BENZÍN vs. DIESEL
Moderátoři: Martun, Moderátoři
BENZÍN vs. DIESEL
Pred časom tu padol názor , že benzín je ekologickejší ako nafta. Pre istotu som sa pozrel na octavie a tam sú takéto parametre :
Emisie CO2 (g/km): 1,4 MPI - 170 pre 1,9 TDI - 143
Tak mi potom vychádza , ze som pre svoju krajinu urobil dobre , keď som kúpil CRDI .
Stále sa pozerám do spätného zrkadla a cierny kúdol nevidím , vidím len malé bodky , ktoré sa odo mňa vzďaľujú . O akej nafte sa vlastne bavíte?
Emisie CO2 (g/km): 1,4 MPI - 170 pre 1,9 TDI - 143
Tak mi potom vychádza , ze som pre svoju krajinu urobil dobre , keď som kúpil CRDI .
Stále sa pozerám do spätného zrkadla a cierny kúdol nevidím , vidím len malé bodky , ktoré sa odo mňa vzďaľujú . O akej nafte sa vlastne bavíte?
Hyundai Accent 1.5 CRDi Elegance, Wine Red
- Reklama
V Americe mají v některých státech - např. Kalifornie, Texas tak přísné limity škodlivin, že tam osobní naftový auta vůbec nejezdí. Prostě se do limitů škodlivin nevejdou. Nevím jak ostatním, ale mně ty srágory co vycházejí z výfuku nafťákům dost smrdí. Ani nemusí čoudit. Ale ten smrad je takový specifický. To benzínový auto, který má v pořádku kat a je zahřátý, prostě nedělá. Aspoň já to tak vnímám. A nejde o starý auta. Smdí i ty nový, co mají filtr. Superb, Passat, Mercedesy. Netvrdím, že to co smrdí musí být škodlivý, nicméně pro mne to žádná libá vůně fakt není.
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
kup si diesel a trhni toho smrada pred teboujandaxx píše:V Americe mají v některých státech - např. Kalifornie, Texas tak přísné limity škodlivin, že tam osobní naftový auta vůbec nejezdí. Prostě se do limitů škodlivin nevejdou. Nevím jak ostatním, ale mně ty srágory co vycházejí z výfuku nafťákům dost smrdí. Ani nemusí čoudit. Ale ten smrad je takový specifický. To benzínový auto, který má v pořádku kat a je zahřátý, prostě nedělá. Aspoň já to tak vnímám. A nejde o starý auta. Smdí i ty nový, co mají filtr. Superb, Passat, Mercedesy. Netvrdím, že to co smrdí musí být škodlivý, nicméně pro mne to žádná libá vůně fakt není.
Hyundai i30cw 1.6 CRDi Automat 2014 Style, Creamy White
Predchádzajúce:
Hyundai Accent 1.5 CRDi 2007 Elegance, Ebony Black + black plastic foils
Hyundai SantaFe CRDi 2.0 VGT 4x4 2005, Black
Predchádzajúce:
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
ale aky je to super pocit ked pridas..... dym.... za tebou auto si da hned odstupjandaxx píše:Trhnu jednoho smrada a druhý se přede mnou objeví . Nene, tudy cesta nevede. Hele, já proti naftě nic nemám, akorát to prostě smrdí a čoudí jak darebný kamna. Neber si to osobně. Třeba budu taky jednou jezdit smraďochem .
Hyundai i30cw 1.6 CRDi Automat 2014 Style, Creamy White
Predchádzajúce:
Predchádzajúce:
Díky za podporu...bigosp píše:Já sice jezdím na LPG, ale proti naftě nic nemám.
Kdo řekne, že nafta patří do kamen a že se svým "benzínem" jim to nandá, tak má buď supersport nebo ještě nejel v moderním TD.
mějte se pěkně, ať máte motor na jakýkoli pohon:
VOLVO V70 Summum 11/2013 D4 120kW
Peugeot 206cc 2.0i 100kW
Bylo: S80 3,2 LPG, C4 1,6 LPG, Accent 1,5 CRDi, Favorit 1,3 LPG, Škoda Pick-Up 2000 1,9D
Peugeot 206cc 2.0i 100kW
Bylo: S80 3,2 LPG, C4 1,6 LPG, Accent 1,5 CRDi, Favorit 1,3 LPG, Škoda Pick-Up 2000 1,9D
Re: BENZÍN vs. DIESEL
Přidej srovnání oxidů dusíku a produkci mikropopílku, pak bude zřejmé, kdo je tu větší hnojař. Holt doba je ale taková, že se v Evropě všechen zájem soustředí jen CO2, což je shodou okolností ze všech jmenovaných to nejmenší svinstvo.Sohaj píše: Emisie CO2 (g/km): 1,4 MPI - 170 pre 1,9 TDI - 143
Hyundai Accent ´07 1.4 Beige Gold
Mikro píše:ale aky je to super pocit ked pridas..... dym.... za tebou auto si da hned odstupjandaxx píše:Trhnu jednoho smrada a druhý se přede mnou objeví . Nene, tudy cesta nevede. Hele, já proti naftě nic nemám, akorát to prostě smrdí a čoudí jak darebný kamna. Neber si to osobně. Třeba budu taky jednou jezdit smraďochem .
No nevím, dej si hlavu do komína a pak poreferuj . Já z toho teda moc super pocit nenám. Nic ve zlým ale ten čmoud mi vadí.