nechajú kontrolku rozsvietenú trvalo. Ja som mal misfire na 2. válci, kontrolka mi nesvietila, ale v ECU bola uložená chýba (tzv. pending error), ktorá sa na diagnostike dala načítať a ktorú po oprave museli zmazať.
Hyundai i30 1.5 T-GDI iMT Family Smart 2022, 117kW/253Nm, Engine Red - od 12.4.2022
Toyota Corolla 1.8 VVTL-i MT T-Sport 2003, 141kW/180Nm, Red
Toyota Corolla 1.8 VVTL-i MT T-Sport 2003, 141kW/180Nm, Red
Ano bolo na diagnostike. Par dni po strate tahu som bol na 3tej prehliadke a vsetko samozrejme ok. Napisal som to aj do protokolu nech to kuknu. Povedali ze nevidia problem.
Ahoj,
Mne sa toto stalo tento týždeň 2x. Vždy, keď som dal viac plyn k podlahe pri predbiehaní na okreske (raz v kopci a raz v miernom kopci).
Nachvíľu zasvietila oranžová kontrolka motora, motor stratil ťah a okolo 2000 ot. a nižšie hrozne vibroval aj pri menšom zošliapnutí plynu. Musel som ho držať okolo 2500 ot. aby sa s tým dalo jet. Skúsil som na minutu vypnúť na parkovisku motor a po naštartovaní to bolo OK.
Mám 1,5TGDi 117kW v automate, r. 2022. Jazdím s ním od februára 2024 a stalo sami to prvý krát.
Mám podozrenie na špatné palivo, tankoval som cez víkend na Myjave na OMV drahší benzín s aditívami. Pravdepodobne tam má malú "výtoč"...
Ak sa to bude opakovať po ďalšom tankovaní, idem do servisu.
Hodne zdaru!
-zaf-
Mne sa toto stalo tento týždeň 2x. Vždy, keď som dal viac plyn k podlahe pri predbiehaní na okreske (raz v kopci a raz v miernom kopci).
Nachvíľu zasvietila oranžová kontrolka motora, motor stratil ťah a okolo 2000 ot. a nižšie hrozne vibroval aj pri menšom zošliapnutí plynu. Musel som ho držať okolo 2500 ot. aby sa s tým dalo jet. Skúsil som na minutu vypnúť na parkovisku motor a po naštartovaní to bolo OK.
Mám 1,5TGDi 117kW v automate, r. 2022. Jazdím s ním od februára 2024 a stalo sami to prvý krát.
Mám podozrenie na špatné palivo, tankoval som cez víkend na Myjave na OMV drahší benzín s aditívami. Pravdepodobne tam má malú "výtoč"...
Ak sa to bude opakovať po ďalšom tankovaní, idem do servisu.
Hodne zdaru!
-zaf-