kdo poradí s alarmem a imobilizérem

Vše co se týká techniky, zapojení, ND

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
Derviš
*

kdo poradí s alarmem a imobilizérem

Příspěvek od Derviš »

Ahojky. Mám taky starší typ 91 a nechodí mi centrál. (zatím). Navíc je tam taky imobilizér s alarmem, ale nikde nemůžu najít jak to vlastně funguje. Nemám dálkáč. Je ta blbina spínaná spínačkou ve dveřích řidiče? Je tam nějaká řídící jednotka a na to aby to spínalo serva ostatních dveří mi to připadá zbytečně složitý. Díky za odpověď. :?:
Reklama

Alf63
*

Příspěvek od Alf63 »

V servu u řidiče jsou kontakty a trochu elektroniky s relé co ovládá ostatní serva. Funguje to bez ohledu jest-li to má nebo nemá alarm. Pokud je ovšem vše vpořádku.
Derviš
*

Příspěvek od Derviš »

Alf63 píše:V servu u řidiče jsou kontakty a trochu elektroniky s relé co ovládá ostatní serva. Funguje to bez ohledu jest-li to má nebo nemá alarm. Pokud je ovšem vše vpořádku.
Díky za radu na to se určitě podívám. Teď ještě jestli nevíš, jak je to s tím alarmem. Určitě tam je, ale jak to funguje?
Alf63
*

Příspěvek od Alf63 »

Dálkovým (pozn.:má pouze jedno tlačítko) se odemčou dveře a vypne alarm, imobilizér a obráceně. Jinak pokud nechci zapnout alarm tak jen zamknu klíčem jako u každého centrálu. Ale pokud vím tak alarmy montoval až dovozce nebo prodejce a něco jako "originál Hyudai" u těchto starých aut jsem neviděl tak si myslím že nejsou všechny stejné. Já ho mám v motoru na pravém podběhu a vede tam asi tucet drátů. Sám jsem dával dotaz na fóru na tento alarm, návod totiž nemám. Ale třeba se někdo přidá s dobrou radou.
Vita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vita »

Jak jsi prisel na to, ze tam mas alarm a imobilizer ?
Mas alespon nejaky privesek na klicich ? A jeste jedna vec ... Mas typ 91 ale ceho ? o cem jde rec ?
Coupe 2.0 r.v. 2005 GK - 105.1/6000
Lantra 1.6 r.v. 1992 16V G4CR DOHC 84/6200
Derviš
*

Příspěvek od Derviš »

Vita píše:Jak jsi prisel na to, ze tam mas alarm a imobilizer ?
Mas alespon nejaky privesek na klicich ? A jeste jedna vec ... Mas typ 91 ale ceho ? o cem jde rec ?
Mám Lantru. A jak jsem na to přišel? Bývalá majitelka, která o tom nevěděla jednou odemkla auto a to začalo řvát. Nevěděli jak to vypnout tak odpojily baterku a všechno bylo v pořádku. Pak ještě někde v motoru našli klakson který odpojili. Ale to vým jenom z doslechu. S ní osobně jsem nemluvil. A mě se stalo něco podobného. Ráno vlezu do auta, rozsvítilo se mi levé přední světlo naběhla palubovka a to bylo všechno. Počítám, že kdyby byl ten klakson zapojenej tak to ječí taky. Pomohlo zase až odpojení baterky. Měj jsem vypálenou to spínačku na zámek u řidiče. Tak si myslím, že to prostě občas nějak i přez ty vypálený kontakty projde a zapne se to. Přívěsek na klíčích nemám a žádný kontakty jako čip, nebo něco podobnýho jsem nikde nenašel. Dálkový ovládání to nemá. Prostě pakárna.
Vita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vita »

No podle toho co pises, tak tam je ten alarm dodelavanej ..... a sel by tim padem najit ...
Kdyz zjistis, kde jsou ty draty od houkacky, tak bez po nich a najdes sidici jednotku alarmu .... pak jeste musis najit, co odpojuje ten imobilizer ... (asi palivove cerpadlo) .... to kdyz vsechno najdes, tak premostis rele u cerpadla a odpojis tu ridici jednotku alarmu .... a mas klid .... ..
Jo a taky si jeste promluv s byvalou majitelkou .. (jestli to jde) at ti o tom rekne co vi ....
MartasZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartasZ »

Vita píše:....tak bez po nich a najdes sidici jednotku alarmu .... ....
Co vlastně šidí ta jednotka? :lol: :lol: :lol:
Hyundai Coupe 2.0 16v 1997
102kW G4GF
dB Drag Racing 136,2dB :D
Obrázek
Vita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vita »

MartasZ píše:
Vita píše:....tak bez po nich a najdes sidici jednotku alarmu .... ....
Co vlastně šidí ta jednotka? :lol: :lol: :lol:
No v tomto pripade sidi uzivatele ..... Namlouva mu, ze tam ma alarm a imobilizer.... :lol: :lol: :lol:
Jinak tam patri samozdrejme ridici jednotka alarmu ....
Diky MartasZi .... :wink:
MartasZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartasZ »

Doufám že se nezlobíš, nemyslel sem to zle ;)
:-) O :-) čemž :-) svědčí :-) ti :-) smajlíci :-) všude :-) kolem :-)
Hyundai Coupe 2.0 16v 1997
102kW G4GF
dB Drag Racing 136,2dB :D
Obrázek
Vita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vita »

MartasZ píše:Doufám že se nezlobíš, nemyslel sem to zle ;)
:-) O :-) čemž :-) svědčí :-) ti :-) smajlíci :-) všude :-) kolem :-)
Sak jasne .... :lol: :lol: :lol: V poho ..... :-)
Odpovědět

Zpět na „Technická Sekce“