Možná mám přihlouplý dotaz, nicméně někdo to třeba již řešil. Mám takovýto problém, vždy když nastartuju a rozjedu se je brždění doprovázeno boucháním do brzdového pedálu, ale jen do okamžiku než se rosvítí kontrolka ABS, pak již to brzdí bez onoho klepání. V servisu mi řekli, že ABS je v pořádku, pokoušeli se i svítící kontrolku vyrušit počítačem, ale bez úspěchu. Tak nevím kdo je blázen, dle mého je ABS v p....
Takže, nemá někdo zkušenost?
(3,0 V6 automat)
ABS
Moderátoři: Lukino, Moderátoři
- Reklama
proman: ABS jako takove máš v pořadku chyba bude jen v kroužku na kole ... taky mi to tak dělalo po nastartování auto a rozjezdu, minimálni rychlost - už s abs brzdilo, nad 50 km/h naskočila porucha abs - kontrolka, řidici jednotka vyrušila abs s činnosti a brzdilo normalně bez ABS
ono totiž čidlo zjišťovalo na jednom kole pořad prodlevu v impulzech - vetší mezera na kroužku a tudiž chapalo to jako že kolo je ve smyku proto zapinalo abs, ale při rychlosti +- 50km/h už prostě nestíha vyhodnocovat až takove blbe udaje, tak to raději hodi do "poruchy", a přitom ono ta mezerka "navíc" není moc velka viz foto ...
ono totiž čidlo zjišťovalo na jednom kole pořad prodlevu v impulzech - vetší mezera na kroužku a tudiž chapalo to jako že kolo je ve smyku proto zapinalo abs, ale při rychlosti +- 50km/h už prostě nestíha vyhodnocovat až takove blbe udaje, tak to raději hodi do "poruchy", a přitom ono ta mezerka "navíc" není moc velka viz foto ...
Hyundai Santa FE 2.2 CRDi
Škoda Fabia 2.0 LPG
bejvávalo ..
Škoda octavia 1.9 TDI 4x4
Pontiac trans sport 2.3 16v LPG
Hyundai sonata 2.0 16v LPG (2x)
Renault 21 1.8 LPG
Š 120 LPG
Š 110 R
Škoda Fabia 2.0 LPG
bejvávalo ..
Renault 21 1.8 LPG
Š 120 LPG
Š 110 R
Presne jak pise cypisek. Pokud ridici jednotka ABS dostava zkreslene udaje a zjisti to, tak radsi ABS odpoji. To se projevi tou rozsvicenou kontrolkou. Bohate staci, kdyz nazujes jedno kolo o jinem rozmeru (treba rezervu) a ABS uz ma problem. Vubec tedy neni v poradku, ze Ti prestane klepat pedal a sviti Ti kontrolka. Znamena to jen, ze jedes bez ABS!
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
proman: no vyměnit, pokuď máš třeba z vrakače, nevím kolik za to můžou chtít nebo kolik stoji nový v Hyundai .. ja to vzal do prace chlapum a normalně mi to zavařili a zabrousili, za jedny cigarety oboje kroužky jako nove - funkční
Hyundai Santa FE 2.2 CRDi
Škoda Fabia 2.0 LPG
bejvávalo ..
Renault 21 1.8 LPG
Š 120 LPG
Š 110 R
Škoda Fabia 2.0 LPG
bejvávalo ..